De populaire jeugdreeks For Girls Only! verandert van naam en wordt For Friends Only! De inhoud van de jeugdboeken evolueerde al mee met de tijd, en zo kan de reeksnaam niet achterblijven. En dat brengt nog een verandering met zich mee: er komt een extra vriendengroep in de reeks.

Wie is wie?

Jongens

Tom Tattoo*: is verliefd op Ruben.
Ruben*: is verliefd op Tom.
Rick*
Cemal*
Raf: zit in een rolstoel na een duik in ondiep water.
Karl: heeft een gouden gloed in zijn haar. Zijn twee moeders runnen een winkel.
Marley: zijn roots liggen in het Caraïbisch gebied. Hij houdt van rasta, reggae en Bob M.
Fido: is een vrolijke krullenbol. Zijn vader is een verstrooide professor, zijn moeder een artistieke kunstschilder.
Boris: zijn vader heeft een klusbedrijf.
Orhan
Yusuf
Zayn: draagt dezelfde naam als een bekende zanger.

Meisjes

Yelien*
Eline*: ziet Karl wel zitten.
Ellen*
Emma*
Kato*
Charlotte*: ziet Karl ook wel zitten.
Fleur: woont op een boerderij. Dat biedt mogelijkheden (place to party)! Haar ouders runnen ook een boerderijwinkel.
Yuna: is met haar mama naar België gevlucht. Haar mama werkt in de kinderopvang en haar vader bleef achter om hun land te verdedigen.
Mosi: is een Afrikaans meisje. Haar ouders zijn juwelier.
Elif: heeft Turkse roots.
Amira: schrijft sprookjesachtige verhalen en maakt samen met Yelien een muzikale voorstelling aan het eind van het schooljaar. Haar vader verzorgt evenementen in de stad en zorgt vast wel voor een meet & greet met optredende artiesten.
Layla: is slechthorend, dus ze draagt een hoorapparaat. Ze beheerst handalfabet en leert dat aan de klas.

*De personages met een sterretje naast hun naam deden al mee in For Girls Only!.

Ontdek het eerste leesboek van For Friends Only!

FGO: sneakers met tranen

Yelien heeft nieuwe sneakers, het laatste paar uit de sale. Met hartjes in haar ogen kijkt Eline ernaar. Die wil ze ook! Maar zal dat lukken? Mevrouw Peeters komt met schokkend nieuws: na de vakantie trekken ze in bij een andere school. In de nieuwe klassen komen leerlingen van beide scholen. Blijven de vriendinnen dan nog wel bij elkaar? Intussen twijfelt Yelien over haar en Stan. Zijn ze nog verliefd, of zijn ze vrienden? Eline twijfelt ook over haar gevoel voor Melle. Als ze Kareem ziet, de basketballer van haar toekomstige school, wordt ze op slag verliefd op hem. Maar ... lees meer dan ziet ze Yelien en Kareem samen op een bankje, hun hoofden dicht tegen elkaar. Ze rent weg, zonder te kijken de straat op en wordt geschept door een scooter. Yelien blijft bij haar, terwijl de tranen over haar sneakers druppen. De populaire jeugdreeks For Girls Only! verandert van naam en wordt For Friends Only! Dit is de eerste roman onder de nieuwe reeksnaam. De inhoud van de jeugdboeken evolueerde al mee met de tijd, en zo kan de reeksnaam niet achterblijven. En dat brengt nog een verandering met zich mee: er komt een extra vriendengroep in de reeks.

€ 14,99

Ontdek de volledige reeks

Team For Friends Only!

Hetty van Aar

Hetty van Aar (°1948) is schrijfster in hart en nieren. Zodra ze kon lezen, las ze alles wat ze te pakken kon krijgen. Op de middelbare school begon ze met het schrijven van gedichten en schreef ze hele dagboeken vol (die ze later allemaal weer verscheurde). Ze ging aan de slag als kleuterleidster en schreef verhalen voor haar eigen klas. Als moeder van zes kinderen weet Hetty als geen ander wat er allemaal kan omgaan in een kind. Ze vindt haar inspiratie dan ook vaak dichtbij: in iets wat ze ziet, hoort of leest, in haar eigen gezin, in mensen die ze ontmoet. Uit die inspiratie, aangevuld met haar rijke fantasie, haar verteltalent en haar passie voor taal, ontstaat telkens weer een boeiend verhaal. 11 Jaar geleden werd For Girls Only! gelanceerd, Hetty’s meisjesboekenreeks, over een groepje van vijf hartsvriendinnen. Ondertussen is For Girls Only! uitgegroeid tot een heus universum, met romans, dagboeken, specials, non-fictie en zelfs een slaapfeestspel! For Girls Only!, dat is alles wat meisjes van tien willen lezen.

Ruthje Goethals

Ruthje vrolijkt al enkele jaren de reeks For Girls Only!, voortaan For Friends Only!, op met haar olijke illustraties. Ze houdt van lachen, frambozen, palmbomen, flamingo’s, ijsjes (liefst frozen yoghurt), confetti, cactussen, fietsen door de straten van Gent, regenbogen, accordeon, asperges, verkleedfeestjes... En dat zie je in haar tekeningen.