Neem er een lekkere warme mok thee, koffie of chocolademelk bij en nestel je gezellig in de zetel met onze knusse nieuwe oogst kinderboeken.

Veel (voor)lees-, kijk-, zoek- en plakplezier,
want Kinderboeken zijn zalig!

Vanaf 1 november verkrijgbaar:

Hubbelbubbelprik

Ko wil meer dan hij mag van zijn ouders. Schudden met de grote fles Hubbelbubbelprik met extra prik, bijvoorbeeld. En het haar van zijn vader wat bijknippen als die een dutje doet. Als Ko voor straf naar zijn kamer wordt gestuurd, wenst hij dat hij weg kan vliegen naar de ruimte, want hij is gek op sterren en planeten. Dan komen er opeens vlammen uit de poten van zijn bed... en schiet hij omhoog! Zo start dit wervelende en muzikale avontuur, waarin Ko de planeet voor stoute kinderen ontdekt. Een plek waar kinderen nogagrotten verkennen, vladouches nemen, sportauto's besturen... en ENORME ... lees meer flessen Hubbelbubbelprik tegenkomen. Met originele liedjes van Yentl en de Boer, te beluisteren via een QR-code!

€ 18,99

Liefde en dood in de rode stad

Mahmood is negentien in het woelige Bologna van de jaren tachtig. Hij stopt met zijn studie om kok te worden. Op markten en in de keukens van diverse restaurants leert hij het vak in de praktijk. En hij wordt verliefd – op de veel oudere Davide. Kan hun liefde bestaan? Terwijl Mahmood volop in het leven staat en toekomstplannen maakt, slaat het noodlot toe. Een bloedige aanslag zet heel Bologna op zijn kop. Mahmood heeft bange vermoedens over de dader van die aanslag... Net als in De poppenspeler van Lampedusa voert Rindert Kromhout de lezer mee naar de zonovergoten straten van ... lees meer Italië en haar bewogen geschiedenis – samen metzijn hoofdpersoon die niet anders kan dan zijn hart volgen.

€ 16,99

Een toren van tijgers

Mag ik alsjeblieft een poes?
Een poes om mee te spelen,
een poes om plat te aaien
en mijn snoepjes mee te delen. De bekende illustrator Gareth Lucas selecteerde zijn mooiste dierentekeningen voor dit innemende versjesboek. Als geen ander slaagt hij erin om dieren met gevoel én humor te tekenen. Neem bijvoorbeeld de groep beren die je aankijkt alsof er net een onverwachte foto wordt genomen... Voeg daarbij de rijmende, lieve en grappige versjes van Lizette de Koning en je hebt iets geweldigs in handen. Zij is een meester in het schrijven van lichte en geestige teksten die heerlijk zijn om voor te lezen. Een boek dat gekoesterd ... lees meer gaat worden in vele kinderkamers!

€ 18,99

Een zee van papier

In dit bijzondere verhaal gaan Charlie en Otis op reis door een wereld van letters, boeken en verhalen. Op een mooie dag, als Otis naar de put loopt voor een nagelnieuw verhaal, takelt hij geen boek omhoog, maar een meisje: Charlie. Ze gaan op avontuur, en kunnen kiezen tussen omhoog, omlaag, heen en terug. Een bijzondere reis volgt, waarin een onverwachte vriendschap opbloeit.
Ze vliegen in een luchtballon, komen terecht in een mijn, vissen woorden uit een woordenwaterval en ontmoeten de vuurtorenwachter, die ook schrijver is. Dit prachtige boek is een ode aan de schoonheid van boeken, en aan de avonturen die ... lees meer je kunt beleven door te lezen. De tekst is van Gouden Griffelwinnaar Koos Meinderts, Sietse Muis maakte de prachtige kunstwerken van oude boeken. Een cadeauboek voor alle leeftijden.

€ 15,99

De kleine astronauten redden de dieren

Dieren op aarde redden vanuit de ruimte: het kan!
Een dolfijn die verstrikt is geraakt in een net in de oceaan.
Een op hol geslagen kudde olifanten die recht op een dorp afrent.
Een panda die is verdwaald door ontbossing.
De kleine astronauten André en Valentina beleven met hun vriendin Stella en haar opa, die als ranger werken op aarde, spannende dierenavonturen! André Kuipers schenkt de opbrengst van dit boek aan het Wereld Natuur Fonds, waarvoor hij al 20 jaar ambassadeur is.

€ 15,99

Kikker leert tellen

‘Kun jij tellen, Kikker?’ vraagt Beertje.
‘Ja,’ zegt Kikker. ‘We hebben 1 tafel. En 2 stoelen. En 3...
Het is heel makkelijk, je telt er gewoon telkens 1 bij!’
Kikker en Beertje tellen overal. Want er valt zoveel te ontdekken.
Tel je mee met Kikker?

€ 12,99

Vanaf 3 november verkrijgbaar:

Glow in the dark stickers Dieren

Alles schijnt en straalt! In dit stickerboek vind je meer dan 200 dierenstickers die licht geven in het donker. Beestig leuk, toch?

€ 5,99

Foliestickers – Eenhoorns en feeën

Alles blinkt en schittert! Laat je betoveren door de meer dan 200 foliestickers over de wereld van eenhoorns en feeën. Dat wordt magisch. Voor heel veel stickerplezier!

€ 5,99

Mijn lichtjesboek: Slaapwel

In dit vrolijke kartonboek maakt jouw kind kennis met allerlei magische wezens die zich klaarmaken om te gaan slapen. Door op de sensor te blazen gaan de lichtjes in dit boek met een verhaal op rijm aan en uit. Het ideale boek om voor te lezen voor het slapengaan!

€ 14,99

Mijn lichtjesboek: Uil is jarig

In dit vrolijke kartonboek maakt jouw kind kennis met Uil. Die is jarig en denkt dat al zijn vriendjes hem vergeten zijn. Maar is dat ook zo? Door op de sensor te blazen gaan de lichtjes in dit boek met een verhaal op rijm aan en uit.

€ 14,99

Mijn groot geluidenboek: Boerderij

Toet, toet! Daar komt de tractor aan. Stap in en beleef een dagje op de boerderij met dit geluidenboek met 42 geluiden. Kukeleku! Hoor jij de haan al kraaien? En weet je welk geluid de koe maakt? Kun jij alle dierengeluiden nadoen? In dit groot geluidenboek brengt je peuter een dag op de boerderij door en leert het heel wat dieren en hun geluiden kennen. De woorden en kleine tafereeltjes zijn dan ook heel herkenbaar geïllustreerd. Het grote formaat draagt bij aan de ontzettend rijke inhoud. Voor uren kijkplezier!

€ 16,99

Jeugdboekenoogst november 2023

Jeugdboekenoogst november 2023

Jeugdboekenoogst november 2023

Jeugdboekenoogst november 2023

Ik speel met vormen: Winter

Maak er een leuke winter van met dit stickerboek! Versier de tekeningen met de meer dan 150 vormstickers. Onderaan elke pagina zie je welke stickers je nodig hebt. Zoek de stickers op het stickervel en plak ze op de witte vormen. Plezier gegarandeerd! 

€ 4,99

Winter

Vul de pen met water en ga ermee over de kleurplaten vol wintertaferelen. Er gebeurt iets magisch: de kleuren en de verborgen elementen uit de tekening komen tevoorschijn! Zo kun je alle zoekvraagjes beantwoorden. Is het water gedroogd? Dan begin je gewoon opnieuw! Ideaal voor kleuters om te leren kleuren, zonder kans op vlekken.

€ 9,99

Vanaf 6 november verkrijgbaar:

Jeugdboekenoogst november 2023

Jeugdboekenoogst november 2023

Jeugdboekenoogst november 2023

Jeugdboekenoogst november 2023

Jeugdboekenoogst november 2023

Vanaf 7 november verkrijgbaar:

3 Regenboog Rea 3: De grote strijd om de hemel

Rea Grauw zit vol regenboogmagie, maar zelfs dat is niet genoeg om haar aartsrivaal Tornadia Twist te verslaan. De tijd dringt, want zowel de Weerlanden als de aarde zijn in gevaar.   Om Tornadia’s zwarte magie te verslaan moet Rea, geholpen door haar vrienden, de Eeuwige Kristallen vinden. Enkel dan kan ze de grote strijd om de hemel winnen!

€ 16,99

Tik Tak Kijk- en speelkaarten

Een doos vol vrolijke, felgekleurde kaarten om samen met je peuter nieuwe woordjes te leren en zijn eerste spelletjes te spelen. Op de kaarten vind je 100 woordjes die nauw aansluiten bij de leefwereld van je kind. Daarnaast bevat deze doos ook tal van ideeën voor leuke spelletjes. Zo wordt naast de taalontwikkeling ook de sociale ontwikkeling van je kapoen gestimuleerd.

€ 12,50

Tik Tak: Mijn grote kijkboek

Dit grote kijkboek staat vol vrolijke tekeningen. In de speeltuin, in het huis, aan zee… De gekozen thema’s sluiten nauw aan bij de leefwereld van je peuter. Dankzij het grote formaat komen de tekeningen extra goed tot hun recht en kan je peuter zich helemaal inleven.   Voor uren kijk- en leerplezier!  

€ 14,99

For Friends only – Funfunfunboek

Met dit absolute antiverveelboek weet je altijd wat gedaan, het hele jaar door. In dit boek vind je: denkspelletjes, heerlijke recepten en knutselopdrachten. Fun gegarandeerd voor jou en je vrienden.

€ 15,99

CAMILLE stickers

Ben jij fan van CAMILLE? Met deze stickerpochette kun jij jouw schoolagenda, kladschrift, tekeningen of kamer versieren met leuke stickers van CAMILLE en Moustache. Als kers op de taart zit er ook een boekje met leuke spelletjes bij. Waar wacht je nog op? Plakken maar!

€ 11,99

F.C. De Kampioenen Groot spelletjesboek (van makkelijk naar moeilijk)

Kun jij alle spelletjes in dit boek tot een goed einde brengen? Vergis je niet! De spelletjes beginnen makkelijk (zelfs Mark zou ze moeiteloos kunnen oplossen), maar ben jij net zo slim als Maurice en kun je ook de laatste uitdagingen aan? Doolhoven, zoek de verschillen, lettersudoku's ... Van 'zich vervelen' hebben onze Kampioenen nog nooit gehoord!

€ 10,99

F.C. De Kampioenen cadeaudoos 2023

In deze cadeaudoos vind je 3 boeken en een verjaardagskalender van de allerleukste voetbalploeg van ’t land. Breng de 100 spelletjes tot een goed einde en laat zien dat je niet zo’n kieken bent als Mark. Ga terug in de tijd en herbeleef de geweldige jeugd van onze vrienden in de Kampioentjesspecial. Die bevat 3 stripverhalen en leuke spelletjes. Rol over de grond van het lachen met het moppenboek van de Kampioenen. Vergeet nooit meer een verjaardag met de megagrote verjaardagskalender van F.C. De Kampioenen. Op de achterkant vind je een gigagrote poster terug.

€ 19,99

Jeugdboekenoogst november 2023

Suske en Wiske Mijn eerste 1000 woorden Engels

Duik in dit boek en leer met Suske en Wiske je eerste woorden Engels. De woordenschat is per thema opgebouwd en het boek staat bomvol grappige stripkaders. Engels leren is nog nooit zo leuk geweest!

€ 14,99

Bouwplaats

Van ronkende graafmachines tot piepende vrachtauto's: dit boek bevat tien geluiden die je op een bouwplaats hoort.   De nieuwste titel in een bestsellerserie van geluidsboekjes.   Gedetailleerd geïllustreerd door Federica Iossa, met leuke dierenbouwvakkers op drukke bouwplaatsen, dus er is veel om samen over te praten.

€ 15,99

Magische elfjes

Grappig cadeauboekje waarin de lezer toverkracht gebruikt. Zwaai met het toverstafje en dan klinken de toverspreuken die Elfjesland tot leven wekken!   De geluiden worden geactiveerd door het slimme 'toverstokje'.   Met lieflijke tekeningen van de briljante Joanne Partis.

€ 15,99

Winter

Voor jonge kinderen is dit een leuke, interactieve manier om de woordenschat uit te breiden en meer te leren over de winter.   Perfecte hulp bij de ontwikkeling van de fijne motoriek en creativiteit want kinderen kunnen zelf kiezen waar ze de stickers plakken.   Met mooie glimcover, glitterstickers en heel veel dingen om samen over te praten.

€ 7,99

Kerstelfjes

Vlieg mee met Gloria het kerstelfje terwijl ze door Elfjesland vliegt met haar vriendjes uit het bos.   Kinderen zijn urenlang zoet met de stickers, die de creativiteit en fantasie van kinderen stimuleren.   Een perfect decembercadeau voor liefhebbers van elfjes.

€ 7,99

Bouw je eigen supervliegtuigen

Met de stickers van romp, nieuwste snufjes en andere onderdelen kun je elf supervliegtuigen samenstellen.   Een leuke kennismaking met stickerboeken, die de motoriek en fantasie stimuleren.   Perfect boek voor liefhebbers van vliegtuigen, die de gegevens van de verschillende jets met elkaar kunnen vergelijken en kunnen beslissen welke wint.

€ 9,50

Je lichaam en hoe het werkt

Volg Professor Uil terwijl hij twee kinderen een rondleiding geeft door het lichaam. Geen gewoon menselijk lichaam, maar een gigantische fabriek die gebouwd is om uit te leggen hoe het lichaam werkt, van de bouwstenen (cellen) tot een lopende band die energiepakketjes aflevert en verdedigers vervoert om aanvallen van ziektekiemen af te weren!   Grappige personages nemen de lezers mee op reis en geven een eenvoudige uitleg van de belangrijkste functies van het menselijk lichaam.   Dit prachtig geïllustreerde boek opent kinderen de ogen voor wat er allemaal gebeurt in hun lichaam.

€ 12,99

11 Alle honds aan dek

Ahoy, Dog Man! Pilkey-fans staan te springen om aan boord te gaan van dit splinternieuwe elfde verhaal. Superslechterik Biggie ontsnapt uit de gevangenis en krijgt ook nog eens een vliegende duikboot in handen. Kan hij hiermee al zijn gemene plannen uitvoeren? Of kunnen Dog Man en zijn vrienden deze crimineel met krulstaart op tijd tegenhouden? Je leest het in het sprankelende nieuwe deel in deze serie. Met talloze spannende verhaallijnen, hilarische scènes, geweldige personages en natuurlijk de allerbeste tekentips. Fantastisch vertaald zoals alleen Tjibbe Veldkamp dat kan. 

€ 15,99

Mama is mijn helt

Van vertederende briefjes tot hilarische kritiek, mama’s maken heel wat los! In dit boek verzamelde Mark van der Werf de allerleukste kinderuitspraken over moeders. Als mama dáár niet blij van wordt... Over De grappigste taalfoutjes uit de klas: ‘Heel erg leuk!’ – Sylvia Witteman ‘Er valt heel wat te gniffelen en te schateren om de taalfoutjes die Mark van de Werf heeft gebundeld.’ – Trouw

€ 7,99

Vanaf 8 november verkrijgbaar:

De dikste billen van het hele land

Liedjes zingen, we doen het allemaal, op de fiets, onder de douche of gewoon omdat je wakker wordt met een wijsje in je hoofd. En het allerleukst is samen zingen! In deze prachtige verzamelbundel vind je de meest gezongen kinderliedjes van nu, van klassiekers als Hansje Pansje Kevertje en Klap eens in je handjes tot eigentijdse liedjes als Baby Shark en Ze kunnen zeggen wat ze willen maar de olifant heeft de dikste billen van het hele land.
Annemarie van Haeringen maakte bij bijna 200 liedteksten schitterende tekeningen in alle kleuren van de regenboog.  Met qr-code naar de liedjes

€ 29,99

De ontsnapping

Durf jij naar het eiland van de magische dieren? Noël denkt dat hij gek wordt. Hij hoort dierenstemmen in zijn hoofd... Ze willen hem iets vertellen, maar kan hij ze vertrouwen? Een magere rat leidt hem stiekem aan boord van een containerschip. Dat is het begin van een levensgevaarlijke reis naar het geheime eiland van de magische dieren. Daar blijkt dat Noël een groot talent heeft – maar eerst moet hij daarmee leren omgaan. Een vogelspin en een giftige schorpioen maken hem wegwijs. Maar er zijn meer kinderen uitgenodigd op het eiland en de concurrentie is moordend. Noël kan niet terug naar huis, hij móét winnen. Overleeft hij de beproevingen en gevaren op ... lees meer het verborgen eiland? ‘Wow! Wat een goed, fantasievol verhaal. Spannende avonturen, tomeloze fantasie en veel cliffhangers waardoor je steeds wilt doorlezen. Dit boek heeft alle ingrediënten om een schot in de roos te zijn voor kinderen.’ – Stoerleesvoer.nl

€ 16,99

Het boek van Clash

De bekende personages uit de wereldberoemde game komen terug voor een nieuw hilarisch avontuur in de wereld van Clash of Clans! In een land hier heel ver vandaan wonen twee beste vriendinnen: Jane en Angie. Als Jane tijdens een gevecht met de kobolden in een magische grot terechtkomt, vindt ze een mysterieuze perkamentrol met daarop een waardevolle boodschap. Jane leert hoe ze nog strategischer ten strijde kan trekken, alleen wel ten koste van haar beste vriendin. Ze komt in een nieuwe kring van boogschutters terecht. Maar wil ze Angie en haar dorp eigenlijk wel achter zich laten?

€ 15,99

Er kwam een krokodil logeren

Bij Timo zijn ze net aan tafel gegaan. Opeens belt er iemand aan.
Mama weet zeker dat ze geen pakje heeft besteld.
Dat heeft ze papa beloofd. Maar als Timo gaat kijken, staat er een grote doos voor de deur... Een hilarisch prentenboek op rijm van Harmen van Straaten: grappig, ondeugend en net even anders.
Bekend van Hé, wie zit er op de wc?

€ 15,99

Midwinternacht

Oma heeft zin in kerst en is druk met de voorbereidingen voor het diner. Het is de eerste kerst zonder opa en ze voelt zich alleen. Haar familie komt die avond logeren, maar waar blijven ze? Ze zijn veel te laat! Gelukkig is oma niet helemaal alleen, want er wonen ook vijf spookjes in het huis. Ze willen iets voor oma doen, en ze verzinnen een plan: ‘Als die familie niet op komt dagen, dan doen wij toch net of we die familie zijn?’ Maar ze weten niet dat oma een kerststalletje op de plaats van de familiefoto’s heeft gezet. ... lees meer Verkleed als herders, en met een paar schapen, bellen ze bij oma aan. Als de familie eindelijk komt, verdwijnen de spookjes. Maar de schapen? Die blijven nog eventjes. 'Midwinternacht' van Rick de Haas is als een warme deken op een koude winterdag. Zijn prachtige illustraties spelen met licht en donker, door het lichte huis van oma en de donkere nacht van de familie onderweg.

€ 16,99

101 ponyweetjes en verhalen

Wist je dat paarden staand kunnen slapen? Paarden elkaar kunnen horen op een afstand van 4,5 kilometer? Dat sommige paarden een snor hebben? Of dat paarden niet kunnen overgeven? Ontdek met Stip de leukste, grappigste en interessantste weetjes over pony’s en paarden, afgewisseld met vrolijke verhalen over Stip. Voor echte pony- en paardenfans!

€ 9,99

Vanaf 14 november verkrijgbaar:

De grote stripquiz

Weet jij echt alles over jouw favoriete stripfiguren? Of wil je graag wat bijleren? Test je kennis over De Buurtpolitie, de Kiekeboes, F.C. De Kampioenen, Jommeke en Suske en Wiske met de 200 vragen en antwoorden in deze stripquizdoos. Leuk voor het hele gezin! Met 100 vragen voor beginners en 100 vragen voor echte experts. Kun jij ze allemaal beantwoorden?

€ 19,99

Ik droom

In dit zwart-wit boek dat oplicht in het donker reist je kleuter door de nacht. Wat zie je overdag en hoe ziet diezelfde situatie eruit in het donker?   Een poëtisch boek vol verrassingen.

€ 16,99

Vanaf 15 november verkrijgbaar:

Zeg Roodkapje…

Deze bundel brengt voor het eerst de beste sprookjes voor jonge kinderen om voor te lezen én te zingen. Kloek geïllustreerd, met een aantrekkelijke voorleeslengte en met vrolijke liedjes.
Roodkapje wordt al jaren, als enige, bezongen in Zeg Roodkapje, waar ga je heen? De auteurs maakten nieuwe liedjes bij Hans en Grietje, Sneeuwwitje, De wolf en de zeven geitjes, Assepoester, De kikkerprins, Klein Duimpje, Het lelijke jonge eendje, Doornroosje, De kleine zeemeermin, De dansende schoentjes en De nieuwe kleren van de keizer.
Sprookjes klonken nog nooit zo leuk!
Fantasievol geïllustreerd door Saskia Halfmouw.

€ 15,99

4 Drakenjagers

‘Het water komt,’ schreeuwde Mira. ‘We moeten hier weg!’ De Drakenzieners en hun draken zijn in groot gevaar. Prins Harald heeft de jacht geopend op iedereen die ook maar iets van draken afweet. Mira en haar draak Vonker waanden zich altijd veilig in De Drakenhal, waar zij in het diepste geheim trainen met de andere Drakenzieners. Maar alles wijst erop dat de Drakenjagers hen op het spoor zijn… Kunnen Mira en Vonker de draken en de Drakenzieners redden? Vertaald door de vertaler van De Grijze Jager.

€ 13,99

Het kerstboomplunderfeest van Pippi

In Zweden wordt de kerstboom met Driekoningen op een heel bijzondere manier afgetuigd: kinderen mogen er cadeautjes uit halen.
Pippi heeft een enorme kerstboom vol met pakjes, en ze maakt van dit feest iets heel bijzonders voor alle kinderen uit het stadje. Eerst eten ze taart in de iglo die Pippi zelf heeft gemaakt, en daarna mogen ze in de boom klimmen en hem helemaal leeghalen!

€ 16,99

De TikTok Party

Nikki is dol op TikTok. En op beroemde TikTokkers. Ze woont met haar vader midden in de stad, boven een zaal waar een bijzonder feest wordt georganiseerd. Alleen beroemde TikTokkers zijn uitgenodigd. Toevallig is dat feest op Nikki’s verjaardag! Superleuk! Nikki wil erheen, met de hele
klas. Maar ze heeft geen toegangskaartjes. Lukt het haar en de klas toch om op de TikTok Party te komen?

€ 12,99