nieuws

World Cookbook Awards. Onze auteurs vallen in de prijzen

In Yantai, China, werden voor de 23ste keer de Gourmand World Cookbook Awards uitgereikt. Van de vijftien titels die door Manteau en Davidsfonds Uitgeverij zijn ingestuurd, zijn er maar liefst drie in de prijzen gevallen.

Ellen Kegels: #LN Fairfood

#LN Fairfood, het eerste kookboek van onderneemster Ellen Kegels sleept de eerste prijs in de wacht in de categorie Latijns Amerkikaanse kookboeken buiten Latijns Amerika.

Nadat ze er zelf volop mee had geëxperimenteerd in haar eigen eetpatroon en overtuigd raakte van de kracht van superfoods, was Ellen Kegels klaar voor een nieuwe stap als onderneemster. In het najaar van 2016 lanceerde ze haar eigen fairfood-lijn met de superfoods quinoa, canhihua (miniquinoa), macapoeder, gepofte amarant én de #lnfairfoodtruffel – een heerlijke 100% raw chocoladetruffel. De producten worden duurzaam geteeld door Peruviaanse boeren, die er een eerlijke prijs voor krijgen. En daar hoort natuurlijk een DIY-boek bij: #LNFairfood. Het boek vertelt het verhaal van de Peruviaanse eetcultuur, waarbij ingrediënten als (zoete) aardappel, avocado, limoen, pepertjes en vis centraal staan, en belicht de gezondheidsvoordelen van superfoods als rauwe cacao, quinoa en bijenpollen.

Dat alles wordt uiteraard gevolgd door lekkere recepten uit de keuken van Ellen. Wat denk je van een sapje als Bloody licious, Ellens granola, een Spicy pumpkin-quinoasalade, LNCeviche of Pudding van miniquinoa met saffraan en rood fruit? Het recept van de #lnfairfoodtruffel krijg je er gratis bij.

Filip Salmon: Wijn in België

Wijnkenner Filip Salmon stelde een heuse bijbel samen over de Belgische wijncultuur. Daarmee haalt hij zilver in de categorie Boeken over Europese wijnen.

Wijnbars. Wijnrestaurants. Wijnhandels. Wijnevents. Wijnbouwers. Wijnproeverijen. Wijnclubs. Wijnkenners. Wijnopleidingen. Ons land is een ware schatkamer als het over wijn gaat. We zijn compleet gek van wijn, we hebben de lekkerste wijnen ter wereld ter beschikking en het aanbod om ze te proeven, te kopen of er meer over te leren is duizelingwekkend.

In dit boek vindt u maar liefst 200 tips om wijn ten volle te beleven overal in België: van in Vlaanderen over Brussel en Wallonië tot zelfs diep in de Oostkantons. Want letterlijk in elke hoek van ons land zitten er prachtige wijnadresjes verscholen. Zijn er doorgewinterde wijnliefhebbers die hun passie willen delen als sommelier, als wijnverkoper, als wijnlesgever, als wijngids – en nog zoveel meer. Niet zelden gooiden ze hun leven daarvoor om en startten ze een compleet nieuwe carrière. Ook dat verhaal, van de mensen achter de wijn, leest u in dit boek.

Sofie Dumont: Op de groei

Sofie Dumont valt opnieuw in de prijzen met haar inspirerende Op de groei-reeks voor jonge mama’s. Haar boeken Op de groei 2: samen eten is lekker en leuk en Op de groei 3: samen koken zorgt voor lekkerbekken delen de derde plaats in de categorie TV Celebrity Chef Europe.

Op de groei 2: samen eten is lekker en leuk biedt tal van toffe recepten voor de vele ‘eerste keren’ van je kind. De eerste echte maaltijd, de eerste verjaardag en natuurlijk ook de eerste brooddoos.

Sofie kiest in dit boek opnieuw voor vernieuwende recepten die de smaakzin van je kind ontwikkelen en snel klaar zijn in de dagelijkse drukte van een jong gezin. Verse en gevarieerde gerechten; geschikt voor de kleinsten en met pittige extra’s voor de mama’s en papa’s.

Ook voor een topverjaardagsfeestje vind je in dit boek gezonde en lekkere knabbels. En de brooddoos van haar dochtertje Grace: dat is een kleurrijke combo van groenten, fruit en heerlijke vieruurtjes.

Op de groei 3: samen koken zorgt voor lekkerbekken gaat nog dieper in op het maken van gezonde keuzes en beklemtoont het ‘samen’-aspect: samen koken zorgt voor lekkerbekken.

Zelf vers koken met zo min mogelijk bewerkte ingrediënten is de beste manier om je kinderen een gezonde start in het leven te geven. Sofie ondervindt met haar opgroeiende dochtertje aan den lijve wat kinderen het liefst en het minst graag eten of in hun brooddoos vinden. Door samen verse en duurzame ingrediënten te kopen, leer je je kinderen spelenderwijs om gezonde keuzes te maken. En als ze daarna samen met jou koken, zullen ze ook meer proeven (en eten). Pure, plezante qualitytime, dus. Op de groei 3 verzamelt lekkere, voedzame en gevarieerde gerechten die je samen met je kinderen in een mum van tijd op tafel tovert. Samen koken zorgt voor lekkerbekken!

Regula Ysewijn: Pride and Pudding

Als extraatje landt de Engelstalige editie van Regula Ysewijns boek Pride and Pudding – eerder in het Nederlands verschenen bij Davidsfonds Uitgeverij – op de derde plaats in de categorie Culinary Heritage.

Culinair fotografe Regula Ysewijn neemt je in Pride and Pudding mee op reis door de culinaire geschiedenis van Groot-Brittannië en vertelt waarom de Britse keuken ten onrechte een slechte naam kreeg. Via authentieke en historische gerechten, die in dit boek door Regula werden vertaald naar recepten voor de 21ste eeuw, kun je de lang vergeten smaken opnieuw ontdekken. Laat je inspireren door de trots van de Britse keuken…de pudding: van eeuwenoude hartige puddings, taarten, jellies en ijs. Een verrassend anders kookboek, om te koken én te lezen. Met prachtige foto’s en illustraties als kers op de pudding.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief