Korneel De Rynck blikt in De golden sixties terug op de periode van ongekende welvaart die ons land kende tussen 1958 en 1973. Dit boek is de opvolger van Vroeger was alles anders, waarin Korneel De Rynck de jaren 50 onder de loep nam. Hoe dan ook: dit boek is herkenbaar voor wie de 60’s meemaakte, verrassend voor wie later werd geboren.

Tijdens de golden sixties nam de welvaart in ons land spectaculair toe. Het dagelijks leven veranderde compleet. Mensen kochten een auto, een televisie, allerlei huishoudtoestellen en er kwam een telefoon in huis. Woningen kregen een badkamer en een toilet binnen. Almaar meer vrouwen gingen uit werken, de pil werd geïntroduceerd en de eerste supermarkten openden hun deuren.

In dit boek vertelt historicus en schrijver Korneel De Rynck hoe het gewone leven veranderde tussen 1958, het jaar van de Expo, en 1973, toen de oliecrisis uitbrak. Negen thema’s komen aan bod: eten en drinken, wonen, huishouden, communicatie, gezondheid, seksualiteit, mobiliteit, werk en vrije tijd.

“Van een of andere crisis is in dit boek niets te merken – mag het ook eens? Wel gaat het over vooruitgang en optimisme, over bomen waarvan men dacht dat ze tot in de hemel groeiden, over nieuwigheden en weelde.” – Korneel De Rynck

Een boek over spaghetti en Soubry-kamelen, de Melkbrigade en sponzig Expobrood. Over de wagens van toen, de nieuwe snelwegen en het rijbewijs dat je zomaar kon gaan afhalen; over draaibare tv-antennes en de stofzuigers van Theofiel Boemerang.

Met tal van sprekende foto’s:

Meer info? 

De golden Sixties

Tijdens de golden sixties nam de welvaart in ons land spectaculair toe. Het dagelijks leven veranderde compleet. Mensen kochten een auto, een televisie, allerlei huishoudtoestellen en er kwam een telefoon in huis. Woningen kregen een badkamer en een binnentoilet. Almaar meer vrouwen gingen uit werken, de pil werd geïntroduceerd en de eerste supermarkten openden hun deuren. Historicus en schrijver Korneel De Rynck vertelt hoe het gewone leven veranderde tussen 1958, het jaar van de Expo, en 1973, toen de oliecrisis uitbrak. Met ook tal van sprekende foto’s.       Een boek over spaghetti en Soubry-kamelen, de Melkbrigade en sponzig ... lees meer Expobrood. Over de wagens van toen, de nieuwe snelwegen en het rijbewijs dat je zomaar kon afhalen. En over draaibare tv-antennes en de stofzuigers van Theofiel Boemerang. Herkenbaar voor wie deze periode meemaakte, verrassend voor wie later werd geboren.      Opvolger van 'Vroeger was alles anders', waarvan meer dan 10.000 exemplaren werden verkocht. 

€ 22,99

Vroeger was alles anders

Sinds de golden sixties nam de welvaart in België spectaculair toe en veranderde het dagelijks leven op alle vlakken. Als kind van de moderne tijd heeft historicus en schrijver Korneel De Rynck nooit iets anders gekend. Maar hoe zag het leven eruit vlak vóór die stroomversnelling, ingeluid door Expo 58?
‘Vroeger was alles anders’ reconstrueert in woord en beeld het leven aan het einde van de jaren vijftig. Het brengt voor even de oude tijd, de jaren stillekes, terug.

Dit boek gaat over schepjes cichorei in de koffie, buurtcinema’s en stoffige kolenkachels. Maar ook over telegrammen, bedevaarten naar Lourdes ... lees meer en toiletten buiten het huis. Vroeger was alles anders. Of toch zeer veel.

Verrassend voor jongere generaties, en heel herkenbaar voor wie een dagje ouder is.

€ 22,99

Korneel De Rynck

Korneel De Rynck (°1986) Rynck is historicus, schrijver en spreker. Na boeken over ex-Joegoslavië en de Eerste Wereldoorlog publiceerde hij in 2018 de bestseller Vroeger was alles anders, over het dagelijks leven in België eind jaren vijftig. In 2022 verscheen de opvolger: De golden sixties, over hoe het leven veranderde tussen 1958, het jaar van de Expo en 1973, toen de oliecrisis uitbrak. Auteursfoto (c) Thomas Sweertvaegher