Toen de 13-jarige Julia tijdens de lockdown merkte dat zij en haar klasgenoten veel meer tijd op hun telefoon doorbrachten, besloot ze webinars te gaan geven. Apps als Instagram, TikTok en Snapchat zijn namelijk hartstikke leuk, maar hoe maak je nou een aantrekkelijke feed met de mooiste foto’s en video’s? Ook aan de mindere kanten van social media besteedt ze aandacht. Hierover schreef ze het boek Hoe word jij social media proof?, een informatieve gids over alles dat je wil weten over sociale media!

Hoe kies je een goed wachtwoord en wat doe je als je account gehackt is? Wat is een filterbubbel? En hoe zit het precies met fake news? Samen met Oane Born, schrijver van o.a. ‘TikTok – The Challenge’, bundelt Julia haar beste tips en de leukste weetjes. Ook interviewden ze bekende influencers als Dylan Haegens, Marije Zuurveld, Duncan Tromp (Dunk The Hunk) en Raoul van de Bankzitters over hun ervaringen. Na het lezen van dit boek ben jij een socialmedia-expert!

Lees hier al enkele weetjes en tips 

 

Is alles dat we op Instagram zien écht?

 

Iedereen is leuk en mooi zoals ’ie zelf is

“Het lijkt misschien zo, maar het is echt niet waar dat influencers elke dag in hun bikini aan een perfect blauw zwembad Liggen, een perfecte donut eten of een perfecte puppy knuffelen. De o zo mooie foto’s die bekende Instagrammers posten, zijn vaak heel erg bewerkt en in scène gezet. Voordat het mooiste plaatje gemaakt is, hebben ze soms al wel 200 foto’s weggegooid en zijn er ontelbaar veel filters gebruikt. Terwijl hun fans en volgers daar onzeker van kunnen worden, want die denken juist dat het ideale Leven zo hoort te zijn. Ze willen dat leven ook of er op z’n minst precies hetzelfde uitzien. Maar dat kan vaak helemaal niet. En dat hoeft ook niet!”

 

Wat is #bodypositivity?

 

“Deze hashtag is vaak trending. Hij staat voor blij zijn met je lichaam, of je nou kort of lang, dik of dun bent. Want het is écht, écht, écht niet verplicht om een strak lijf te hebben. Op Instagram kom je veel influencers tegen met een slanke buik, strakke billen, getrainde spieren of grote borsten. Daardoor ga je bijna denken dat dit normaal is en iedereen er zo uit moet zien. Je ziet ze niet als ze eens chagrijnig met een joggingbroek op de bank liggen, of wel? Kijk daarom ook eens om je heen, op straat of in de stad. Heeft elke vrouw zo’n zogenaamd “perfect” lichaam? Heeft elke man een sixpack? Zeker niet en nogmaals: dat hoeft ook niet.”

 

 

Hoe word jij social media proof?

Apps als Instagram, TikTok en Snapchat zijn hartstikke leuk, maar hoe maak je nou een aantrekkelijke feed met de mooiste foto’s en video’s? Hoe kies je een goed wachtwoord en wat doe je als je account gehackt is? En hoe zit het precies met fake news?

Toen Julia van Appeldorn (13) tijdens de lockdown in 2020 merkte dat zij en haar klasgenoten veel meer tijd op hun telefoon doorbrachten, besloot ze webinars over social media-wijsheid te gaan geven. In dit boek bundelt ze samen met Oane Born, schrijver van o.a. 'TikTok – The Challenge', haar beste tips en de ... lees meer leukste weetjes. Ook interviewden ze bekende influencers Dylan Haegens, Marije Zuurveld, Raoul Joshua, jeugdagent Lotte en Duncan Tromp over hun ervaringen. Na het lezen van dit boek ben jij een social media-expert!

Met: het groot social media ABC – real vs. fake – zo maak je de beste video’s – wat is socialbesitas? – zo scoor je op TikTok – wat is fake news? – hoe zit het met challenges? – wat is sexting? – zo maak je de mooiste Insta-foto’s – wat is clickbait? – zo stel je een goed wachtwoord in en nog veel meer.

€ 15,99