Oktober is de eerste maand die volledig in de herfst valt ūüćā. De bladeren dwarrelen naar beneden, de temperaturen beginnen een beetje te zakken en de herfstjassen- en truien worden uit de kasten gehaald. De ideale periode om je na een boswandeling in de zetel te zetten met een leesboek, een pop-up boek, een spelletjesboek, een stickerboek, een zoekboek, een AVI-boek, een geluidenboek …

Aan keuze geen gebrek, want hieronder zetten wij onze jeugdboekenoogst van oktober op een rijtje.

Wij horen de blaadjes ritselen: Kinderboeken zijn zalig!

Vanaf 2 oktober verkrijgbaar:

Tien minuten verhaaltjes voor kinderen van 5-7 jaar

Zestien herkenbare, aansprekende verhalen voor kinderen van 5 tot 7 jaar. De verhalen zijn op AVI Start en AVI M3. Ze gaan over de avonturen van Saar en Moes die er met hun kar op uit gaan. Perfect om elke dag een verhaal te lezen en zo het lezen te oefenen.wat doe je met een raaf met pijn?of met kak op de stoepen vuil bij de sloot?pas jij met je bil op een nest?of gaat het ei dan stuk?je maakt het mee met saar en moes.zoef zoef!daar gaan ze met hun kar!

€ 14,99

Vanaf 3 oktober verkrijgbaar:

Baby’s eerste boekje: Walvis & Konijn

Neem baby mee op stap in de dierenwereld. Walvis en konijn geven een inkijkje in een dag uit hun leven. De contrasterende zwart-witpatronen stimuleren het waarnemingsvermogen en prikkelen de hersenen. Want graag lezen begint op schoot.

€ 12,99

Pippa en Otto op de Noordpool

Pippa trekt er graag op uit en reist met haar camera in de hand op zoek naar prachtige, wilde dieren van streek tot streek en land tot land.   En als je Pippa ziet verschijnen, dan is ook haar beste vriend dichtbij. Otto gaat graag met haar mee, ze reizen samen zij aan zij.   Dit grappige en vrolijke duo maakt weer een reis om van te dromen.   Met hun camera’s in de hand roepen ze in koor: ‘Laat al die pooldieren maar komen!’

€ 15,99

2 Pistache & Soda: Onzichtbaar

Pistache is een klein heksje met groen haar. Ze is nog te jong om te leren toveren, maar kijkt er erg naar uit.
Haar kikker Soda blijft maar herhalen dat ze geduld moet hebben, maar laat dat nu niet Pistache haar sterkste kant zijn... Op een dag ontdekt Pistache een heksenhuis op het dak van het flatgebouw aan de overkant. 
Kijk eens aan… nieuwe buren! denkt ze blij. Ze kan niet wachten om kennis te maken. 
En als ze nu met behulp van een beetje magie ongezien het nieuwe huis kan gaan verkennen?

€ 9,99

Isabella Maan Magisch spelletjesboek

Goed nieuws voor de fans van Isabella Maan! Er is nu ook een spelletjesboek rond hun favoriete fictiepersonage met 50 gevarieerde activiteiten, zoals puzzels, zoekplaten, sudoku's, woordzoekers, raadsels en kleurplaten. Laat je brein op volle toeren draaien en dompel je al puzzelend en spelend onder in de magische wereld van Isabella Maan.

€ 10,99

CAMILLE feestbox

Met deze Feestbox van CAMILLE ga jij een superleuke avond tegemoet! In deze box vind je een leuk spel met draaischijf en quizvragen over CAMILLE, dilemma's en opdrachten om samen te spelen. Neurie jouw favoriete liedje van CAMILLE of laat iemand lippenstift bij je opdoen. Neem de fotoprops van een microfoon, een diamant of een kroontje erbij en toon je beste poses tijdens een heuse fotoshoot. Je vindt er ook 8 postkaartjes en een boekje met recepten, knutselideeën en tal van spelletjes in terug. Deze feestbox is het ideale cadeau voor alle fans van CAMILLE.

€ 16,99

De Smurfen AVI Grote Smurf doet raar (M3)

daar is gargamel! hij grist grote smurf op. en stopt hem in zijn zak. verlegen smurf gilt en rent weg. gargamel zegt: doe maar, jij. en lok maar een smurf of 10 naar hier!   Een spannend smurfenverhaal voor eerste lezers. Leren lezen met De Smurfen is zalig!

