nieuws

50 nieuwe fascinerende verhalen in ‘De verloren geschiedenis van Vlaanderen’

0

Net als in De verborgen geschiedenis van Vlaanderen koos Jos Vandervelden voor het nieuwe De verloren geschiedenis van Vlaanderen 50 plekken waar het anekdotische verhaal een flard uit de grote geschiedenis blijkt te zijn.

Vandervelden leidt ons naar dorpen als Kaulille, Grammene en Heule waarvan te weinig bekend is dat ze de geschiedenis hebben gekleurd. Of hij speurt naar het verloren verleden van steden als Antwerpen, Leuven en Gent, ver van de gebruikelijke standbeelden en monumenten.

De verloren geschiedenis van Vlaanderen is een uitstekend gedocumenteerd boek dat kriskras door de geschiedenis van Vlaanderen slingert. Van de zuiveringen door de hertog van Alva tot de veroordeling van collaborateurs na de Tweede Wereldoorlog. Over de dokter die een hele regering liet vallen en de dood van de 17 volkstellers in de Wetstraat. En wat had Pink Floyd met Leuven Vlaams vandoen, of Dr. Jekyll and Mr. Hyde met de steenbakkerijen van Boom?

Ook het beeld ontbreekt niet. Alexander Dumarey fotografeerde de 50 plaatsen zoals ze vandaag zijn. Banaal en alledaags, of nog glanzend van de verloren geschiedenis.

Meer info?

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief