De bijenhoudster

Meredith May

De bijenhoudster

De bijenhoudster
Meredith May was vijf jaar oud toen er voor het eerst een honingbij over haar arm kroop. Ze woonde op dat moment bij haar grootvader, een excentrieke bijenhouder die honing maakte in een roestig oud busje. Die eerste bij was angstaanjagend en opwindend tegelijk, en in de jaren daarna ontdekte ze dat alles wat ze over het leven en familie moest weten verborgen lag in de geheime wereld van de bijen. Het was het begin van een levenslange vriendschap. De bijenhoudster is een buitengewoon mooi geschreven verhaal over onverwachts je plek en roeping vinden, en hoe een klein, vaak verkeerd begrepen insect een leven kan veranderen.

Over De bijenhoudster

'De bijenhoudster' is een echte traktatie: een waargebeurd verhaal dat ons onderdompelt in de wetenschap. Iedereen die dit boek leest zal meer te weten komen over bijen en de mensheid, en de parallellen tussen de twee.
(Noah Wilson-Rich, auteur van 'The Bee: A Natural History')
Het verhaal van een meisje op weg naar volwassenheid, helder geschreven, vaak erg grappig en ontzettend innemend. Als je als kind ooit eenzaam was, of wilt dat de wereld een mooiere plek wordt, dan is dit je boek.
(Laline Paull, auteur van 'De bijen')

Uitgaven van Meredith May.