nieuws

Wondermooie kunst in ‘De ontdekking van het dierenrijk’

0

Orde scheppen in het rijk van de dieren, en tegelijk kunst creëren. Dat is waar de prachtig geïllustreerde uitgave De ontdekking van het dierenrijk over gaat.

De menselijke drang om alle levende wezens te classificeren heeft enkele artistieke pareltjes opgeleverd. De allereerste tekeningen die gemaakt zijn, beelden dieren af. De wens om orde te scheppen in die verbluffende variatie aan vormen had een praktische achtergrond – eetbaar van giftig onderscheiden, en gevaarlijk van ongevaarlijk – maar ook een artistieke.

Lang voor de tijd van Darwin hielden onze voorouders zich al bezig met de zichtbare overeenkomsten en verschillen tussen dieren. Vroege wetenschappers voelden aan dat er orde zat in al dat leven en ontwierpen verschillende schema’s om deze orde te illustreren.

Dit boek vertelt het fascinerende verhaal van deze classificatie. De prachtige zoölogische illustraties laten zowel de artistieke trends zien als de stand van de wetenschap. Zo vertellen ze ons evenveel over de mens als over de dieren die erop staan afgebeeld.

Een prachtig geschenk voor elke dieren- en natuurliefhebber!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief