Februari is de maand van de liefde. Liefde voor de dagen die stilletjes (oké, heel stilletjes) weer wat langer worden, liefde voor de koude winterdagen met soms nog een enkele sneeuwvlok, liefde voor de warme wintertruien maar toch ook al voor de lichtere lentekleding, liefde voor elkaar, liefde voor jezelf en niet te vergeten: liefde voor boeken!

Deze maand hebben we weer een schat aan kinder- en jeugdboeken in petto. En om met de woorden van Cupido af te sluiten: Kinderboeken zijn zalig!

Ontdek Standaard Uitgeverij op Lijstjestijd

Vanaf 1 februari verkrijgbaar:

Julia en de haai

Mijn naam is Julia.
Dit is het verhaal over de zomer waarin ik in een vuurtoren woonde.
De zomer waarin ik bijna mijn moeder kwijtraakte en een haai vond die ouder is dan de bomen.
Maak je geen zorgen, dit verklapt het einde niet…

Als Julia’s vader de opdracht krijgt om een vuurtoren te automatiseren, verhuist het hele gezin in de zomer naar het afgelegen eiland Unst. Julia’s moeder, een zeebioloog, stort zich op het vinden van de Groenlandse haai, die honderden jaren oud kan worden en misschien iets kan betekenen voor de geneeskunde. Terwijl Julia langzaam haar ... lees meer weg probeert te vinden op het eiland, waar maar een paar kinderen wonen, wordt haar moeder steeds fanatieker en obsessiever in haar zoektocht. Zo fanatiek, dat het hun hele gezin uit elkaar drijft. Julia ziet maar één oplossing: zelf de Groenlandse haai vinden…

€ 19,99

Jij bent lief!

Samen dansen, zingen, spelen, alles wil jij met mij delen. Ben ik boos, maak jij me blij. De allerliefste, dat ben jij!

Stevig kartonboekje met tekst op rijm voor jonge kinderen. Voor Valentijn en al die andere momenten waarop je iemand wilt verrassen.
Verschijnt in de serie 'Thuis bij Muis' van Pauline Baartmans. Thuis bij Muis won een Sardes Leespluim (juli 2019).

Uit het juryrapport: Thuis bij Muis is een gezellig boek, vol verhalen en tekeningen. De eenvoudige, lieve lijntekeningen in zachte kleuren zijn prettig om naar te kijken. Voor jonge peuters kan dit boekje ... lees meer betekenis geven aan de wereld dichtbij, met grapjes waar je samen om kunt lachen.'

€ 8,99

De ambulance van Muis

Tatuu, tatuu!
Er is een noodgeval!
O nee, Oscar Olifant is gevallen en heeft zijn slurf bezeerd.
Muis komt eraan met de ambulance om hem te helpen.

Stevig kartonboek voor dreumesen en peuters, in de vorm van een ziekenwagen.

€ 8,99

De vuilniswagen van Muis

Broem, broem! Daar is de vuilniswagen van Muis!
Muis en Kora halen vandaag glas, papier, plastic en vuilnis op. Dat is beter voor de natuur.

Stevig kartonboek met leuke stansvorm. Eerste kennismaking met recycling voor dreumesen en peuters.

€ 8,99

Fien & Teun – Gaan kamperen (filmboek)

Fien en Teun ontdekken een oude tent op zolder. Wow, wat zou het leuk zijn om te kamperen! Papa en mama vinden het goed. Vrolijk pakken ze hun spullen in en nemen afscheid van de dieren op de boerderij, want die kunnen natuurlijk niet mee. Teun krijgt er een kriebelbuik van. En een tent opzetten blijkt ook best lastig. Zeker als de dieren zich er toch mee komen bemoeien… Als dat maar goed komt!

Het boek bij de vrolijke, oer-Hollandse film voor het hele gezin!

€ 11,99

Papa!

Een groot gezin! Met zeven kinderen wonen Iven en zijn vrouw Cynthia op 100m2 in Amsterdam. In het appartement is het altijd gezellig druk.
In Papa! beschrijft Iven op een luchtige en vrolijke manier de hectiek van het dagelijks leven van het gezin. De lezer krijgt een inkijkje in hun leven. Met de ups en de downs! Want hoe verzin je zeven namen? Hoeveel pakken melk gaan er per week doorheen en wat zijn de leukste misvattingen over het hebben van 7 kinderen?

€ 12,50

Mijn eerste 100 stickers: voertuigen

Dit vrolijke stickerboek vol voertuigen is speciaal ontwikkeld voor peuters vanaf 2 jaar. Het bevat 16 eenvoudige en herkenbare kleurplaten die versierd kunnen worden met 100 grote stickers. De gekleurde lijnen geven aan welk kleurpotlood je nodig hebt. Op die manier oefenen jonge kinderen al spelend hun observatievermogen en hun fijne motoriek.

€ 5,99

Mijn eerste 100 stickers: prinsessen

Dit vrolijke stickerboek vol prinsessen is speciaal ontwikkeld voor peuters vanaf 2 jaar. Het bevat 16 eenvoudige en herkenbare kleurplaten die versierd kunnen worden met 100 grote stickers. De gekleurde lijnen geven aan welk kleurpotlood je nodig hebt. Op die manier oefenen jonge kinderen al spelend hun observatievermogen en hun fijne motoriek.

€ 5,99

Mijn eerste 100 stickers: dino’s

Dit vrolijke stickerboek vol dino's is speciaal ontwikkeld voor peuters vanaf 2 jaar. Het bevat 16 eenvoudige en herkenbare kleurplaten die versierd kunnen worden met 100 grote stickers. De gekleurde lijnen geven aan welk kleurpotlood je nodig hebt. Op die manier oefenen jonge kinderen al spelend hun observatievermogen en hun fijne motoriek.

€ 5,99

Mijn eerste 100 stickers: onderwaterwereld

Dit vrolijke stickerboek rond het thema onderwaterwereld is speciaal ontwikkeld voor peuters vanaf 2 jaar. Het bevat 16 eenvoudige en herkenbare kleurplaten die versierd kunnen worden met 100 grote stickers. De gekleurde lijnen geven aan welk kleurpotlood je nodig hebt.  Op die manier oefenen jonge kinderen al spelend hun observatievermogen en hun fijne motoriek.

€ 5,99

Ik leer knippen 3+ (huis) + schaartje

In dit knutselboek leren creatieve 3-jarigen knippen, vouwen en plakken. De 8 knutselwerkjes zijn op maat gemaakt van jonge kinderen en de verschillende stappen zijn makkelijk te volgen. Naast het schaartje en het papier in dit boek heb je enkel nog wat lijm nodig om de allerkleinsten creatief aan de slag te laten gaan. Het bijgeleverde schaartje bevat een veer om het knippen te vergemakkelijken. De gevorderde knippers kunnen de veer inklappen. Kies een knutselwerkje en haal de pagina uit het boek. Knip alle vormen netjes uit. Kijk goed naar het voorbeeld en plak alles op de juiste plaats. ... lees meer Je knutselwerkje is klaar. Op de achterkant kun je een persoonlijke boodschap schrijven.

€ 9,99

Ik leer knippen 4+ (boot) met schaartje

In dit knutselboek leren creatieve 4-jarigen knippen, vouwen en plakken. De 8 knutselwerkjes zijn op maat gemaakt van jonge kinderen en de verschillende stappen zijn makkelijk te volgen. Naast het schaartje en het papier in dit boek heb je enkel nog wat lijm nodig om de allerkleinsten creatief aan de slag te laten gaan. Het bijgeleverde schaartje bevat een veer om het knippen te vergemakkelijken. De gevorderde knippers kunnen de veer inklappen. Kies een knutselwerkje en haal de pagina uit het boek. Knip alle vormen netjes uit. Kijk goed naar het voorbeeld en plak alles op de juiste plaats. ... lees meer Je knutselwerkje is klaar. Op de achterkant kun je een persoonlijke boodschap schrijven.

€ 9,99

Mijn eerste flappenboek: Dieren

Wat een beestenboel! Vind jij de groene kikker? En welke kleur heeft de uil? Dit kartonboekje met flappen laat de allerkleinsten al spelend kennis maken met de verschillende kleuren en met leuke dieren. In elke scène zijn er nieuwe dingen te zoeken. Op de laatste pagina kun je alle gevonden voorwerpen en dieren nog eens zoeken, voor een ware zoektocht!   Zoek je mee?

€ 6,99

Mijn eerste flappenboek: Boerderij

Dit kartonboekje met flappen laat de allerkleinsten al spelend kennis maken met het leven op de boerderij. In elke scène zijn er nieuwe dingen te zoeken. Op de laatste pagina kun je alle gevonden voorwerpen en dieren nog eens zoeken, voor een ware zoektocht! Welkom op de boerderij! Wie verstopt zich achter de sla? En wat zie je in het kippenhok? Dit kartonboekje met flappen maakt de allerkleinsten vertrouwd met de cijfers van 1 tot 6 en het leven op de boerderij. In elke scène zijn er nieuwe dingen te zoeken. Op de laatste pagina kun je alle gevonden voorwerpen en dieren ... lees meer nog eens zoeken, voor een ware zoektocht!   Zoek je mee?

€ 6,99

Ik plak – kleuren

Dit stickerboek waarmee je kindje de kleuren kan leren is speciaal ontwikkeld voor kleine peuters vanaf 2 jaar. Op elke pagina is bovenaan aangegeven met welke stickers je kind de tekening kan versieren. De grote ronde stickers zijn herbruikbaar, zodat je kind steeds weer opnieuw plezier beleeft. Ideaal voor een allereerste stickerboek.

€ 4,99

Ik plak – Vormen

Dit stickerboek waarmee je kindje de vormen kan leren is speciaal ontwikkeld voor kleine peuters vanaf 2 jaar. Op elke pagina is bovenaan aangegeven met welke stickers je kind de tekening kan versieren. De grote ronde stickers zijn herbruikbaar, zodat je kind steeds weer opnieuw plezier beleeft. Ideaal voor een allereerste stickerboek.

€ 4,99

Ik plak – Mijn dag

Dit stickerboek vol alledaagse voorwerpen is speciaal ontwikkeld voor kleine peuters vanaf 2 jaar. Op elke pagina is bovenaan aangegeven met welke stickers je kind de tekening kan versieren. De grote ronde stickers zijn herbruikbaar, zodat je kind steeds weer opnieuw plezier beleeft. Ideaal voor een allereerste stickerboek.

€ 4,99

Ik plak – Dieren

Dit stickerboek waarmee je kindje dieren kan leren is speciaal ontwikkeld voor kleine peuters vanaf 2 jaar. Op elke pagina is bovenaan aangegeven met welke stickers je kind de tekening kan versieren. De grote ronde stickers zijn herbruikbaar, zodat je kind steeds weer opnieuw plezier beleeft. Ideaal voor een allereerste stickerboek.

€ 4,99

Dinosauriërs kleurblok

Neem je kleurpotloodjes en laat je betoveren door de coole dino’s in dit kleurblok! Door het dikke papier kun je zowel kleurpotloodjes, waskrijtjes, waterverf als viltstiften gebruiken. Voor wie maar niet genoeg kan krijgen van dinosauriërs. Veel kleurplezier!

€ 4,99

Dinosauriërs spelletjesblok

Houd jij ook zo van dino’s? Open dan snel dit boek. Je vindt er heel wat leuke spelletjes in: zoek de verschillen, kleuren op code, schaduwen verbinden… Voor wie maar niet genoeg kan krijgen van dinosaurussen. Veel plezier!

€ 4,99

Dinosauriërs stickerboek

Houd jij ook zo van dino’s? Open dan snel dit boek. Tal van leuke spelletjes en meer dan 75 stoere dinostickers wachten op jou! Voor wie maar niet genoeg kan krijgen van dinosauriërs. Veel kleurplezier!

€ 4,99

Dinosauriërs verhalenplakboek Jack gaat op avontuur

Jack is een jonge, avontuurlijke triceratops. Op een dag volgt hij een kleine hagedis en raakt hij verdwaald. Onderweg leert hij andere dieren kennen die hem willen helpen. Maar op de weg naar huis woont ook een gevaarlijke T-rex… De kleine dinofan kan samen met mama of papa het verhaaltje vervolledigen door de stickers op de juiste plaats te plakken. Een interactief boek dat de taalontwikkeling stimuleert en dat samen lezen mogelijk maakt. Voor veel zoek-, plak- en leesplezier!  

€ 4,99

Kleine kleuters – Spelletjesboek 2+

Met dit spelletjesboek is spelplezier verzekerd voor kleine kleuters vanaf 2 jaar! Dankzij de variatie in spelletjes ontwikkelt je kleuter verschillende essentiële vaardigheden: tellen, inkleuren, puzzelen, tekenen… Aan de slag! De spelletjes zijn aangepast aan kinderen vanaf 2 jaar. Met Kleine kleuters beleeft elke leeftijdsgroep van de kleuterschool dolle pret!

€ 7,99

Kleine kleuters – Spelletjesboek 4+

Met dit spelletjesboek is spelplezier verzekerd voor kleine kleuters vanaf 4 jaar! Dankzij de variatie in spelletjes ontwikkelt je kleuter verschillende essentiële vaardigheden: tellen, inkleuren, puzzelen, tekenen… Aan de slag! De spelletjes zijn aangepast aan kinderen vanaf 4 jaar. Met Kleine kleuters beleeft elke leeftijdsgroep van de kleuterschool dolle pret!

€ 7,99

 

Vanaf 7 februari verkrijgbaar:

Jommeke 100 spelletjes 2023

Zin om je samen met Jommeke en zijn vrienden uit te leven? Duik dan in dit boek boordevol leuke spelletjes! Laat je brein op volle toeren draaien en help Jommeke met het oplossen van de rekenraadsels en sudoku’s. Zoek de verschillen met Annemieke en Rozemieke of kraak de codes met professor Gobelijn. Met Jommeke valt er altijd iets te beleven!

€ 10,99

Koken met Pettson en Findus

Findus zou het liefst elke dag gehaktballen eten. Maar hij houdt ook van pannenkoekentaart, erwtensoep, kaneelbroodjes, havermoutpap of heerlijke ribbetjes. Zelfs de gekookte snoek van Pettson is niet te versmaden!   Van deze 29 favoriete recepten van Pettson en Findus kun je het hele jaar door smullen: brandnetelsoep in de lente, blauwebessencake in de zomer, een worstenstoofpotje in de herfst en gemberkoekjes met Kerstmis. Een kookboek voor de hele familie. Met fragmenten uit de prentenboeken van dit olijke duo.

€ 16,99

4 Mirabelle: Kattenkwaad in het kwadraat

Mirabelle is speciaal omdat ze anders is. De aandachtige lezer van de Isabella Maan-boekjes herkent haar vast en zeker. Mirabelle is het ondeugende nichtje van Isabella Maan, en heeft al een paar keer een gastrol gespeeld in de reeks. Haar mama is een heks en haar papa is een fee en ze is dol op magische streken uithalen! Mirabelle gaat op reis met haar familie en ze heeft beloofd om haar beste beentje voor te zetten. En dit keer meent ze het echt! Maar ze had er niet op gerekend dat ze een nieuw vriendinnetje zou ontmoeten dat zo mogelijk ... lees meer nog ondeugender is dan zijzelf. Mislukte toverdrankjes, ontsnapte draken, voedselgevechten… in dit boek komt Mirabelle in dubbele problemen!

€ 13,99

Het grote boek over voertuigen

In dit boek kijk je je ogen uit! Je vindt er alle voertuigen in terug die rijden, varen en vliegen. Til de flappen op en ontdek hoe een boot, een maaidorser of een vliegtuig er vanbinnen uitziet. Speel met de talloze bewegende elementen om te zien hoe bepaalde machines werken. En droom je ervan brandweerman of politieman te worden? Kijk dan mee hoe het er bij hen aan toe gaat!   Meer dan 60 bewegende elementen!   Hoe werken bulldozers en kraanmachines? Wat vervoeren al die grote vrachtwagens die je onderweg ziet? Wat vind je allemaal op een cruiseschip? En ... lees meer welke ruimtevoertuigen zijn er allemaal?  

€ 20,00

Eenhoorns

Dit leuke geluidenboekje is speciaal voor baby's gemaakt en je baby vindt het vast heerlijk om het samen met jou door te nemen.   Ga op stap met de eenhoorns die over de bladzijden van dit stevige kartonnen boekje galopperen en vliegen. Druk op de knop op het geluidspaneel en je hoort de geluiden.

€ 13,99

Carnaval

De poppen lopen mee in de optocht en vieren carnaval! Kleed ze aan met de stickers.   Een kleurig nieuw deel uit de serie Sticker- en aankleedboekjes, met vrolijke carnavalsillustraties. Met de stickers achter in het boek kun je de poppen aankleden en de bladzijden versieren.

€ 7,99

Honden & katten

In dit leuke boek staan een heleboel heerlijke honden en karaktervolle katten om te ontdekken, bij elkaar te zoeken en samen over te praten.   Vermakelijk boek vol katten en honden om te vinden, bij elkaar te zoeken en te tellen. Bovendien staat op elke spread een wit muisje.   Puzzels zijn goed voor de taalontwikkeling en verbeteren het observatievermogen en de telvaardigheden.

€ 6,99

Ontpiekeren

Vergeet al je zorgen terwijl je tekent, krabbelt en schetst in dit heerlijk ontspannende boek.   Een doeboek vol ruimte om te krabbelen en tekenen. Kinderen tekenen hun zorgen van zich af en worden kalmer terwijl ze al hun aandacht op de bladzijden richten.   Vol aanmoedigende en geruststellende woorden om kalmte te creëren en met tips voor mindfulness.   Een fijn alternatief voor schermtijd.

€ 8,99

Een helikopter

Tijd om op te stijgen! Kijk binnen in een helikopter en ontdek hoe alles werkt. Volg het team op een reddingsmissie in de sneeuw.   Hulpdiensten zijn voor kinderen een populair onderwerp en in dit boek zien ze hoe een helikopter iemand redt en naar het ziekenhuis brengt. Een fijne eerste kennismaking met het onderwerp.   Jonge kinderen houden van de flapjes en doorkijkgaatjes, die er een interactieve leerervaring van maken. Nieuwsgierige kleuters worden aangemoedigd zelf in dit boek op onderzoek te gaan.

€ 10,99

De ruimte?

Open dit boek en begin aan je reis naar de sterren. Niet te geloven wat daar allemaal te ontdekken valt.   Een verzameling interessante feiten over het wonderlijke heelal. Met duidelijke tekst die de nieuwsgierigheid van jonge lezers prikkelt, en hun enthousiasme voor het universum aanwakkert.   Perfect voor kinderen die familie en vrienden willen vertellen wat ze weten over ruimtevaart, sterren, manen en planeten.

€ 12,50

24 uur op Antarctica

Brrr... je bibbert van de kou en de spanning als je op het koudste continent woont en werkt. Ga met Viv mee terwijl ze aan het werk gaat in een onderzoeksstation en vecht om een Antarctische storm te overleven.   Dit is een boek vol fascinerende feiten en verbazingwekkende landschappen. Beleef een dag zoals maar weinig mensen die ooit hebben meegemaakt.   Nieuw stripboek over het leven op een van de meest extreme plekken ter wereld. Ontdek wat een technicus zoal doet in een onderzoeksstation en op het ijs van Antarctica. Kinderen leren waarom het leven zo moeilijk is rond ... lees meer de zuidpool, ontdekken het unieke landschap en maken kennis met de dieren die er wonen. Ook komen ze van alles te weten over al het wetenschappelijk onderzoek dat er wordt gedaan.

€ 13,50

Meneertje Snor verkleedt zich

Meneertje Snor en zijn hond zijn uitgenodigd voor een verkleedpartijtje. Zullen ze in de grote verkleedkoffer de juiste vermomming vinden?

€ 15,99

 

Vanaf 8 februari verkrijgbaar:

Een panda op het podium

Puck is dolgelukkig. Ze woont nu bij Chris en zijn familie, én ze speelt de sterren van de hemel in haar eigen theatershow! Het publiek denkt dat Puck een mens in een pandapak is, en dat wil ze graag zo houden. Maar dan verschijnt er een nieuwsgierige journaliste bij Pucks kleedkamer. Ze heeft grootse plannen en zegt dat ze Puck wereldberoemd kan maken.

Bijna iedereen gelooft haar, maar Chris vertrouwt het zaakje niet. Is de journaliste van plan om Puck te ontmaskeren? Hij moet alles op alles zetten om dat te voorkomen.

€ 14,99

De dochters van sjeik Boul-Boul

De vader van Narous is een schatrijke, koopzieke sjeik. Op een dag kondigt hij aan dat hij een dierentuin wil aanschaffen. Voor de moeder van Narous is de maat vol. Ze sluit een weddenschap met hem af: als hij honderd dagen als een gewoon mens kan leven, mag hij zijn dierentuin kopen. En dus vertrekt het gezin naar een gewoon huis met maar één bediende. Voor Narous en haar zus verandert alles. Ze gaan ineens naar school, eten friet en spelen met andere kinderen. Narous vindt het gewone leven geweldig, maar de honderd dagen gaan snel voorbij...

€ 14,99

De Club van de Volle Maan

Kun je een geheim bewaren? Ik ben een heks! Anna Groen wil niet verhuizen. Helaas denken haar ouders daar anders over. Ze slepen haar mee naar Maanstad, een saai en klein oud
stadje. Maar niets is wat het lijkt. In Maanstad komen magische krachten tot leven. Ook bij Anna zelf. Al snel wordt ze Anna Kadabra genoemd door haar nieuwe vrienden, die allemaal bij de Club van de Volle Maan horen.
Maar bij een club horen regels. En voor een beginnende, stuntelende heks en haar magische kat is het behoorlijk lastig je daaraan te houden. Zeker als Anna ontdekt dat er een stel heksenjagers achter de Club van de Volle ... lees meer Maan aanzit…

Nu met magisch leuke actie: gratis Anna Kadabra-kniekousen bij de eerste druk!

€ 14,99

 

Vanaf 14 februari verkrijgbaar:

2 Pistache & Soda: Het liefdesdrankje

Pistache is een klein heksje met groen haar. Ze is nog te jong om te leren toveren, maar kijkt er erg naar uit. Haar kikker Soda blijft maar herhalen dat ze geduld moet hebben, maar laat dat nu niet Pistache haar sterkste kant zijn… Pistache vindt Sacha van haar klas heel erg leuk. Hoe zorgt ze ervoor dat hij ook verliefd op haar wordt? Ze besluit de hulp in te roepen van haar mama, die het net als zij niet zo nauw neemt met de regels rond toveren. Samen bereiden ze een liefdesdrankje, dat de volgende dag meteen zijn werk ... lees meer doet. Sacha is dolverliefd. Maar Pistache wist niet dat het zo vervelend was om een aanbidder te hebben… Hoe kan ze de toverkracht ongedaan maken, zodat Sacha weer haar leuke vriendje van vroeger wordt?

€ 9,99

Mijn eerste kleurenvoelboek

Een streelzacht voelboek in stof voor de allerkleinsten. Wrijf over de verschillende materialen en maak voor de eerste keer kennis met de kleuren.

€ 18,99

Stik!

Mania, Moniek en Mokhtar zijn ongerust. Er is iets niet in de haak met Michiel de meeuw. Kunnen ze helpen?   Dit boek behandelt op een ludieke manier een belangrijk onderwerp: plastic in de oceanen en de gevolgen daarvan voor de zeefauna.

€ 14,99

De perfecte foto

Bas gaat op weg. In zijn kampeerbusje rijdt hij rond, op zoek naar de perfecte foto. Onderweg ziet hij prachtige dingen en neemt hij veel foto’s. Zal de perfecte foto erbij zijn? En is dat het belangrijkste?

€ 13,99

Wat doe je ermee?

Eierschalen. Een eierdoos. Badwater. Gebruikte batterijen. Een te kleine jeans. Een kapotte ballon. Een oude houten stoel. Wat doe je er eigenlijk mee?   Dit boek legt het tweede leven van voorwerpen uit op kindermaat. Ideaal om weetgierige kleuters alert te maken voor de impact die we hebben op natuur en milieu en hen te stimuleren spullen opnieuw te gebruiken.

€ 14,99

Waar is Wally? Race tegen de klok

Speel tegen een tegenstander of daag jezelf uit om op zoek te gaan naar Wally, zijn vrienden en meer dan honderd machtig moeilijk verstopte voorwerpen in de zinderende zoekplaten. Zelfs de allersnelste speurneus zal er een tijdje zoet mee zijn! Op jullie plaatsen, klaar… ZOEK!   De snelste speurneus wint!

€ 15,99

Rebel Adele 3: ik was het niet!

Je hoeft Rebel Adele echt niet uit te leggen hoe ze de mensen om haar heen het leven zuur kan maken. Zelfs haar kat Ajax moet het dikwijls ontgelden. Maar Adele had er niet op gerekend dat haar hyperactieve hamstergrizzli Fizz er niet voor terugdeinst om haar een koekje van eigen deeg te geven… Een goede dosis zwarte humor met een vleugje tederheid hier en daar, en een wel heel aparte heldin, dat zijn de ingrediënten van de reeks Rebel Adele. Hou je maar goed vast, want Adele gooit alle remmen los!

€ 12,99

12 De Vijf en het geheim van de oude toren

De Vijf gaan op vakantie naar de kust. Daar raken ze in de ban van oude verhalen over de Strandrovers, die vroeger onschuldige schepen naar de kust lokten om die dan op de rotsen te pletter te laten slaan. En nu heeft iemand het licht dat toen gebruikt werd om de schepen naar hun ondergang te leiden, weer zien branden! Is het de geest van een oude Strandrover die hier rondwaart? De Vijf gaan op onderzoek uit.

€ 15,99

Magneetboek: De oceaan

Verken de (onder)waterwereld, van het wateroppervlak tot de bodem van het koraalrif.   Laat kinderen spelen op het strand, boten varen in de haven, zeedieren zwemmen onder water... en verzin je eigen verhalen!   Een leuk boek om de wereld van oceanen te ontdekken en je verbeelding te prikkelen.

€ 18,99

Mijn eerste boek over de aarde

Dit boek gaat over de aarde en de ongelooflijke dingen die er op onze planeet gebeuren: van ver in de ruimte tot diep onder de grond. De aarde is onze thuis. In en rond die aarde gebeurt zoveel meer dan de grond onder je voeten je doet vermoeden. Het is belangrijk dat we goed voor onze aarde zorgen, zodat mensen en dieren er veilig en gezond kunnen leven. De aarde zorgt op heel veel manieren voor ons, maar wij moeten ook zorg dragen voor de aarde. Ontdek hoe de verschillende delen van de aarde samenwerken zodat de wereld voor ons ... lees meer leefbaar is. Duik in de aarde en neem zelf een kijkje. Met doorkijkpagina’s.

€ 14,99

Op de boerderij

Maak in dit speelse peuterboek van Xavier Deneux kennis met de bewoners van de boerderij. Zeg dag tegen de ezel, het varken, het schaap, het konijn, het paard en de vogels en leer hun leefomgeving beter kennen. Met dit reliëfboek zet je peuter zijn eerste stapjes op de boerderij.

€ 15,99

 

Vanaf 15 februari verkrijgbaar:

Stinkie Bom

Oef! De adem van Stinkie de hond ruikt verschrikkelijk. Niemand kan ertegen, ook stinkdieren niet. Er komen zelfs ongelukken van. Als Stinkies adem weer eens de boel verpest, nemen meneer en mevrouw Bom een moeilijk besluit: Stinkie moet weg. Maar daar zijn hun kinderen het niet mee eens!

Ze proberen van alles uit om Stinkies stinkadem weg te krijgen – van een adembenemend uitzicht tot een ademstokkende achtbaan. Maar helaas: niets werkt. Alleen een wonder kan Stinkie nog redden…

Supergrappig vertaald door Tjibbe Veldkamp.

€ 16,99

 

Vanaf 21 februari verkrijgbaar:

Babydieren

Leer met dit speelse peuterboek van Xavier Deneux dieren en hun kleintjes beter kennen. Ga op babybezoek bij onder andere de kikker, de kangoeroe, de vogel, de ijsbeer, de hond en de schildpad en leer hun leefomgeving beter kennen. Met dit reliëfboek maakt je peuter voor het eerst kennis met de dierenwereld en leert hij spelenderwijs nieuwe woordjes.

€ 15,99

Zoekboek Rik en de lente

Het blijft weer langer licht, de bloemen bloeien, de vogels fluiten en bouwen een nestje ... Het is lente! Ook Rik voelt de lentekriebels. Hij gaat snel buiten spelen, helpt papa en mama met werken in de tuin en gaat met de klas naar de kinderboerderij.   Ook Sam de poes is van de partij. Ze heeft drie kleintjes gekregen! Eens je Sam en haar kleine poesjes gevonden hebt, ga dan op zoek naar de tulpen en de paasbloemen, tel de kuikens van mama kip en vind de groenten die Rik in de moestuin geplant en gezaaid heeft.   Tekst ... lees meer en illustraties: Liesbet Slegers

€ 13,99

Zoekboek Rik en de zomer

Wat is de zomer een heerlijk seizoen! Rik houdt van de zomer, met zijn zoemende bijen, sappige kersen en… lekker zoete ijsjes! Ga je mee met Rik schelpjes zoeken op het strand, plonzen in het zwembad en aardbeien plukken?   Ook Sam de poes is dol op de zomer. Zoek je mee naar Sam de poes tussen zonnebloemen, zandkastelen en tomatenplantjes? En vind jij ook Riks zonnebril, zijn zwembroek en de zonnecrème?   Tekst en illustraties: Liesbet Slegers

€ 13,99

 

Vanaf 22 februari verkrijgbaar:

Een dag met vrienden

Goede vrienden zijn er altijd voor elkaar. Dus als Wasbeer geen eieren meer heeft, gaat hij naar Vos. En als Vos een ladder wil lenen, halen ze die gewoon even bij Das. Maar Das heeft ook wat hulp nodig en daarom gaan ze met Kraai op zoek naar Beer.  Ze vinden Beer bij een beekje. Ze zwemmen en zonnen en op de terugweg doen ze samen alle klusjes die er nog waren. Alle vijf weten ze het zeker: een dag met vrienden is het allerfijnst! 

€ 15,99

Hoe droomt een giraf?

Dit wonderschone boek neemt je mee de donkerblauwe nacht in… Een geheimzinnige wereld, waar je dieren kunt bewonderen op hun stilste momenten. Maar slapen eigenlijk alle dieren wel? Kunnen ze dromen? En als ze slapen, hoe doen ze dat dan het liefst? Knus bij elkaar met de hele familie, of liever alleen? In dit boek wordt op deze en vele andere vragen antwoord gegeven. Aan de hand van allerlei voorbeelden van zowel exotische dieren als dieren dicht bij huis. Auteur Beatrix Mannel is redacteur en schrijver voor televisie, radio en maakt boeken voor alle leeftijden. Illustrator Karolina Benz maakte voor ... lees meer dit unieke boek 28 (!) schilderijen in olieverf.

€ 20,00

De nacht van de bliksemregen

Kon ze de tijd maar terugdraaien. Dan zou ze zorgen dat alles anders zou lopen.

Na de plotselinge dood van haar moeder woont Lana bij haar opa in Parijs. Vanaf dat moment staat de tijd stil. Wanneer haar opa haar vertelt dat haar moeder zielsveel van de Eiffeltoren hield, wil Lana nog maar één ding: helemaal naar boven in de Eiffeltoren. Terwijl ze in de toren is, breekt een noodweer los. Iedereen moet de Eiffeltoren verlaten, maar Lana laat zich niet tegenhouden. Ze moet en zal naar boven! Dan gebeurt er iets ongelooflijks. De bliksem slaat in en Lana ... lees meer belandt in het verleden. Dit is het begin van een fantastische reis die alles verandert.

€ 16,99

 

Meer zalige kinderboeken vind je op: