Britt Libot, Freya Moonen en Linde Verjans maken kans op een uitgave-intentie bij Manteau. Libot, Moonen en Verjans namen deel aan de schrijfwedstrijd die eerder dit jaar door Manteau werd uitgeschreven. Ze werden door een jury geselecteerd voor de laatste ronde. Op woensdag 1 november, tijdens Boektopia, maakt Manteau samen met presentator Tom De Cock bekend wie van hen de uitgave-intentie wint.

Britt Libot studeerde theater- en filmwetenschappen, werkt als copywriter en schrijft soms muziek. Ze is geobsedeerd met queer culture, cinema, katten en dinosaurussen. Voor deze wedstrijd werkt ze aan  Smoor, een verhaal over Antwerpen. Over struikelende harten over verboden liefde. Het is een ode aan trouw zijn aan jezelf, ook al leef je in een maatschappij die dat ontmoedigt. Het is een knipoog naar elk liefdescliché, en tegelijk een delicaat afbreken van de stereotypes die heersen rond homoseksualiteit. Maar vooral is het een antwoord op de vraag: wat gebeurt er als twee mensen verliefd worden op elkaar, wanneer dat eigenlijk niet mag?

Freya Moonen heeft een passie voor taal en verhalen in al hun vormen: in muziek, in beeld en op papier. Momenteel studeert ze voor tolk Arabisch-Nederlands. In haar vrije tijd vertelt ze: vooral op papier. Moonen werkt aan het manuscript De minnaars van Rapunzel, waarin de journaliste Emma haar carrière probeert te redden door het kunstwerk van de vergeten kunstschilder Jean-Jacques Beauvette te vinden…

Linde Verjans is professioneel violiste en is assistent-aanvoerder bij de tweede violengroep van het Antwerp Symphony Orchestra. Ze schreef mee aan het boek Musiceren is Topsport en volgt sinds enkele jaren schrijfles aan de Academie van Borgerhout. Met Ginette schrijft Verjans aan een verhaal over verdriet en rouw over de legendarische violiste Ginette Neuve, die op 28 oktober 1949 aan boord zit van een vliegtuig dat zich te pletter vliegt in de Azoren.

Op woensdag 1 november, tijdens Boektopia, maakt Manteau samen met presentator Tom De Cock bekend wie van hen de uitgave-intentie wint.