De stille patiënt

Alex Michaelides

De stille patiënt

De stille patiënt
‘Zij is de enige die weet wat er gebeurd is. Ik ben de enige die haar kan laten praten.’ Alicia Berenson lijkt een perfect leven te leiden; ze is kunstenaar, gelukkig getrouwd en woont in een prachtig huis in een goede buurt in Londen. Maar als haar man op een avond thuiskomt doet ze iets verschrikkelijks: ze schiet hem vijf keer in het gezicht. Sindsdien zwijgt ze. Alicia’s weigering om te praten, of een verklaring te geven voor haar daad, maakt de moord op haar man tot een mysterie dat tot de verbeelding spreekt van media en publiek. Haar kunst wordt onbetaalbaar, terwijl Alicia zelf ver van alle media in een psychiatrische inrichting is opgenomen. Psychotherapeut Theo Faber heeft lang moeten wachten voor hij de kans krijgt om Alicia te behandelen. Hij is vastbesloten Alicia aan het praten te krijgen en het motief voor haar daad te achterhalen. Maar met zijn vastberaden zoektocht naar de waarheid brengt hij ook zichzelf in gevaar.

Over De stille patiënt

Een geweldige psychologische thriller. Scherp, slim en met een twist die met oprecht verraste.
(Joanne Harris)
De perfecte thriller. Ik dacht even een klein stukje te lezen, elf uur later sloeg ik het boek dicht, volledig verbijsterd.
(A.J. Finn)
Michaelides schreef een originele, boeiende psychologische thriller. Ik las hem in twee nachten uit en genoot van elke grimmige ontmoeting, elke onverwachte gebeurtenis.
(David Baldacci)
Een intelligente thriller, vol realistische spanning.
(Lee Child)