Op 13 september verschijnt Yuval Noah Harari’s eerste jeugdboek, Hoe wij het machtigste dier op aarde werden.

Wij mensen zijn niet zo sterk als leeuwen, we zwemmen niet zo goed als dolfijnen, en we hebben zeker geen vleugels! Hoe kan het dan dat wij uiteindelijk de wereld zijn gaan regeren? Het antwoord op die vraag is een van de vreemdste verhalen die je ooit zult horen. En het is een waargebeurd verhaal.

Harari’s eerste jeugdboek is precies wat hij als kind graag had willen lezen. Het vertelt over de vroegste geschiedenis van onze wereld. Over dwergen, gigantische slangen en de geest van een grote leeuw die boven de wolken leeft. Over het begin van de mensheid, toen we gewoon nog apen waren die op de savanne leefden, tot de huidige tijd, waarin we in vliegtuigen en ruimteschepen overal naartoe reizen. Waar onze nachtmerries vandaan komen, waarom we van suiker houden en waarom er zoveel oorlogen zijn. En dat wij mensen een superkracht hebben, die we hebben gebruikt om vreemde en mysterieuze dingen te creëren: van geesten tot regeringen en bedrijven. Het perfecte boek voor iedereen die zich ooit heeft afgevraagd wie we zijn en hoe we hier terecht zijn gekomen.

Yuval Noah Harari is schrijver, historicus en filosoof. Zijn boeken Sapiens, Homo Deus en 21 lessen voor de 21ste eeuw werden wereldwijde bestsellers. De boeken zijn vertaald in 65 talen en wereldwijd zijn er meer dan 35 miljoen exemplaren van verkocht. Harari wordt gezien als een van ’s werelds invloedrijkste publieke intellectuelen van het moment.
Samen met Itzik Yahav richtte Harari in 2019 Sapienship op. Met deze organisatie ontwikkelen ze verschillende activiteiten – waarbij het hoofddoel is om het publieke gesprek te richten op de belangrijkste uitdagingen die we in de wereld vandaag de dag tegenkomen.

1 Hoe wij het machtigste dier op aarde werden

Ooit was de mens een doodgewone diersoort waar de andere dieren zich niets van aantrokken. Nu is de mens de baas over de wereld… Hoe kan dat?
In dit boek ontdek je welke superkracht ons zo machtig heeft gemaakt. En je ontdekt nog veel meer: bijvoorbeeld hoe het komt dat veel kinderen bang zijn voor monsters onder hun bed en waarom je snoep zo lekker vindt. Maar je komt er ook achter waarom de mammoeten zijn uitgestorven en waarom er nog maar één mensensoort bestaat.
Door onze grote macht zijn er grote problemen gekomen. Maar als je die macht ... lees meer goed gebruikt, kun je er ook heel mooie dingen mee doen. Jij ook!

Yuval Noah Harari werd wereldwijd bekend met zijn boek Sapiens. Volgens veel mensen het belangrijkste boek dat ze ooit gelezen hebben.

Met tekeningen in kleur van de Spaanse illustrator Ricard Zaplana Ruiz.

€ 19,99 €15,00

Yuval Noah Harari

Yuval Noah Harari doceert geschiedenis aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Sapiens, zijn kleine geschiedenis van de mensheid, werd in veertig landen vertaald. Wereldwijd werden er meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Homo Deus is het meesterlijke vervolg.In 2022 verscheen Yuval Noah Harari's eerste jeugdboek, Hoe wij het machtigste dier op aarde werden.