nieuws

Zonder rugpijn terug naar school of het werk

Je kent het waarschijnlijk wel. De hele dag op een stoel, al dan niet achter een bureau. Met een kromme rug kijk je naar je schoolboeken of je computer en dan voel je het: rugpijn. Maar liefst een op de tien jongeren tussen 15 en 24 jaar heeft al een probleem aan de lage rug. Gelukkig brengt Praktische oplossingen voor rugpijn raad.

Dat bijna een kwart van de werkende Belgen pijn heeft aan de rug is geweten. Komt dat niet door het zware werk, dan wel door de ettelijke uren die we op een bureaustoel doorbrengen. Nu blijkt ook de jeugd – vanaf 15 jaar – meer en meer te kampen met lage rugklachten. Dit heeft de grote Gezondheidsenquête van Sciensano uitgewezen, het federale ­onderzoekscentrum voor de volksgezondheid.

Een gebrek aan beweging en onze moderne technologie (smartphones en tablets) blijken aan de basis te liggen. Beiden vallen natuurlijk op te lossen, zeker als je de oefeningen van Dana Santas uit Praktische oplossingen voor rugpijn gebruikt.

Op een heldere manier legt ze uit wat de oorzaken zijn van rugpijn en welke slechte gewoonten aan de basis liggen van terugkerende pijn. Maar het belangrijkste deel van het boek bestaat uit een oefenprogramma om je pijn te verlichten, zodat je aan kracht en soepelheid wint en kunt voorkomen dat de pijn terugkomt.

Deze veertig eenvoudige oefeningen, helder uitgelegd en geïllustreerd, kan iedereen thuis doen zonder ingewikkelde toestellen. Het volstaat slechts enkele minuten per dag te oefenen. Een kleine tijdsinvestering voor een groot en blijvend resultaat!

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief