nieuws

Zomerrecept. Kruisbessenconfituur met kersen

Zomerse temperaturen vragen om heerlijk frisse gerechten. De komende weken stellen we je telkens een recept voor zodat je een zomers menu op tafel kan toveren. Deze week een namiddag-project: confituur met kruisbessen en kersen uit De confituurbijbel

Wat heb je nodig?

franKCroes-Madame Confituur 7646- p.79

Voor 4 potjes van 230 ml
  • 600 g kruisbessen
  • 320 g kersen (zonder pit)
  • 200 ml water
  • 2 eetlepels citroensap
  • 460 g confituursuiker (versie 500 g suiker voor 1 kg fruit)

Hoe maak je het?

  • Spoel de kruisbessen grondig met water en laat ze uitlekken. Halveer de bessen en doe ze in een grote kookpot.
  • Hak de kersen aan mootjes en voeg ze bij de kruisbessen.
  • Giet er het water en het citroensap bij.
  • Doe het deksel op de kookpot en breng aan de kook. Laat 15 tot 20 minuutjes zachtjes borrelen.
  • Haal de kookpot van het vuur en roer de suiker erdoor. Los de suiker goed op.
  • Breng opnieuw aan de kook en laat 3 minuten koken.
  • Test of de confituur de gewenste dikte heeft bereikt.

Tip! De schoteltjestest
Zet een schoteltje in de koelkast. Doe een half lepeltje hete confituur op het koude schoteltje en laat 1 minuut afkoelen. Hou nu het schoteltje schuin. Als de confituur niet meer ‘loopt’, is de confituur klaar. Anders laat je ze nog een beetje verder koken.

  • Schuim af met een schuimspaan indien nodig.
  • Vul de propere glazen confituurpotjes met de hete confituur. Vul ze netjes tot aan de rand.
  • Sluit de potjes onmiddellijk af met een deksel, keer ze om en laat afkoelen.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief