interview

Corien van Zweden over ‘Borsten’

‘Amper een op de drie vrouwen is tevreden over haar borsten.’ Dat, en nog veel meer, vertelde Corien van Zweden gisteren in #weetikveel op Radio 1. Ze ging met Lieven Van Gils in gesprek over haar nieuwste boek: Borsten.

Pas toen Corien van Zweden haar linkerborst verloor aan borstkanker ging ze zich verdiepen in de biologie en betekenis van dit intieme lichaamsdeel. Ze ontdekte dat er geen ander lichaamsdeel is met zo’n veelzijdige levensloop als de vrouwenborst. Van Zweden beschrijft in haar boek de biografie van borsten: van het allereerste moment dat een meisje merkt dat er iets verandert, naar borstvergrotingen, borstverkleiningen en borstvoeding tot de dag dat – bij één op de zeven vrouwen – borstkanker wordt vastgesteld.
Borsten gaat over een lichaamsdeel dat de helft van de wereldbevolking heeft, maar waar de meerderheid van de mensen weinig van weet. Van Zweden vertelt over haar eigen leven met borsten en laat psychologen, plastisch chirurgen, seksuologen, filosofen en lactatiekundigen aan het woord. Daarnaast delen vrouwen van alle leeftijden en diverse achtergronden hun ervaringen, emoties en inzichten.

Het interview in #weetikveel kijk je terug op de website van de VRT.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief