In mei leggen alle vogels … een ei! En in het nest van Standaard Uitgeverij ligt een hele reeks zalige kinderboeken op jullie te wachten.

Wij horen de kleine vogeltjes al tjilpen: Kinderboeken zijn zalig!

Vanaf 2 mei verkrijgbaar:

Welkom bij de politie!

Hoe worden vingerafdrukken afgenomen? En wat moet je allemaal kunnen om agent te worden? In dit boek leer je heel wat bij over de werking van de politie. Je let trouwens maar beter goed op, want aan het einde van dit boek vind je een examen. Haal jij het diploma en word jij het nieuwste lid van De Buurtpolitie?

€ 13,99

2 Regenboog Rea 2: Het oog van de storm

Rea Grauw is er intussen aan gewend geraakt dat ze Regenboog Rea is geworden. Ze beschikt nu over alle magische weerkrachten, maar ze moet wel nog wat oefenen om die volledig te beheersen. Wanneer de wolkenwezens opeens een voor een verdwijnen -ook Rea’s eigen wolkenkat Nim – besluiten Rea en haar vrienden om het mysterie op te lossen. Rea is er zeker van dat er donkere magie in het spel is. Zal ze ervoor kunnen zorgen dat de wolkenmagie blijft bestaan en dat de aarde gered wordt van een allesvernietigende storm?

€ 16,99

Met de trein

Kleine kinderen vinden het leuk om op de knoppen in dit lieve boekje te drukken, zodat ze de treingeluiden horen. Met verschillende soorten treinen en landschappen waar ze doorheen razen.   De illustraties bevatten doorkijkgaatjes en veel onderwerpen om samen te ontdekken en over te praten.   De tien knoppen laten allemaal een ander geluid horen.

€ 15,99

Domino met dino’s

Brul-jant dominospel voor 2 tot 4 spelers. De 28 stevige, dubbelzijdige dominokaartjes zijn bedrukt met dino’s aan de ene kant en cijfers aan de andere, zodat kinderen van alle leeftijden mee kunnen doen.   Helpt kleine kinderen spelenderwijs bij geheugentraining, tellen en communicatieve vaardigheden.   Ideaal voor kleine handjes. In een mooie spellendoos, met duidelijke instructies.

€ 12,99

Prinsessen

Plak de stickers op de bladzijden en maak een magische wereld waar prinsen en prinsessen in prachtige paleizen wonen, verstoppertje spelen, naar een bal gaan en schaatsen in het maanlicht.   Kinderen zijn urenlang zoet met dit stickerboek, dat de fantasie stimuleert en goed is voor de ontwikkeling van de fijne motoriek.   Met meer dan 200 magische stickers om de illustraties mee te versieren.

€ 9,50

Superhelden

Vermakelijk boek boordevol ideeën voor het stempelen van superhelden en hun fantastische superpowers. Stempel vliegende superhelden, speciale krachtvelden, voorkom een invasie van ruimtewezens en geef de superhelden interessant haar!   Een inktkussen met zeven kleuren inkt zit aan het boek vast, dus kinderen kunnen meteen aan de slag.   Goed voor de fijne motoriek en concentratie.

€ 14,99

Spelen met stempels

Een interactief en creatief boek waar kinderen uren plezier van hebben.   Inclusief veilig inktkussen met heldere kleuren inkt en zes vormenstempels.   Met duidelijke instructies om de fantasievolle tekeningen verder af te werken en de blanco ruimte op te vullen met de stempels.

€ 14,99

Waarom ben ik (soms) verdrietig?

De fijne illustraties en vriendelijke tekst helpen kinderen om verdriet te herkennen en te begrijpen waarom ze zich zo voelen. Met tips en handreikingen voor hoe met die gevoelens om te gaan.   De perfecte manier om kinderen te laten praten over hun gevoelens.   Met advies van klinisch psycholoog Dr Sasha Lillie Lyons.

€ 11,99

Zeeën en oceanen

Duik onder de golven en ontdek de onderwaterwereld in dit prachtig geïllustreerde, informatieve boek. Kinderen maken kennis met de kust, het koraalrif en mangrovebossen en komen erachter wat er gebeurt in de diepste, donkerste delen van de oceaan.   Met meer dan 50 flapjes, die onder meer een koraalrif en de ijskoude Noordelijke IJszee laten zien.   De fijne illustraties van Bao Luu brengen de zee en zeebewoners tot leven.

€ 12,99

Vanaf 3 mei verkrijgbaar:

Het geheim van de gouden medaille

Felix zit op judo. Sinds kort zit hij zelfs in de selectie! Maar Felix heeft nog niet één medaille gewonnen. Is hij eigenlijk wel zo goed in judo?
Gelukkig houdt hij ook van voetballen. Maar dan schopt hij per ongeluk zijn voetbal in de tuin van nummer 13. Het huis dat Felix en zijn vriend Omar altijd vermijden. Felix is echt niet van plan om daar aan te bellen. Totdat hij op een dag toch voor die deur staat en iets heel vreemds ontdekt…

€ 13,99

Mijn aankleedstickerboek: Party Girls

Op feestjes is er altijd iets te beleven! Is het nu een verkleedpartij, een tuinfeest of oudejaarsavond: het komt allemaal neer op de juiste styling. Laat de meisjes nog meer stralen dankzij de meer dan 350 kledingstickers en accessoires, voor elke gelegenheid. Een heerlijke bezigheid voor kleine fashionista's!   

€ 6,99

Mijn aankleedstickerboek: vakantie

Ontwerp hippe stijlen en geef de meisjes en jongens in dit boek een prachtige vakantieoutfit. Op het strand of in de bergen: met de meer dan 200 kledingstickers en accessoires laat je de vakantiegangers nog meer stralen. Veel plezier! Een heerlijke bezigheid voor kleine fashionista's! 

€ 6,99

Mijn allereerste kleurboek (Ik kleur): Dieren

Dit kleurboek vol dieren is speciaal ontwikkeld voor kleine peuters vanaf 18 maanden. De tekeningen met dikke lijnen helpen je kind om binnen de lijntjes te kleuren. Elke tekening is bovendien opgebouwd uit 1 of 2 kleuren. Ideaal voor een allereerste kleurboek.

€ 4,99

Mijn allereerste kleurboek (Ik kleur): Kleuren

Dit kleurboek is speciaal ontwikkeld voor kleine peuters vanaf 18 maanden. De tekeningen met dikke lijnen helpen je kind om binnen de lijntjes te kleuren. Elke tekening is bovendien opgebouwd uit 1 of 2 kleuren. Ideaal voor een allereerste kleurboek.

€ 4,99

Mijn eerste woordjes: Mijn dag

De knuffelbeer, de zon, het huis… Dit kleurrijke kijkboek is ideaal om de allerkleinsten vanaf 1 jaar kennis te laten maken met de dieren en de voorwerpen uit hun omgeving.

€ 4,99

Mijn eerste woordjes: De boerderij

De tractor, de kip, het schaap… Dit kleurrijke kijkboek is ideaal om de allerkleinsten vanaf 1 jaar kennis te laten maken met de dieren en de voorwerpen uit hun omgeving.

€ 4,99

Jeugdboekenoogst mei 2023

Vanaf 9 mei verkrijgbaar:

Race tegen de klok: puzzels

Dit boek staat boordevol geweldige beeldpuzzels. De eerste zijn makkelijk, maar hoe verder in het boek, hoe moeilijker het wordt. Elke puzzel heeft bovendien een extra uitdaging: een klok die aangeeft hoe snel je de puzzel moet oplossen. Daarna kun je sommige puzzels inkleuren. Ga jij de uitdaging aan?

€ 11,99

Race tegen de klok: zoek de vreemde eend in de bijt

Dit boek staat boordevol geweldige puzzels waarbij je de vreemde eend in de bijt moet zoeken. De eerste zijn makkelijk, maar hoe verder in het boek, hoe moeilijker het wordt. Elke puzzel heeft bovendien een extra uitdaging: een klok die aangeeft hoe snel je de puzzel moet oplossen. Daarna kun je sommige puzzels inkleuren. Ga jij de uitdaging aan?

€ 11,99

Vanaf 10 mei verkrijgbaar:

Maar hoe dan?! – Je lichaam is van jou

Je lichaam is van jou en jij bent er de baas over. Maar hoe laat je weten dat je iets prettig vindt? En wat je juist niet wilt? Maar hoe dan?! helpt je om samen te praten over wensen en grenzen. Want als je goed JA kunt zeggen, kun je ook makkelijker NEE zeggen wanneer je iets niet wilt.  Zeker als het over je lichaam gaat, is dat heel belangrijk. In dit boek lees je hoe je op een fijne manier met elkaar om kunt gaan - niet alleen in het echte leven, maar ook online. Vol geinige weetjes, interactieve ... lees meer doe-tips en doordenkvragen. Om voor te lezen vanaf 6 jaar, of om zelf te lezen zodra je dat kunt. 


€ 18,99

Ramon de bizon

Giel neemt zijn lievelingsboek Ramon de bizon overal mee naartoe. En dat vindt Ramon – de held van dat boek – heerlijk! Dan wordt Ramon de bizon per ongeluk ingeleverd bij de bieb. Is Ramon zijn vriend Giel nu voor altijd kwijt?! Van schrik panikeert hij, en gebeurt er iets héél vreemds: hij valt zomaar zijn boek uit. Al snel raakt de kleine bizon verdwaald tussen alle boekenkasten. Gelukkig kan de bibliothecaresse hem helpen…

€ 14,99

Vanaf 16 mei verkrijgbaar:

Mijn eerste spelletjes voor onderweg

Een leuk kartonboek vol spelletjes. Met dobbelstenen die je nooit verliest! En zelfklevende pionnen die niet wegglijden. Handig in de auto, op de trein, in het vliegtuig of gewoon gezellig thuis! Geschikt voor 2 tot 6 spelers.

€ 14,99

Vanaf 17 mei verkrijgbaar:

Super AVI’s

Onzichtbaar zijn of supersterk, gedachten kunnen lezen, jezelf piepklein kunnen maken of kunnen vliegen… Wie droomt er niet van? Na het succes van Stink AVI’s en Griezel AVI’s komt Jette Schröder met een splinternieuw avi-boek, over (super)helden.
In de verhalen komen niet alleen helden voor met bovennatuurlijke krachten, maar ook kinderen die juist een superheld zijn door wat ze doen, zoals geld inzamelen voor een goed doel of dieren redden.
Natuurlijk wordt ook dit nieuwe boek weer geestig en zwierig geïllustreerd door Heleen Brulot!

€ 17,99

Circus Pavlof

Circus Pavlof bestaat 21 jaar! De hoogste tijd voor een feestje, de circusdirecteur wil er een spetterende show van maken. Het publiek zit klaar, de spots gaan aan, de muziek begint... Maar dan gaat er van alles mis. De clown heeft liefdesverdriet en de goochelaar heeft zichzelf per ongeluk weggetoverd. Een voor een bellen alle circusartiesten af, en de hele feestvoorstelling lijkt in het water te vallen! Wat moet de directeur nu beginnen? Is er misschien iemand in het publiek die wil helpen? Dit prentenboek laat zien dat wie flexibel en creatief is, alles kan oplossen!

€ 15,99

Split second

In één moment kan alles veranderen...

Zijn vrienden hebben allemaal een mes op zak, en dus is dat voor Thijs (15) ook vanzelfsprekend. Een mes draag je om jezelf te beschermen. Wat er zou kunnen gebeuren als je het ook écht gebruikt, daar denkt Thijs niet over na. Tot het te laat is…
Ineens is hij een crimineel. Politie, jeugdgevangenis, reclassering, schaamte en schuldgevoel, het komt allemaal voorbij. Thijs is in shock. Hij was toch een doodnormale jongen met een doodnormaal leven? Maar nu is hij van het ene op het andere moment in een nachtmerrie beland, en daar ... lees meer moet hij zelf weer uit zien te komen.

Caja Cazemier verdiepte zich in de cultuur waarin jongeren steeds vaker wapens dragen en sprak met een kinderrechter, een rechercheur, iemand van de jeugdreclassering en een jonge dader.

€ 15,99

Vanaf 24 mei verkrijgbaar:

2 Meer geheimen van slimme spelers

Vraag spelers welk lichaamsdeel het belangrijkste is bij voetbal en ze zeggen: je voeten. Maar het zijn je ogen! Slimme spelers zijn steeds aan het rondkijken: als ze de bal hebben, maar ook vóórdat ze de bal krijgen. Zodat ze weten hoe ze moeten lopen en passen. Zodat ze iedereen steeds een stap voor zijn.

Dit was het credo van het eerste boek en dat blijft het in deel 2. In toegankelijke, korte hoofdstukken legt Dan Blank uit wat de meest gemaakte fouten op het veld zijn en geeft hij tips over hoe je die kunt voorkomen. Simpele, praktische oplossingen ... lees meer die je meteen tijdens het spelen kunt gebruiken. Helder en met humor gepresenteerd, aantrekkelijk om te lezen voor zowel jonge spelers als hun trainers.

€ 14,99

Circus Pavlof

Circus Pavlof bestaat 21 jaar! De hoogste tijd voor een feestje, de circusdirecteur wil er een spetterende show van maken. Het publiek zit klaar, de spots gaan aan, de muziek begint... Maar dan gaat er van alles mis. De clown heeft liefdesverdriet en de goochelaar heeft zichzelf per ongeluk weggetoverd. Een voor een bellen alle circusartiesten af, en de hele feestvoorstelling lijkt in het water te vallen! Wat moet de directeur nu beginnen? Is er misschien iemand in het publiek die wil helpen? Dit prentenboek laat zien dat wie flexibel en creatief is, alles kan oplossen!

€ 15,99

Split second

In één moment kan alles veranderen...

Zijn vrienden hebben allemaal een mes op zak, en dus is dat voor Thijs (15) ook vanzelfsprekend. Een mes draag je om jezelf te beschermen. Wat er zou kunnen gebeuren als je het ook écht gebruikt, daar denkt Thijs niet over na. Tot het te laat is…
Ineens is hij een crimineel. Politie, jeugdgevangenis, reclassering, schaamte en schuldgevoel, het komt allemaal voorbij. Thijs is in shock. Hij was toch een doodnormale jongen met een doodnormaal leven? Maar nu is hij van het ene op het andere moment in een nachtmerrie beland, en daar ... lees meer moet hij zelf weer uit zien te komen.

Caja Cazemier verdiepte zich in de cultuur waarin jongeren steeds vaker wapens dragen en sprak met een kinderrechter, een rechercheur, iemand van de jeugdreclassering en een jonge dader.

€ 15,99

Vanaf 31 mei verkrijgbaar:

Mijn eerste woordjesboek

In dit grote kijk- en ontdekboek leren peuters samen met de vaste BORA-karakters een heleboel nieuwe woordjes kennen. Ga bijvoorbeeld met Egel mee naar de speeltuin, neem met Hondje een kijkje in de supermarkt of vier samen met Kleine Muis een feestje. Binnen, buiten, eten en drinken, voorwerpen, voertuigen, kleding en dieren… De verschillende thema’s sluiten nauw aan bij de leefwereld van jonge kinderen. Zo vergroten ze spelenderwijs hun woordenschat, inclusief de bijbehorende lidwoorden. Gegarandeerd uren kijk- en leesplezier!

€ 19,99

Het boek van Clash

Terrodicus is een jonge Varkensruiter die droomt van succes. Maar hij is zo slecht in het aanvallen van dorpen dat hij wordt uitgelachen door de andere Varkensruiters. Dan duikt er een onverwacht gevaar op, en krijgt Terrodicus de kans om zichzelf te bewijzen. Zal hij de ware held van de Koninklijke Arena worden…?

Deze nieuwe reeks is gebaseerd op de werelden en personages van de populaire games Clash of Clans en Clash Royale. Spannend, grappig en hartverwarmend.

€ 15,99

Jeugdboekenoogst mei 2023

100 spelletjes 5+ Dieren

Met dit spelletjesboek vol leuke dieren zul je je geen seconde vervelen! Verbind de schaduwen van de krokodillen, vind de uil die maar één keer voorkomt op de pagina, zoek de verschillen in de woestijn, leid de vos door de doolhof … Ga jij de uitdaging aan om alle 100 spelletjes tot een goed einde te brengen? Veel plezier!

€ 6,99

100 spelletjes 6+ Voetbal

Met dit spelletjesboek over voetbal zul je je geen seconde vervelen! Verbind de juiste spelers met elkaar, tel de vlekken op de ballen, los de vraagstukken op, kleur de bekers in op code… Ga jij de uitdaging aan om alle 100 spelletjes tot een goed einde te brengen? Veel plezier!

€ 6,99

100 spelletjes 6+ Vakantie

Met dit spelletjesboek vol vakantiesfeer zul je je geen seconde vervelen! Verbind de juiste surfers met elkaar, vul de weegschalen met watermeloen, los de vraagstukken op, kleur de slippers in op code… Ga jij de uitdaging aan om alle 100 spelletjes tot een goed einde te brengen? Veel plezier!

€ 6,99

Mijn eerste spelletjes: boerderij (2-3 jaar)

Dit spelletjesblok rond het thema boerderij is speciaal gemaakt voor kinderen van 2 tot 3 jaar. Met spelletjes als verbind de helften, zoek de schaduwen, simpele doolhoven en nog veel meer, leert je kindje heel wat bij.

€ 4,99

Mijn eerste spelletjes: Vormen en kleuren (3-4 jaar)

Dit spelletjesblok is speciaal gemaakt voor kinderen van 3 tot 4 jaar. Met spelletjes als verbind de helften, zoek de schaduwen, simpele doolhoven en nog veel meer, leert je kindje heel wat bij over de vormen en de kleuren.

€ 4,99

Woordzoekers 6+

Een leuke puzzelreeks voor kinderen vanaf 6 jaar. De woordzoekers zijn aangepast aan de leeftijd van het kind, bijvoorbeeld de zoekrichting van de woorden. Elke titel heeft 60 woordzoekers met een ander thema, plus oplossingen achteraan. Ideaal voor onderweg, voor op een regenachtige dag of om mee op reis te nemen!

€ 5,99

Woordzoekers 7+

Ben jij 7 jaar en een kei in het oplossen van woordzoekers? Bewijs het met dit leuke spelletjesboek. In dit boek vind je makkelijke en meer uitdagende woordzoekers, mét oplossingen. Er zijn 60 verschillende thema’s: seizoenen, bij de brandweer, in de jungle, muziekinstrumenten… en nog veel meer! Goed voor uren zoek- en speelplezier onderweg, op een regenachtige dag of lekker in het zonnetje op vakantie.

€ 5,99

Woordzoekers 8+

Ben jij 8 jaar en een kei in het oplossen van woordzoekers? Bewijs het met dit leuke spelletjesboek. In dit boek vind je makkelijke en meer uitdagende woordzoekers, mét oplossingen. Er zijn 60 verschillende thema’s: groenten en fruit, op de boerderij, Halloween, voetbal… en nog veel meer! Goed voor uren zoek- en speelplezier onderweg, op een regenachtige dag of lekker in het zonnetje op vakantie.

€ 5,99

Woordzoekers 9+

Ben jij 9 jaar en een kei in het oplossen van woordzoekers? Bewijs het met dit leuke spelletjesboek. In dit boek vind je makkelijke en meer uitdagende woordzoekers, mét oplossingen. Er zijn 60 verschillende thema’s: voertuigen, in het bos, Valentijn, sprookjesfiguren… en nog veel meer! Goed voor uren zoek- en speelplezier onderweg, op een regenachtige dag of lekker in het zonnetje op vakantie.

€ 5,99

Voertuigen

Met dit boek vol voertuigen is er echte magie in het spel! Vul de bijhorende pen met water en kleur ermee op de pagina’s. Alle kleuren komen tevoorschijn. Nadat alles weer is opgedroogd, verdwijnen de kleuren weer zodat je elke keer opnieuw kunt beginnen. Bij elke tekening staan ook enkele zoekvraagjes die je pas kunt oplossen wanneer je alle details tevoorschijn hebt getoverd. Ideaal voor kleuters om te leren kleuren, zonder kans op vlekken.

€ 9,99

Prinsessen en feeën

Met dit boek vol prinsessen en feeën is er echte magie in het spel! Vul de bijhorende pen met water en kleur ermee op de pagina’s. Alle kleuren komen tevoorschijn. Nadat alles weer is opgedroogd, verdwijnen de kleuren weer zodat je elke keer opnieuw kunt beginnen. Bij elke tekening staan ook enkele zoekvraagjes die je pas kunt oplossen wanneer je alle details tevoorschijn hebt getoverd. Ideaal voor kleuters om te leren kleuren, zonder kans op vlekken.  

€ 9,99

Jeugdboekenoogst mei 2023

Trippel & Trappel trappen de kat op z’n staart

Trippel en Trappel trappelen trippelend op de trap.
‘Trippel,’ zegt Trappel tegen Trippel, ‘als jij nu eens vliegensvlug vooruit de kamer in vliegt? Vliegensvlug vlieg ik dan vlot achter jou aan en vrolijk vliegensvlug terug met op mijn rug… een stuk kaas!’
‘Helaas Trappel,’ zegt Trippel, ‘trap ik daar niet in. Trippel trappel maar in je eigen val, ik ben niet mal! In huizen waar muizen huizen, huizen naast muizen ook katten in huizen…’

Voorlezen zonder over de woorden te struikelen!

Van Harmen van Straaten: grappig, ondeugend en net even anders.

€ 15,99

CAMILLE: de ultieme stijlgids

CAMILLE straalt, op en naast het podium. Hoe ze dat doet? Ze doet vooral haar eigen ding! Trek je dus vooral niets aan van wat anderen denken en draag waarin je jezelf goed voelt.  Wil jij net zo schitteren als CAMILLE? Word de beste versie van jezelf met dit boek vol handige DIY-tips, stylingadvies en de coolste CAMILLE-looks.  

€ 16,99

De ogen en het onmogelijke

Johannes, een bijzondere hond, woont in een groot park aan zee. Hij is de Ogen – hij ziet alles wat er in het park gebeurt en vertelt dat aan de Oudsten, de drie Bizons. Zijn vrienden – een zeemeeuw, een wasbeer, een eekhoorn en een pelikaan – helpen hem; zij zijn de Hulp-Ogen. Samen houden ze de mensen en de dieren in het park in de gaten, ze waarschuwen elkaar bij gevaar en ze zorgen ervoor dat iedereen in vrede samen kan leven.
Maar er zijn veranderingen op komst. Er komen steeds meer mensen in het park, ook gevaarlijke. En er komen geiten – een hele boot vol. Zij vertellen Johannes ... lees meer iets waardoor alles anders wordt...
Hartverwarmend avontuur over een hond die per ongeluk een held wordt. Van veelbekroond bestsellerauteur Dave Eggers, met prachtige illustraties.

€ 23,99