wedstrijd

Win een duoticket voor de uitreiking van de Herman De Coninckprijs!

Behoud De Begeerte presenteert op 8 juni de befaamde Herman De Coninckprijs voor Poëzie! En jij maakt kans op een van de vijf gratis duotickets! Zien we jou daar?

Op 8 juni (20.15u) stellen de dichters hun genomineerde bundels voor in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Deze ‘elegante, galante, coulante, ravissante, spitatante’ soirée wordt samengesteld en geregisseerd door Luc Coorevits. Het decor en de belichting zijn van Hugo Moens. Van elke dichter wordt één gedicht gevisualiseerd door Klaas Verpoest. Presentator is Piet Piryns, ‘de man van Herman de Coninck’.

Pitou wordt begeleid door twee zangeressen: Lieke Heusinkveld en Louise Lindskov. Behalve voor de genomineerde bundels, is er ook aandacht voor een paar markante debuten. Simone Atangana Bekono en Arno Van Vlierberghe zullen een kort optreden verzorgen.
De voorstelling zal ongeveer anderhalf uur duren.

De Herman de Coninckprijs wordt uitgereikt door Peter Verhelst, de laureaat van vorig jaar (en overigens ook van 2015 en 2009).

Vul hieronder je gegevens in om mee te doen (dit kan nog tot 6 juni, 16u). We brengen de winnaars via mail op de hoogte.

De genomineerden:

Tonnus OosterhoffJa Nee

Uit het juryrapport:

‘Met Ja Nee bewijst Oosterhoff wederom dat hij de meester van de ontwrichting is. Deze poëzie is snoeihard in haar maatschappelijke analyses, meedogenloos in haar humor en even enerverend als onnavolgbaar in haar taalplezier. De dichter verweeft schijnbaar moeiteloos het schrijnende met het sublieme, en laat daarbij een vorm- en registerbeheersing zien die groots meesterschap verraden. Een bundel om louter ‘ja!’ tegen te zeggen.’

Joost Baars – Binnenplaats

Hester Knibbe – As, vuur

Marije Langelaar – Het vonkt

Ester Naomi Perquin – Meervoudig afwezig

Nachoem M. Wijnberg – Voor jou, van jou

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief