In 2022 was het 100 jaar geleden dat Marc Sleen, de geestelijke vader van Nero, geboren werd. Dat werd gevierd, onder andere met de heruitgave van enkele intussen klassiek geworden verhalen. Ook in 2023 zetten we deze ‘ultieme edities’ voort.

Voor deze edities liet de Stichting Marc Sleen de originele tekeningen restaureren. Ze worden uitgegeven in een verzorgde, gekartonneerde versie. Daarbovenop voorzien Noël Slangen en Yves Kerremans deze nieuwe edities van achtergrondinformatie en commentaar.

De hoed van Geeraard de Duivel is het negende Nero-avontuur, het laatste dat bij de eerste publicatie nog verscheen onder de reekstitel De avonturen van detective Van Zwam. Het liep in de zomer van 1950 als feuilleton in de krant Het Volk.

Nero, Van Zwam en Jef Pedal gaan naar de kermis, waar Nero de magische hoge hoed van een goochelaar koopt. Wanneer de hoed wordt weggerukt door een windstoot, zet Nero de achtervolging in. Hij loopt het hele land door, tot hij ’s avonds laat in Gent aankomt, waar de hoed het Geeraard de Duivelsteen in vliegt.

Bestel hier de ultieme edities:

De hoed van Geeraard de Duivel: de ultieme editie

De hoed van Geeraard de Duivel is het negende Nero-avontuur, het laatste dat bij de eerste publicatie nog verscheen onder de reekstitel De avonturen van detectief Van Zwam. Het liep in de zomer van 1950 als feuilleton in de krant Het Volk. Nero, Van Zwam en Jef Pedal gaan naar de kermis, waar Nero de magische hoge hoed van een goochelaar koopt. Wanneer de hoed wordt weggerukt door een windstoot zet Nero de achtervolging in. Hij loopt het hele land door, tot hij ’s avonds laat in Gent aankomt, waar de hoed het Geeraard de Duivelsteen in vliegt. Tijdens de ... lees meer publicatie woedde de koningskwestie volop. De hoed van Geeraard de Duivel is dan ook een van Nero’s meest politieke avonturen.

€ 24,99

Het rattenkasteel – de ultieme editie

Het rattenkasteel liep in het najaar van 1948 als feuilleton in de krant De Nieuwe Gids, toen nog onder de titel De avonturen van detectief Van Zwam. Nadat het in 1953 ook als album was uitgebracht, groeide het uit tot een van de populairste verhalen uit de reeks. Marc Sleen vond Het rattenkasteel zelfs de beste Nero-strip. Het is in ieder geval een van de donkerste, want Nero en detective Van Zwam moeten het opnemen tegen gigantische ratten én tegen de sadistische gek Ratsjenko.

€ 24,99

De blauwe toekan – de ultieme editie

De blauwe toekan liep in de tweede helft van 1949 als feuilleton in de krant De Nieuwe Gids, toen nog onder de titel De avonturen van detectief Van Zwam. Het werd pas in 1954 als album uitgebracht.

€ 24,99