Speciaal voor alle pientere peuters, knappe kleuters en briljante bollebozen die tijdens de vakantie heimwee hebben naar school, maakten we een pijnverzachtend heimwee-naar-school-lijstje. 

Voor pientere peuters

Boekentips voor pientere peuters die ook tijdens de vakantie wil blijven hersentrainen.

Heimwee naar school?

Groot, groter, grootst

Een kalkoen is een grote vogel, maar is niet het grootste dier. Misschien is de beer het grootste dier… Of is de walrus groter? Misschien is het wel het nijlpaard? Kijk je mee?   Een lekker groot boek met flappen van Xavier Deneux.

€ 15,99

Draai rond – Mijn lichaam

Wat groeit er op je hoofdje? Een worstje? Een stokje? Nee! Het is haar.   Draai aan het rad en geef het monster de juiste haardos, wenkbrauwen, mond… Of laat hem er met de andere combinaties lekker gek uitzien.

€ 14,99

Heimwee naar school?

Tik Tak – 100 spelletjes

Een dik boek met 100 leuke en gevarieerde spelletjes op kleutermaat. Verschillen zoeken, over de stippellijn gaan, kleuren, eenvoudige puzzels oplossen … Goed voor uren leerzaam speelplezier met Tik Tak!

€ 10,99

100 eerste woordjes

In dit kijkboek voor de kleintjes vind je vrolijke tekeningen van 100 eerste woordjes. Zo leert baby heel wat bij over emoties, voertuigen, kleding, ... Een ideaal boekje om de woordenschat van je kindje uit te breiden.

€ 7,99

100 dieren

In dit kijkboek voor de kleintjes vind je vrolijke tekeningen van 100 dieren. Zo leert baby heel wat bij over huisdieren, boerderijdieren, babydieren, ... Bij elke dierennaam staat het lidwoord. Een ideaal boekje om woordenschat uit te breiden. 

€ 7,99

In de zee

Duik samen met je peuter in dit kartonboek met reliëf. Snorkel met zeepaardjes, begroet krabben en zeesterren, en kijk uit voor de inkt van de octopus. Verken de onderwaterwereld in dit kleurrijke boek van Xavier Deneux.

€ 15,99

Voor knappe kleuters

En voor zij die de peutertuin ontgroeit zijn en ook wat hersengymnastiek willen blijven doen, zijn er deze boekentips.

Pettson en Findus: cijfers en vormen

Pettson en Findus zijn druk in de weer in de keuken. Wijs jij de juiste plek van elk puzzelstukje aan? Los je de kleurensudoku’s van de mukkels op en help je Findus in de moestuin? Dit zalige spelletjesboek is voor alle Pettson & Findus-fans die graag bezig zijn met cijfers en vormen en van logica houden.

€ 9,99

Pettson en Findus: letters en woorden

Findus is verdwaald op de boerderij. Wijs jij hem de weg naar Pettson? Ontcijfer je de geheime mukkelcode en los je samen met Findus de woordzoeker op? Dit zalige spelletjesboek is voor alle Pettson & Findus-fans die graag bezig zijn met letters en woorden.

€ 9,99

Kunnen we de bijen echt helpen?

Bijen worden bedreigd. Maar gelukkig komen ze een groep enthousiaste kinderen tegen die willen helpen. De bijen leggen uit wat hun probleem is en dat het niet alleen om honing gaat. De kinderen bedenken een briljant plan.   Informatief boek dat het belang van bestuiving, biodiversiteit, conservatie en samenleven op aarde onderstreept.

€ 12,99

Waar komt dat vandaan?

Weet jij waar een ei, melk of water vandaan komt? Of een vork, een glas of een fiets?   Ontdek in dit leuke boek alles over de herkomst van wel 25 items.

€ 14,99

Heimwee naar school?

Ik leer tellen 4+ (wipe & clean)

Hoeveel vissen tel je in het rijtje? Kleur het juiste aantal bolletjes. Trek een kring rond 3 ijsjes en schrijf daarna het cijfer 3 helemaal alleen. De stippellijnen zijn er om je te helpen. Dit boek staat vol speelse oefeningen die kind vanaf 3 jaar helpen om hun rekenvaardigheid te ontwikkelen. De bladzijden kunnen met viltstift beschreven worden en zijn uitwisbaar. Hierdoor mag je kind zich vergissen, verbeteren en de oefening zo vaak opnieuw maken als het maar wil. De speciale pen om op de uitwisbare pagina’s te schrijven wordt gratis meegeleverd.

€ 4,99

Dierenatlas

Duik in deze grote dierenatlas en leer meer dan 100 dieren kennen. Heb je er eentje verkeerd geplakt? Geen probleem, dankzij de gelamineerde pagina’s in het boek kun je de 100 stickers gemakkelijk hergebruiken.  

€ 6,99

Voor briljante bollebozen

Met deze interactieve boeken zijn scholieren met heimwee wel even zoet.

Het grote boek over water

Van een kleine druppel tot een enorme oceaan: water is een van de belangrijkste natuurlijke bronnen op de wereld. Het stroomt over het land en gaat ondergronds, vormt gletsjers en is zelfs te vinden in de lucht. Het grote boek over water gaat op onderzoek uit. Waar komt het water vandaan? Hoe is het een bron voor alles wat leeft? Dit boek is uiterst interactief, duidelijk en interessant.   Draai een pagina om voor een grote pop-up van de watercyclus, kijk onder de flapjes om te zien hoe water bomen in leven houdt en draai aan een wiel om te ... lees meer ontdekken wat er allemaal onder water, in de oceaan, leeft.

€ 20,00

24 uur in de jungle

In dit nieuwe stripboek volg je een broer en een zus terwijl ze hun moeder en andere wetenschappers helpen met hun werk in de jungle van Borneo. Je komt erachter waarom de jungle en alles en iedereen die er woont zo speciaal is en hoe hij beschermd wordt.   Perfect voor extra hulp bij basisschoolprojecten over het klimaat, milieu, de natuur en bij aardrijkskunde.

€ 13,50

De aarde

De geschiedenis van onze fantastische planeet ontvouwt zich in deze grafische tijdlijn. Met fascinerende feiten die interesse in wetenschap en aardrijkskunde opwekken – van kosmologie en geologie tot biologie en het klimaat.   Van de Big Bang tot nu: ontdek de wonderen van onze steeds veranderende planeet terwijl je de pagina’s van dit prachtig geïllustreerde boek uitvouwt. Keer het om en je komt erachter hoe het leven op aarde begon na miljarden jaren van vulkanische uitbarstingen, ijstijden en massa-extincties.   De prachtige geïllustreerde tijdlijn kan uitgeklapt neergezet worden als informatief kunstwerk.

€ 12,99

Voor de speelvogels

Ook voor wie heimwee heeft naar de speeltijd hebben we iets in huis.

Mijn eerste spelletjesboek

Een leuk kartonboek vol spelletjes. Met dobbelstenen die je nooit verliest! En zelfklevende pionnen die niet wegglijden. Handig in de auto, op de trein, in het vliegtuig of gewoon gezellig thuis! Geschikt voor 2 tot 6 spelers.

€ 14,99

Waar is Wally? Een filmpje kijken

Wally neemt je mee achter de schermen in de bioscoop! Neem een kijkje bij een zang- en dansrepetitie, spoor de gekste kostuums op, schrijf je eigen film en veel meer. Boordevol spelletjes, raadsels, zoekopdrachten en meer dan honderd stickers!

€ 10,99

Tattoos piraten

Meer dan 100 coole tattoos van piraten en hun wereld. De tattoos blijven enkele dagen op je huid zitten. Het boekje bevat ideeën om de tattoos op een andere manier te gebruiken. Je vindt er ook kleurprojecten, waanzinnige weetjes over piraten en een quiz in. Kleef ahoy! • een boekje vol knutselprojecten en weetjes • meer dan 100 plaktattoos • een handig opberghoesje

€ 9,99

Heimwee naar school?

Buiten spelen

Kinderen komen nog minder buiten dan gedetineerden, kopten de kranten vorig jaar. Voor gevangenen geldt een verplichte luchttijd van 60 minuten per dag. Het grootste deel van de 8- tot 12-jarigen haalt dat niet. Hoog tijd voor verandering! 'Buiten spelen' helpt daarbij. Met 55 spelletjes, van klassiekers als boompje verwisselen en blindemannetje tot nieuwe spelletjes uit verschillende landen. Alle activiteiten zijn te vinden op booklets van vier pagina’s die makkelijk mee naar buiten genomen kunnen worden!

€ 20,99

Wie is het?

Speel jij samen met Suske en Wiske dit uitdagende spel? Draagt jouw personage een hoed? Heeft hij een snor? Is hij kaal? Dit leuk spel speel je met twee. De tegenstanders stellen elkaar vragen en proberen zo om ter snelst het personage van de ander te vinden. Het boek is eenvoudig te gebruiken door de spellblokken open te vouwen en naar elkaar toe te duwen. Het tussenschot, dat de twee spelers van elkaar zal scheiden, komt nu naar omhoog. Dankzij de 40 spelroosters zal dit speelboek kinderen en hun ouders bekoren!       

€ 11,99