nieuws

Zie ik je terug?

Begin september verschijnt bij Manteau het boek Zie ik je terug? Daarin gunt Stefanie De Jonghe de lezer een blik in het dagboek dat ze bijhoudt sinds haar dochter Lenie voor het eerst een epilepsieaanval kreeg. Een ingrijpende gebeurtenis die hun leven splitste in een ‘voor’ en een ‘na’.

Stefanie-De-Jonghe-1-_c_-Thomas-SweertvaegherIn Zie ik je terug? laat Stefanie De Jonghe je meelezen in het dagboek dat ze bijhoudt sinds de nacht dat haar dochter Lenie tot twee keer toe werd gereanimeerd na een aanhoudende epilepsieaanval. Ze was toen 6 jaar. Stefanie De Jonghe (1977) werkte meer dan tien jaar in de human resources. Daarna werd ze voltijds zorgmama.

Intussen houdt de mysterieuze en mogelijk fatale ziekte het gezin al meer dan vijf jaar in haar greep. Een verhaal over leven met ‘het epilepsiemonster’, zoals Stefanie het zelf noemt. Over de universele thema’s die eigen zijn aan houden van en zorgen voor een chronisch ziek kind: angst, verdriet, frustratie, machteloosheid, eenzaamheid.
En hoop. Ook hoop.

Boekvoorstelling Zie ik je terug?

Om meer ruchtbaarheid te geven aan de ziekte epilepsie – waarop een enorm taboe rust – organiseert Manteau ter lancering op 12 september de boekvoorstelling ten voordele van de Epilepsie Liga bij Vlaams-Nederlands huis deBuren in Brussel. Bijzondere gasten op het programma zijn Jan Swerts,
wiens muziek Stefanie De Jonghe in het boek niet onbesproken laat, en in verrassende videoboodschap ook stand-up comedian Jens Dendoncker, die zelf te kampen heeft met de ziekte.

Toegang is €25, met een boek inbegrepen. Laat zeker weten voor 5 september of u erbij kan zijn via pers@standaarduitgeverij.be

 

Uitnodiging-Zie-ik-je-terug---finaal

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief