nieuws

Yes, I can! Leer geloven in jezelf met ‘Meer zelfvertrouwen’

Uit onderzoek is gebleken dat zelfvertrouwen verband houdt met vrijwel alles wat we van het leven willen. Succes op het werk, veilige relaties, een positief zelfbeeld en geluk. Maar wat is zelfvertrouwen? Waarom lijkt dat zo’n mysterie? Waarom lijkt het alsof anderen het hebben en wij niet?

Of het nu is om iemand uit eten te vragen, te spreken voor een publiek, een vraag te stellen tijdens een lezing, of simpelweg iemand om hulp te vragen. We zijn bang om afgewezen te worden, om door de mand te vallen, om belachelijk over te komen. Maar op die manier verspeel je misschien kansen, durf je bepaalde dromen niet te realiseren of mis je leuke ervaringen…

Dankzij Barbara Markway en Meer zelfvertrouwen leer je hoe het écht zit met zelfvertrouwen. Wat is zelfvertrouwen, waar komt het uit voort? Hoe kan je de regels leren beheersen van het spel dat ‘zelfvertrouwen’ heet? Los van je persoonlijkheid of omstandigheden zal dit praktische werkboek je laten zien hoe je je doelen actief kunt nastreven, in plaats van ze passief af te wachten.

Het is niet realistisch van jezelf te verwachten dat je zelfvertrouwen onwrikbaar zal worden. Iedereen twijfelt soms aan zichzelf of heeft weleens gebrek aan zelfvertrouwen. Dat hoort bij menszijn.

Wat Meer zelfvertrouwen wél voor je doet, is je oefeningen, tools en strategieën bieden die geworteld zijn in de wetenschap, waarmee je je innerlijke criticus ervan kunt weerhouden uit te halen. Je leert ook zinvolle doelen te stellen, omgaan met innerlijke twijfel en niet telkens aan jezelf te twijfelen.

Je zult dat podium op durven lopen, om opslag durven vragen, die blogpost durven schrijven of iemand mee uit durven vragen. Het zal niet altijd gemakkelijk zal zijn, maar het kán wel. En je hoeft het niet alleen te doen: Barbara Markway loodst je erdoorheen.

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief