nieuws

Aspe NV

Naar aanleiding van eerdere berichten kaderen Pieter Aspe en WPG Uitgevers België graag het volgende.

Zoals eerder aangekondigd, zit WPG België vandaag in een proces van verzelfstandiging en hoopt het met het Nederlandse WPG-concern de komende weken tot een definitief akkoord te komen.

Vertrouwend op de goede afloop zijn Pieter Aspe en het Belgische management al geruime tijd aan het praten over de toekomst van Aspe NV. Beiden zijn er van overtuigd dat het huidige uitgeefmodel onder druk staat en de tijd rijp is voor nieuwe en verfrissende uitgeefinitiatieven.  De zelfstandige positie van Aspe NV, al enkele jaren een succesvolle uitgeverij binnen WPG België, is daarvoor een mooi uitgangspunt.

Pieter Aspe: “In het boekenvak draait het om ‘mensen’. Binnen grote uitgeverijen zitten auteurs aan tafel met boekhouders. Ik vind dat niet goed. Voor mij gaat het om de mensen.

Uitgever Marianne De Baere van WPG België: “Zonder auteurs geen uitgeverij. Zij moeten zich op alle vlakken omkaderd en ondersteund weten. Ook als dat betekent dat we daar andere samenwerkingsmodellen moeten voor introduceren. De Aspe NV kan wat dat betreft baanbrekend zijn.”

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief