interview

Danny De Vos over ‘Love Stories’

Love Stories, de spin-off van For Girls Only! waarin ook de jongens aan het woord komen, ligt nu in de winkel. Wij stelden enkele vragen aan Danny De Vos!

Wat is het verschil tussen Love Stories en de andere boeken van For Girls Only?

Er spelen vier totaal nieuwe personages mee: Jits, Charlie, No en Stan. Die laatste speelt samen met Yelien de dubbele hoofdrol. De jongens brengen hun eigen leefwereld mee en dan wordt het echt wel spannend om te zien hoe de bekende FGO-meisjes daar op reageren.

Je schrijft dit boek samen met Hetty van Aar. Hoe was de samenwerking?

Fantastisch. Hetty is een icoon, ik durf haar gerust te vergelijken met pakweg Enid Blyton. Vanaf moment één klikte het tussen ons en dat is ondertussen alleen maar beter geworden. We schrijven telkens om beurten een hoofdstuk, geweldig leuk om te doen want je kan elkaar de hele tijd verrassen en uitdagen.

Waar haal je je inspiratie om Love Stories te schrijven?

Ik heb de helft van de tijd negen kinderen tussen acht en vijftien jaar in de buurt, dat scheelt. Niet dat ik gewoon hun avonturen opschrijf, maar ze zorgen er wel voor dat ik die wereld een beetje ken. En ‘Love stories’ gaat natuurlijk over gevoelens, vind ik heel belangrijk in mijn boeken.

Meisjes kunnen in het hart en in het hoofd van jongens kijken dankzij dit boek, maar omgekeerd werkt het ook

Voor wie schrijf je Love Stories?

Voor iedereen die verliefd is of het ooit was of het graag wil zijn. Niet alleen voor meisjes dus. Het zou leuk zijn als jongens het ook proberen, misschien halen ze er inspiratie uit. Dat was wel het idee: meisjes kunnen in het hart en in het hoofd van jongens kijken dankzij dit boek, maar omgekeerd werkt het ook. Kom op jongens, lees het, alleen of nog beter: samen met je vriendinnetje!

Vertel eens wat meer over Yelien en ‘Blue Boy’?

Ze zijn best romantisch en gevoelig. Ze vinden hun vrienden heel belangrijk maar wanneer ze verliefd worden dan krijgen ze ineens te maken met hoop en wanhoop en dat is toch behoorlijk heavy voor hen. Hoe gaan ze met die grote gevoelens om? Dat moeten ze uiteindelijk zelf beslissen en dat is niet zo eenvoudig. Niet alleen voor kinderen trouwens.

Wat is jouw gekste ‘Love story’? 😉

Het is lang geleden, ik was vijf en in mijn straat woonden twee meisjes die ik wel zag zitten. De ene woonde vijftig meter naar links, de andere vijftig meter naar rechts. Onze gezamenlijke school was vlakbij.

‘s Morgens sprak ik af met de ene om samen hand in hand naar school te gaan, na het middageten met de andere. Iedereen kon zich perfect verzoenen met deze regeling, tenminste: daar ging ik van uit. Tot de papa van één van mijn vlammen mijn spelletje doorhad. Hij verplichtte zijn dochter een einde te maken aan deze toestand, zodat ik voortaan één keer per dag alleen naar school moest lopen. Toen ben ik beginnen nadenken over welke boeken ik later zou schrijven.

Bedankt, Danny. Veel succes met deze nieuwe reeks!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief