Pol Dehullu treedt op overtuigende wijze in de voetsporen van Pieter Aspe met zijn nieuwe thriller Claustrum, een roman met herkenbare personages, hilarische voorvallen en een vleugje erotiek. Een spannend relaas over erfgoed, de klimaatverandering en politiek gekonkel. 


‘Pol Dehullu verandert geen bloed in wijn, maar schenkt in klare taal een ontluisterend verhaal over wanpraktijken en “mis”-toestanden in de Kerk. Een erg talentrijke schrijver.’ – Pieter Aspe over Pontifex

Een hittegolf, een insectenplaag, een aanslag, een uitzonderlijk zware storm. De inwoners van Oostende liggen ervan wakker. De klimaatproblemen en het extremisme lijken onbeheersbaar te worden. 

Bedreigt een nieuwe overstromingsramp de stad aan zee? Wordt de burgemeester onttroond door de intriges van een extreemrechtse politicus? En wie zijn de belagers van een wetenschapper die een uitgesproken mening heeft over klimaatproblematiek en migratie?

Wanneer het stadsbestuur priester Gilles Perrier vraagt om de herbestemming van twee kloosters te begeleiden, lijkt dat aardig te lukken, tot ook daar radicalisering en hysterie de kop opsteken. Voor het perfide Groeningefront, door Renaat Vanwynsberghe vertegenwoordigd in de gemeenteraad, zijn alle middelen goed om vernieuwende initiatieven te saboteren en democratische politici te destabiliseren.

En dan is er nog de wereldvreemde confrater van Gilles, die een hemelse verschijning zou hebben gehad en vastbesloten is de christelijke beschaving te redden.