nieuws

Willie van Peer ontrafelt hoe Jezus er écht uitzag in ‘Hoe zag Jezus eruit?’

Hoe zag Jezus er eigenlijk uit? Hoewel we er geen idee van hebben hoe Jezus er moet hebben uitgezien, hebben we wel duizenden afbeeldingen van hem, tienduizenden zelfs. Willie van Peer zoekt uit hoe het écht zit in Hoe zag Jezus eruit?

Het is niet overdreven te zeggen dat Jezus gedurende de laatste 1500 jaar de meest geportretteerde man is in het Westen, misschien zelfs in de hele wereld – terwijl we nauwelijks weten hoe hij eruitzag.  En merkwaardig genoeg lijken heel veel van die afbeeldingen erg op elkaar.

Willie van Peer behandelt in zijn nieuwste boek Hoe zag Jezus eruit? hoe Jezus in de loop van de geschiedenis en in verschillende regio’s is voorgesteld. Dit overzicht zal duidelijk maken hoe en waarom die beelden zijn ontstaan.

We zullen zien hoe we hem typisch voorstellen en waar die beelden vandaan komen, waar we de vroegste afbeeldingen van hem vinden en wat de oudste beschrijvingen over hem zeggen, hoe hij gekleed was en welke invloeden van buitenaf er op die voorstellingen zijn geweest.

Tegenwoordig zijn we in staat om redelijk goed te reconstrueren hoe Jezus er in werkelijkheid moet hebben uitgezien. Dan valt meteen op hoe we onszelf al 2000 jaar een rad voor de ogen draaien…

Rik Torfs besprak het boek op maandag 9 maart in de talkshow ‘Vandaag’. Bekijk hier het fragment!

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief