Of nog beter in de boeken! Want ondanks de vele doemberichten van de laatste tijd, zijn er ook duizenden kinderverzorgers die elke dag het beste van zichzelf geven. Verras de kinderopvanglocaties in jouw gemeente daarom met een boekenpakket.

Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar evi.vanoverveld@standaarduitgeverij.be voor meer informatie en verkoopsvoorwaarden.

Voor de allerjonsten

Spetter spat

Contrasterende kleuren zijn zeer geschikt voor babyogen. Dit boekje in de reeks ‘Baby ziet’ spreekt baby’s aan en entertaint hen, terwijl ze hun gezichtsvermogen en zintuigen verder ontwikkelen. Spetter olijk mee met de dierenvriendjes in dit prachtige boek.

€ 10,99

Waar is iedereen ?

Vijf dierenvrienden gaan samen wandelen. Plots verdwijnt de kat, daarna ook de hond, het konijn, de koe en zelfs de eend. Waar zijn ze toch? Verrassing! Een voor een verdwijnen de dieren en dat zie je ook aan de pagina’s in het boek. Die worden korter en langer. Een grappig en simpel verhaal voor de allerkleinsten.   Bezorg je kindje een superleuke eerste leeservaring en maak van lezen een fijne gewoonte. Gebaseerd op het kiekeboe-spelletje dat menige baby doet schateren van de pret. Geschikt voor kindjes vanaf 9 maanden.

€ 14,99

Doe je mee ?

Frons als een knorrige beer, blaas je wangen bol als een hongerige eekhoorn, laat je lippen trillen als een gek schaap ... Dit kartonboek daagt peuters uit om te spelen met hun spiegelbeeld door eenvoudige en grappige gebaren na te apen. Een interactief boek om de motoriek te ontwikkelen en kindjes zich bewust te maken van hun lichaam!

€ 14,99

Er zit muziek en geluid in deze kinderboeken

De mooiste wiegeliedjes van hier en elders

A la nanita nana nanita ella, nanita ella… Slaap kindje, slaap kennen we allemaal,
maar hoe worden baby’s in andere landen in slaap gewiegd?
In De mooiste wiegeliedjes van hier en elders maak je kennis met onder andere de Spaanse, Italiaanse, Turkse, Marokkaanse en Duitse slaapliedjes.
Dertien liedjes in dertien verschillende talen om samen met je baby naar te luisteren en daarna ook zelf mee te zingen.

€ 17,99

Daar zat een aapje op een stokje

Dit boek bevat acht liedjes over dieren. Elk liedje wordt gezongen in een andere taal.
Luister samen met je kind naar de muziek en beweeg mee met elk dier.
Een boek om lekker gek mee te doen of om gewoon samen rustig van te genieten.

€ 16,99

Concert magiq

Zangeres Esmé Bos en muzikant Bart Voet schreven liedjes over bijzondere momenten in een kleinemensenleven: de eerste keer kijken naar de wolken, bij opa en oma logeren of het zien van de vollemaan en de sterren. Elf nieuwe Nederlandstalige liedjes waarvan de meeste refreinen zijn vertaald naar een andere taal. Illustrator Martijn van der Linden liet zich erdoor inspireren en schilderde er een wonderlijk universum bij.

€ 16,99

Alle eendjes…

Voor wie zijn of haar jeugd wil herbeleven… én voor wie daar net aan begint!

Alle eendjes… is een unieke selectie van de mooiste en bekendste kleuterliedjes.
Zing samen met je kleuter uit volle borst mee.
Volg plaatje per plaatje de tekst van het liedje, net als in een strip.
Leer intussen heel wat nieuwe woorden op een speelse manier.
Beluister de liedjes op de bijhorende cd.
Dans en beweeg op de muziek dankzij de toffe tips voor bewegingen.
Speel de liedjes zelf op je gitaar met de bijhorende akkoorden.

€ 17,99

Een boek vol protjes!

Een paniekgolf knalt door de zoo. Het ene na het andere dier trakteert de bezoekers op een oorverdovend concert van stinkende en toeterende… protjes! Een wasknijper is aanbevolen! Niet geschikt voor gevoelige zieltjes 🙂 Met 6 geluidsfragmenten van protjes voor dolle pret!

€ 9,99

Wat hoor ik daar? Dino’s

Een heerlijk interactief speelboekje vol geluiden. Kleine kinderhandjes kunnen de geluidsknopjes makkelijk zelf bedienen. De combinatie van dino’s en geluiden spreekt enorm tot de verbeelding van peuters. Met dit boek kan je kind naar hartenlust kijken, luisteren, ontdekken, leren… en spelen!

