nieuws

Youca-day. Wij deden mee!

Afgelopen donderdag, 19 oktober, was het Youca-day. Die dag gaan jongeren vanaf 15 jaar voor één dag niet naar school, maar steken de handen uit de mouwen. Ze krijgen de kans om te proeven van het echte werkleven. De job die ze op 19 oktober uitoefenen, hebben ze zelf uitgekozen. Bij WPG kwam Merel een dagje meedraaien op de afdeling Strips. Dankjewel, Merel!

Het loon dat ze die dag verdienen, schenken ze grotendeels aan een jongerenproject van Trias ngo in El Salvador. Dat jong zijn in El Salvador niet gemakkelijk is, is een understatement. Drugsbendes terroriseren de straten, het land heeft één van ’s werelds hoogste moordcijfers en maar liefst 25 procent van de jongeren gaat niet naar school en heeft evenmin een job. De dromen van deze jongeren krijgen geen kans op school. Per dag vluchten maar liefst 300 Salvadoranen naar de Verenigde Staten.

Als één van de weinige internationale organisaties probeert Trias in El Salvador het tij te keren. Trias verenigt jongeren en geeft vormingen, stimuleert hun ondernemersspirit en werkt met de jongeren aan hun zelfvertrouwen. Zo krijgen Salvadoraanse jongeren de kans om hun eigen keuzes te maken, om hun lot in handen te nemen en om te bouwen aan hun dromen en toekomst.

Met de steun van YOUCA zal Trias meer jongeren opleiden tot leiders en ondernemers, die ervoor zorgen dat er een alternatief is voor migratie en bendes.

Bij ons kwam Merel een dagje meedraaien op de afdeling Strips!

youca_day

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief