lijst

5 boeken over wielrennen voor deze zomer

0

De Ronde van Frankrijk gaat weer van start op 1 juli 2022! Speciaal voor de wielerfans die al helemaal in de stemming willen komen, stelden we dit lijstje samen: 5 leestips over wielrennen. Je vindt hieronder boeken over grote namen binnen de wielersport, een verhalenbundel, een roman over jongens met een passie voor wielrennen en een boek over de geschiedenis van de fiets!

 

1. Jan Ullrich: de man, de mythe, de waarheid

Daniel Friebe beschrijft het aangrijpende levensverhaal van Jan Ullrich, een gevallen held.

 

2. De dag dat ik in de berm ging zitten

De dag dat ik in de berm ging zitten is een verhalenbundel over wielrennen, vol nostalgische, ontroerende en soms grappige verhalen, waarin Peter Winnen terugblikt op zijn jeugd en zijn ontluikende loopbaan als wielrenner.

 

3. De massasprint

De massasprint: een van de meest spannende en tot de verbeelding sprekende delen van de wielersport. In dit boek vind je een portret van de 50 beste sprinters ooit, met onder anderen Mark Cavendish, Peter Sagan, Robbie McEwen, Tom Boonen, Marcel Kittel, André Greipel en Dylan Groenewegen.

Overzicht

Louis Bovée

De massasprint

De massasprint is, naast de afdaling, het spannendste en meest tot de verbeelding sprekende onderdeel van de wielersport. Het aanzetten, duwen, wringen, elleboogstoten uitdelen, het elkaar met een snelheid van 70 kilometer per uur proberen te passeren, gigantische risico’s nemen en ten val komen – het zorgt voor adembenemende taferelen. In De massasprint vindt u een portret van de 50 beste sprinters ooit, met onder anderen Mark Cavendish, Peter Sagan, Robbie McEwen, Tom Boonen, Marcel Kittel, André Greipel en Dylan Groenewegen, overtuigend winnaar op de Champs-Elysées tijdens de Tour de France 2017. Maar ook: Jean-Paul Van Poppel, Rik Van Looy, Eddy Merckx, Freddy Maertens, Stan Ockers en de Italiaanse ‘kanonnen’ Mario Cipollini en Alessandro Petacchi. Een aantal snelheidsduivels vertelt er zelf openhartig over. Hoe word je topsprinter? Welke psychische en fysieke eigenschappen spelen een belangrijke rol? Wat waren de meest historische sprints? De massasprint geeft het antwoord. Journalist LOUIS BOVÉE (1950) schreef eerder de biografie van volkszanger Frans Bauer en de wielerboeken In het geel, Heeft u een foto meneer? en Meesters van de modder. Sinds 2013 vult hij wekelijks de sportpagina’s in MAX Magazine. Wielerfotograaf COR VOS heeft wereldwijd erkenning verworven als een absolute vakman. De Rotterdammer beoefende vroeger zelf de wielersport: “Tot ik in 1968, het jaar dat Jan Jansen de tour won, een zwaar ongeluk kreeg en het over was.” Een jaar later kocht hij een camera en bleek talent voor fotografie te hebben. Hij publiceert in talloze media, in binnen- en buitenland.

Lees méér.

 

4. Tweewielers

Jody Rosen laat ons met een frisse blik kijken naar het verleden, heden en de toekomst van de wonderlijke uitvinding die de fiets is. Hoe komt het dat een uitvinding uit 1817 nog steeds geenszins verouderd is?

Verschijnt op 25 augustus!

 

5. De val

Deze roman van Matthias M.R. Declercq gaat over vijf jongens die met elkaar verbonden zijn vanuit één gemeenschappelijk doel: de koers. Een groots verhaal over wielrennen, maar nog meer over vriendschap en volwassen worden.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief