Suske en Wiske

Suske en Wiske

De wereld van Suske en Wiske is een wereld vol spanning, avontuur, fantasie en humor. Ontdek samen met Suske en Wiske de mooiste plekjes op deze aarde! Reis mee met de teletijdmachine van professor Barabas naar de prehistorie of de middeleeuwen!

Verken samen met Suske en Wiske de uithoeken van ons sterrenstelsel en ontmoet vreemde en nieuwe beschavingen. Laat je bekoren door de fratsen van Lambik, ontroeren door Sidonia en bewonder de bovenmenselijke krachten van de sterkste mens ter wereld: Jerom!

Bezoek snel de Facebookpagina van Suske en Wiske >

Willy Vandersteen

Willy Vandersteen (°1913, Antwerpen - †1990) beschikte van jongsaf aan over een ruime mate aan fantasie. Op straat vertelde hij aan zijn vriendjes zelf verzonnen verhalen die hij vergezeld liet gaan van met stoepkrijt op de straat getekende afbeeldingen. Dat waren zijn eerste 'strips'. Op school kon hij zijn aandacht niet echt bij de les houden. Na zijn tijd op de lagere school, die hij volgde in het St.-Eligiusinstituut in Antwerpen, schreef hij zich op dertienjarige leeftijd in voor een avondcursus beeldhouwen in de Antwerpse Academie voor Schone Kunsten. Overdag ging hij in de leer bij zijn vader, die als beeldhouwer en ornamenteur werkzaam was. (meer…)

Peter van Gucht

Peter van Gucht (°1963, Ekeren) studeerde in 1986 af aan de animatieafdeling in het HRITCS te Brussel. Als stripscenarist zette hij zijn eerste stappen in de studio van Marc Legendre (Biebel). Daarna volgden ook andere reeksen zoals Zapman wat hij maakte met Jan Bosschaert en Rafke de raaf en de M-kids die hij beide met Luc Morjaeu in het leven riep. Hij tekende en verzon ook jarenlang zelf cartoons voor TV-ekspres en Teveblad. Sinds 2005 is Peter Van Gucht ook de hoofdscenarist van Suske en Wiske.

Luc Morjaeu

Luc Morjaeu (°1960) volgde Vrije Grafiek aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. (meer…)

Uitgaven van Suske en Wiske

nieuws

Boekenpret voor eerste lezertjes

Lees het hier

Copyright © 2024 Standaard Uitgeverij