leesfragment

Examenstress? Ontdek hier tips en oefeningen om je kind te helpen

0

De examens komen eraan en dat kan voor kinderen een erg stresserende periode zijn. Steeds meer kinderen krijgen al op jonge leeftijd last van stress, aandachtsproblemen, faalangst, piekergedachten … Ouders willen wel helpen, maar hoe? In het boek SOS mijn kind heeft stress wordt uitgelegd hoe je stress bij een kind kan herkennen en hoe je erop kan reageren. Bovendien staat het boek boordevol praktische tools en oefeningen, op maat van kinderen in de lagere school. 

Centraal in dit boek is de metafoor van de zee: wanneer je kind vaart op een rustige zee, voelt hij zich goed; bij storm op zee raakt je kind door gevoelens en emoties overmand; wanneer hij vastloopt op het strand, wil hij zich terugtrekken. De bedoeling is dat je kind leert kapitein te zijn op zijn eigen boot, met jou als matroos aan zijn zijde. 

Hieronder vind je alvast twee oefeningen om je kind te helpen kalmeren bij examenstress!

 

Nog veel meer oefeningen en tips vind je in het boek SOS mijn kind heeft stress. Zo vind je er oefeningen voor bij piekeren, logeerstress, overprikkeling, om positief denken te stimuleren … De oefeningen zijn zeer uiteenlopend (van ademhalingsoefeningen tot sensory play, massageoefeningen, gedachteoefeningen en meer), waardoor je zeker iets vind dat werkt voor jouw kind!

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief