De examens komen eraan en dat kan voor kinderen een erg stresserende periode zijn. Steeds meer kinderen krijgen al op jonge leeftijd last van stress, aandachtsproblemen, faalangst, piekergedachten … Ouders willen wel helpen, maar hoe? In het boek SOS mijn kind heeft stress wordt uitgelegd hoe je stress bij een kind kan herkennen en hoe je erop kan reageren. Bovendien staat het boek boordevol praktische tools en oefeningen, op maat van kinderen in de lagere school. 

Centraal in dit boek is de metafoor van de zee: wanneer je kind vaart op een rustige zee, voelt hij zich goed; bij storm op zee raakt je kind door gevoelens en emoties overmand; wanneer hij vastloopt op het strand, wil hij zich terugtrekken. De bedoeling is dat je kind leert kapitein te zijn op zijn eigen boot, met jou als matroos aan zijn zijde. 

Hieronder vind je alvast twee oefeningen om je kind te helpen kalmeren bij examenstress!

 

Nog veel meer oefeningen en tips vind je in het boek SOS mijn kind heeft stress. Zo vind je er oefeningen voor bij piekeren, logeerstress, overprikkeling, om positief denken te stimuleren … De oefeningen zijn zeer uiteenlopend (van ademhalingsoefeningen tot sensory play, massageoefeningen, gedachteoefeningen en meer), waardoor je zeker iets vind dat werkt voor jouw kind!

 

SOS Mijn kind heeft stress

Steeds meer kinderen krijgen al op jonge leeftijd last van stress, aandachtsproblemen, faalangst, een laag zelfbeeld, slaapproblemen, piekergedachten, prikkelgevoeligheid… Ouders willen hun kinderen helpen, maar weten niet hoe. SOS mijn kind heeft stress wil op een toegankelijke manier hulp bieden. Hoe leg je stress uit aan je kind? Hoe herken je de signalen ervan? Wat gebeurt er in het lichaam en het hoofd van je kind? Hoe kan je er als ouder op reageren? Hoe kunnen jullie er samen iets aan doen? Naast heldere uitleg bevat het boek een praktisch gedeelte met tools en ademhalingsoefeningen op maat van kinderen in de ... lees meer lagereschoolleeftijd. Dit boek is opgebouwd rond de metafoor van de zee, die overal wordt doorgetrokken, in woord en beeld: wanneer je kind vaart op een rustige zee, voelt hij zich goed; bij storm op zee raakt je kind door gevoelens en emoties overmand; wanneer hij vastloopt op het strand, wil hij zich terugtrekken. De bedoeling is dat je kind leert kapitein te zijn op zijn eigen boot, met jou als matroos aan zijn zijde. Welkom aan boord!

€ 24,99