€ 10,99

Prachtige prentenboeken

Zet de kinderopvang in de bloemetjes

De vogel in mijn haar

Sofie is acht. Ze heeft haar dat bijna tot aan haar knieën komt. Haar familie en vrienden willen dat ze het laat knippen, maar zij wil dat het nóg langer wordt! Niemand weet immers dat Vincent, een sprekende zwaluw, in Sofies haar woont. Dat moet geheim blijven, het koste wat het kost. Sofie doet er alles aan om te verhinderen dat ze naar de kapper wordt gestuurd, want Vincent is haar speelkameraadje, haar steun en toeverlaat. Tot Vincent haar vertelt dat hij weg moet. Zal ze hem nog terugzien?

€ 18,99

Pippa en het potje

Pippa heeft een rijke verbeelding en is daarnaast ook een tikkeltje eigenzinnig. Plassen op dat potje? Nee, dank u! In Pippa op het potje ontdekt ze met haar knuffel, meneer Haas, waar het potje nog allemaal voor kan dienen. Het wordt een raket, een trommel, een brandweerhelm… en nog zoveel meer, want aan verbeelding zijn geen grenzen.

€ 13,99

Zet de kinderopvang in de bloemetjes

Er zit een superheld in je boek

Een interactief prentenboek dat aantoont dat je door lief te zijn heel ver kunt komen! Help jij de superheld met het vangen en verslaan van de vreselijke krabbelaar? Gebruik je verbeelding en schakel de superkrachten van de superheld in. Je kan je maar beter haasten voordat de krabbelaar jouw boek helemaal heeft volgeklad! Een speels en interactief prentenboek van Tom Fletcher, een van de bestverkochte kinderboekenauteurs in Groot-Brittannië.  

€ 14,99

Over kindjes die stinken

Ken jij de Kindjes die Stinken?

Ze wonen samen met hun vrienden en wat dieren in boomhutten. Boris met de rode haren is steeds vergezeld van twee vossen. Lucie met de vlechtjes trekt op met een wurgslang. En dan is er Sterke Lieze, hun aanvoerster. Zij speelde een heel belangrijke rol om de Stinkerdjes uit de klauwen van Sylvana Smetvrees te houden.

Sla het boek open, dan vertel ik je het verhaal.

€ 17,99

Wolfje wil niet gaan slapen

In dit prachtig geïllustreerd boek maak je kennis met Wolfje. Hij is heel erg lief, maar ook wel wat ondeugend. Van mama mag hij nog 10 minuutjes opblijven voor het licht uitgaat. Maar Wolfje heeft andere plannen. Als mama niet kijkt, sluipt de kleine deugniet langs het raam van zijn slaapkamer naar buiten. Het is aan de lezer om Wolfje zover te krijgen om op tijd in bed te liggen. Tik, tok… nog maar 9 minuten. Een interactief prentenboek voor kleine deugnieten die niet graag gaan slapen!

€ 13,99

Kinderboeken met flapjes, schuifjes en andere speelse elementen

Dit is mijn dag

Dagelijkse rituelen met een duidelijke structuur zijn belangrijk voor een kleuter. Van kleertjes aandoen en netjes eten tot in bad gaan en naar bed. Met de schuifjes in dit boek leert je kind stap voor stap de structuur van elk ritueel kennen. Schuifje per schuifje vinkt je kleuter zijn eigen checklist van vaardigheden af. Elk schuifje is een stapje dichter bij zelfstandigheid en geeft je kind een gevoel van trots over wat hij al kan. Dit is mijn dag draagt bij tot: - herkennen van de dagindeling - begrijpen wat er gedaan moet worden - ontwikkeling van zelfvertrouwen en ... lees meer verantwoordelijkheidsgevoel

€ 15,99

Zet de kinderopvang in de bloemetjes

Zet de kinderopvang in de bloemetjes

Spiegeltje, spiegeltje

Is het mandje leeg of vol? Zie je een spin of een octopus? Is de vrouw gezellig rond of eerder mager? … alles hangt af van waar je de spiegel plaatst! Ontdek de magie van symmetrie met dit verrassende boek!

€ 14,99

De hond van Meneertje Snor

Meneertje Snor heeft een huisdier. Zijn naam is Hond en hij houdt van grapjes uithalen. Op een ochtend is Hond spoorloos verdwenen. Waar heeft hij zich toch verstopt?   Op elke dubbele pagina zit Hond verstopt in een zee van oranje. Weet jij hem te vinden? Geef hem dan een aaitje.

€ 15,99

Kijk eens hier: Dieren

Egel of uil?Tijger of leeuw?Draai het flapje om en raad het dier!

€ 5,00

Kijk eens hier: Kinderen

Ernstig of guitig?Vrolijk of droef?Draai het flapje om en ontdek het!

€ 9,99

Kiekeboe in het donker

Een kiekeboe-boekjeVan kleins af aan spelen kinderen graag verstoppertje.Ze houden ervan zich te verstoppen en weer tevoorschijn te komen.Speel mee met de dieren en ontdek wie er achter elk flapje verstopt zit.De zachte flapjes stimuleren de motoriek van je kleintje.

€ 13,99

Kiekeboe in de boom

Van kleins af aan spelen kinderen graag verstoppertje.Ze houden ervan zich te verstoppen en weer tevoorschijn te komen. Speel mee met de dieren en ontdek wie er achter elk flapje verstopt zit. De zachte flapjes stimuleren de motoriek van je kleintje

€ 13,99

Bravo, kleine vingers!

Wat kunnen vijf kleine vingers doen? Kietelen, kronkelen, dansen, en nog veel meer… speciaal voor jou! Dit kartonboek met gaatjes is ideaal voor ouders om samen met hun baby te spelen. Mama of papa steekt haar of zijn vingers door de gaatjes en brengt zo de tekeningen tot leven. Baby's zullen kraaien van plezier door de grappige handspelletjes! 

€ 14,99

Wie ben ik ?

€ 14,99

Het boek dat alles kan

Dit is een boek. Een klein boekje misschien, maar kijk maar eens wat je er allemaal mee kan! Lees maar mee. Kan hij knipperen? Ja. Tong uitsteken? Natuurlijk. En zijn veters strikken? Ongelooflijk, dat is echt heel straf! Een olijk boek in de vorm van een klein grappig mannetje om peuters aan het lachen te maken.

€ 14,99

Rara, wie ben ik ?

Verstoppertje spelen is fijn! In dit boek zitten heel veel leuke dieren verstopt. Raad jij welke? Trek aan het luikje en kijk of je het juist hebt!

€ 14,99

Het zit in je vingers

Je vingers zijn druk in de weer.
Ze wrijven, tokkelen, tikken...

Wist je dat vingers heel goed gevoelens kunnen uitdrukken?
Vreugde, boosheid, droefheid...
Je vingers hebben veel te vertellen.
Sla het boek open en luister maar!

Met dit boek oefen je je fijne motoriek en leer je emoties kennen.

€ 14,99

Mijn grote heldenboek

Flitsende zwaailichten en loeiende sirenes… daar zijn de helden van de reddingsbrigade! In dit boek vol flapjes, verrassingen en spelletjes kom je al spelend alles te weten over hulpdiensten, reddingswerkers en noodsituaties.

€ 10,99

Dierentuin op stelten

Op het eerste gezicht lijkt dit een dierentuin als een andere. De dieren vervelen zich zelfs een beetje. Maar achter elke flap wacht een nieuwe verrassing. De olifant wordt een brandweerman, het nijlpaard een bodybuilder en de luiaard is zelfs een beruchte ninja. Maak je klaar voor een fantastisch avontuur in deze dierentuin op stelten!

€ 12,99

Kinderboeken met een educatieve twist

Zet de kinderopvang in de bloemetjes

Kleuren

Met kleuren kun je toveren! Kamiel de kameleon schildert. Met blauw. Met geel. Met rood. En ook met groen, oranje, paars, zwart en wit. Dat doet hij samen met zijn vriend Zeno de zebra. Sla de transparante pagina’s om en ontdek wat Zeno en Kamiel tevoorschijn toveren met hun gekleurde penselen. Een vrolijk boek om de kleuren te leren dat elke keer opnieuw verrast en verwondert.

€ 6,99

5 vormen in de natuur

Cirkels, hartjes, golven… allemaal vormen die je in de natuur vindt. Zet je vingers op de beweegbare schijfjes en maak de vormen na. Eenvoudig, speels een mooi – met dit kartonboek maken kleuters op een speelse manier kennis met verschillende vormen.

€ 15,99

Een lijn is een stip die uit wandelen ging

€ 9,99

Mijn eerste patroontjesboek

Kinderen leren al vroeg kleuren en vormen herkennen, dus waarom geen patronen? Streepjes, ruitjes, bloemetjes, bolletjes, … ze staan allemaal in dit boek. Eerst zie je een los element (een cirkel). Daarna een patroon (een heleboel cirkels vormen bolletjes!) Tot slot zie je een illustratie met een toepassing van het patroon (een bolletjeskleed).

€ 9,99

In 4 stappen

Dat tijd relatief is, weten we dankzij Einstein. Maar hoe leg je dat uit aan kinderen? Dit boek laat hen de relativiteit van tijd ontdekken in vier stappen. Op elke pagina staat een scène verdeeld over vier kaders. Sommige scènes duren slechts seconden, andere uren, maanden of jaren. Een kat loopt snel voorbij, een huis ziet er anders uit in elk seizoen, … Een tijdloos, humoristisch en stijlvol prentenboek.

€ 17,50

5 cijfers in de natuur

Tel de dieren, zet je vinger op het beweegbare schijfje en teken elk cijfer na. Eenvoudig, speels en mooi – met dit kartonboek maken kleuters op een unieke manier kennis met de cijfers van een tot vijf. Met illustraties van Bella Gomez.

€ 15,99

Zet de kinderopvang in de bloemetjes

Zet de kinderopvang in de bloemetjes

Saartje Kat is boos

Saartje Kat is boos. Een verhaaltje dat baby geruststelt en ouders handvaten geeft voor mild ouderschap.

€ 13,99

Zet de kinderopvang in de bloemetjes

Mijn eerste fotoboek: op de boerderij

In dit eerste fotowoordenboek maak je kennis met het leven op en rond de boerderij. In meer dan 70 foto’s stellen dierenfamilies, maar ook machines en groenten en fruit zich aan je voor. Een boek om steeds opnieuw te bekijken en daarbij meer en meer nieuwe woorden en begrippen te ontdekken!

€ 14,99

Zoek het vierkant

Dit mooie boekje leert je kind vormen te herkennen in de wereld om ons heen. Op elke pagina ontdekt je oogappel een vierkant voorwerp. Een speelgoedtrein opgebouwd uit vierkanten, stoeptegels, een kartonnen doos, een vensterraam… En er is meer: het boek laat je kleintje ook kennismaken met geluiden en wat die kunnen betekenen. Eenvoudige vragen nodigen uit tot interactie en stimuleren het observatievermogen. De lieflijke en rustgevende eenvoud van Britta Teckentrups illustraties veroverde wereldwijd de harten van klein én groot. Ze schreef en illustreerde meer dan 90 kinderboeken en haar werk werd bekroond met meer dan 60 prijzen en onderscheidingen.

€ 13,99

Van wie is dit kleintje ?

Ik ben nog klein, maar binnenkort krijg ik een gewei. Mijn mama maakt heerlijke melk. Verschuif de luikjes en ontdek van welk dier het kleintje is. Verken spelenderwijs zes verschillende leefomgevingen: het water, het bos, de boerderij, het weiland, de bergen, de savanne. Op de linkerpagina zie je de leefomgeving van het diertje, rechts is het quiztijd. Weet jij wie de ouders zijn? Verschuif het luikje voor de juiste oplossing.

€ 16,99

Wat zit er in mijn tas ?

De medicijnkast, de picknickmand, de gereedschapskist, de schatkist… Allemaal bevatten ze schatten. Kijk naar de dozen en raad wat erin zit!

€ 15,99

Mijn knotsgek woordenboek

Ga samen met je peuter op ontdekking in dit origineel woordenboek. De thema’s die behandeld worden sluiten nauw aan bij de leefwereld van jonge kinderen, maar dan met een knipoog. Een banaan met de slappe lach, knettergek speelgoed, rondvliegende erwtjes en een jonglerende octopus, je vindt ze allemaal in dit boek. Een kijkboek als geen ander, waar jong en oud plezier aan zullen beleven!

€ 13,99

Babydieren

Speelboek met magnetische pagina’s
Om overal spelend te leren: thuis, op reis en onderweg!
Leer dieren uit de hele wereld en hun leefomgeving kennen in dit leuke magneetboek.

Help jij de babydieren? Breng jij ze terug naar hun mama en papa?

Spelen is voor een kind de beste manier om de wereld te ontdekken, nieuwe woordjes te leren en goed te leren kijken.
Dit magneetboek vol schattige babydieren bevordert de visuele, motorische en cognitieve ontwikkeling van je kind.
Maar in de eerste plaats zal het jullie uren speelplezier schenken!

€ 15,99

Zoekboeken

Zoek en vind – Het spookhuis

In het midden van een bos valt de auto van een groepje vrienden stil. Een beetje verderop zien ze een huis staan, waar ze om hulp vragen. Binnen in het huis is echter een conventie van monsters en griezels aan de gang… Ze rennen voor hun leven, langs de kelder en door het kerkhof.

Laat je speurtalent los op dit reuzegrote, spannende zoekboek.
Open je ogen en ZOEK & VIND alle verborgen griezels terwijl onze vrienden proberen te ontsnappen!

€ 14,99

Feest bij de dieren

De hop is jarig! Zijn vrienden komen van over de hele wereld naar hem toe om dat te vieren. De neusaap, de ringstaartmaki, de koekoek, de zeehond, de wombat… iedereen is er! Ze buitelen en tuimelen over elkaar heen en maken een bontgekleurde toren van veren, schubben, zachte vachtjes – en pootjes vol cadeautjes! Feest bij de dieren is een heerlijk lees- en zoekboek van bijna twee meter lang waarin je kijkt en kijkt en blijft kijken. Meer dan 150 diersoorten spelen een rol in het verhaal. Van dieren die je heel goed kent tot dieren waar je nog nooit ... lees meer van hebt gehoord. Of ken jij de quokka, de roodscheendoek en de alk al?

€ 16,99

Billie zoekt zijn lievelingsdingen

Billie houdt van de grote en kleine dingen in het leven. Van zijn blauwe t-shirt en van een zachtgekookt ei bij het ontbijt. Van tijgers en van dansen op Billie Jean. Van schilderen met fluogele verf en van dromen over een huisdier dat ‘Draak’ heet. Op elke zoekplaat in dit vrolijke boek zitten drie lievelingsdingen van Billie verstopt tussen tientallen grappige illustraties die je ogen doen twinkelen. Onderaan vind je zoekopdrachten en persoonlijke vragen om tijdens het lezen aan je kind te stellen. Zo leert je kind niet alleen Billie, maar ook jou beter kennen. Samen een zoekboek lezen is onvoorstelbaar ... lees meer leuk én bijzonder leerrijk voor je kind. Want bij zoeken komen heel wat vaardigheden aan bod. Zoeken is aandachtig kijken, luisteren, informatie verwerken en onthouden. De humoristische illustraties van Emma Thyssen werken bovendien ook nog eens op de lachspieren.

€ 16,99

Puzzelboeken

Zet de kinderopvang in de bloemetjes

Kinderboeken over emoties

Zet de kinderopvang in de bloemetjes

Mijn bange hartje

Elk kind is weleens bang in het donker. Bang voor onweer, voor honden, voor de juf die boos is. Of bang om mama kwijt te raken in de winkel. Het kleine meisje in dit boek laat je zien hoe zij haar schrikmonsters verjaagt: ze draait rond als een tol, zingt een liedje of trekt een superzachte pyjama aan. Angsten zo hoog als een berg krimpen in elkaar en worden piepklein. Een hartverwarmend boek vol trucs voor bange hartjes.

€ 10,99

In de armen van papa

Ik hou ervan als de armen van mijn papa helemaal en alleen voor mij open gaan. Dan spring ik op zijn knieën, ik stop mijn neus weg in zijn hals en zo wordt papa een klein nestje. Lekker warm en zacht en knusjes lig ik onder een deken van kusjes.

€ 10,99

Ik ben blij

Er zijn er kleine, grote, verlegen, dromerige, doldwaze en degene die je verbazen. Een lach is een geweldig cadeau! Het is als de heerlijke zon die schijnt en alle harten verwarmt.   Ontdek allerlei soorten lachjes in dit nieuwe prentenboek in de reeks ‘In mijn kleine hart’.

€ 16,99

Mijn kleine geluksdoosje

‘Oma heeft me een porseleinen doosje gegeven. Ik las het in haar blauwe ogen: van nu af aan ben ik groot. Ik mag voor dit doosje zorgen en het vullen met belangrijke dingen. Alles wat mijn kleine hartje blij maakt stop ik erin. ’s Avonds open ik mijn doosje en al het geluk van de dag verlicht het plafond van mijn kamer. Oh! Kijk hoe het schittert!’

€ 16,99