€ 10,99

De Smurfen AVI Geen lol voor Moppersmurf (M4)

bloesem gaat naar moppersmurf. 'Hou jij van groen?' 'Ik hou niet van groen', gromt moppersmurf. 'Ben je soms blij?' 'Ik doe niet aan blij', sneert moppersmurf.   Een grappig smurfenverhaal voor eerste lezers. Leren lezen met De Smurfen is zalig!  

€ 10,99

Nachtwacht AVI: De vloek (AVI M3)

Sasha hangt de was op. Dan ziet ze een meid. Die raakt haar arm aan. Sasha is plots stijf. En glanst als … goud!
Die meid is Aurum. Er rust een vloek van een heks op haar. Ze vraagt de Nachtwacht om hulp. Het leesniveau AVI M3 / AVI 1 komt overeen met de gemiddelde leesvaardigheid in het midden van het eerste leerjaar / groep 3. Ad inferos!

€ 10,99

Nachtwacht AVI: De klopgeest (AVI M4)

Vrienden van Sasha en Helena kochten een huis. Maar er klopt iets niet. Er gebeuren vreemde dingen.
En Sasha en Cooper verdwijnen plots. Dat is het werk van een klopgeest. De Nachtwacht haalt alles uit de kast om die te verjagen. Het leesniveau AVI M4 / AVI 3 komt overeen met de gemiddelde leesvaardigheid in het midden van het tweede leerjaar / groep 4. Ad inferos!

€ 10,99

Jommeke Mijn grote AVI-leesboek 2

Deze dikke verzamelbundel bevat maar liefst vier AVI-verhalen op vier verschillende niveaus: Jom aan zee, Jom in het bos, Waar zijn de dieren? en De groenstraler. Van AVI-start tot M4: zo groeit je kind mee met de avonturen van Jommeke!

€ 13,99

Fun op de baan AVI Start

Mark en Bieke willen rust.
Ze gaan naar het pretpark.
Eindelijk tijd voor elkaar, zonder Kampioenen.
Maar ze zijn niet de enigen met dat idee.
Dat wordt weer dolle pret... Deze AVI-verhalen van F.C. De Kampioenen zetten volop in op leesplezier. Beginnende lezertjes vinden er hun favoriete helden uit de tv- en stripreeks in terug, en ook de typische kampioenenhumor en -gezelligheid mogen natuurlijk niet ontbreken. De teksten sluiten bovendien naadloos aan bij de AVI-normen van op school.  

€ 10,99

De Kampioenen zijn te laat AVI M4

Boma nodigt de Kampioenen uit.
Bij een chef met drie sterren.
Ze doen hun mooiste kleren aan.
Fernand brengt hen met zijn bus.
En je raadt het al, dat gaat niet helemaal goed... Deze AVI-verhalen van F.C. De Kampioenen zetten volop in op leesplezier. Beginnende lezertjes vinden er hun favoriete helden uit de tv- en stripreeks in terug, en ook de typische kampioenenhumor en -gezelligheid mogen natuurlijk niet ontbreken. De teksten sluiten bovendien naadloos aan bij de AVI-normen van op school.  

€ 10,99

F.C. De Kampioenen Feestbox

Met deze Feestbox van F.C. De Kampioenen ga jij een hilarische avond tegemoet! In deze box vind je een leuk spel met draaischijf en grappige vragen, tongbrekers en opdrachten om samen te spelen. Teken de snor van Boma op het gezicht van je medespeler en wie moet er voor elke zin 'Ik zeg altijd ...' zeggen tot er een nieuwe opdracht getrokken wordt? Neem grappige foto's met de fotoprops van een snor, een voetbal of een Bomaworst. Je vindt er ook 8 leuke postkaarten en een boekje met recepten voor de lekkerste chocomelk van Markske, de verfrissende limonade van Maurice ... lees meer en tal van spelletjes in terug. Met deze feestbox scoor je bij alle fans van F.C. De Kampioenen.  

€ 16,99

Iets geweldigs

Op een middag werd Jacominus uit zijn middagdutje wakker gemaakt door zijn oude vriend Policarpe. Met z’n tweetjes proberen ze een ongrijpbare, maar heel dierbare herinnering te achterhalen. Ze gaan terug in de tijd en herbeleven op die manier een keur aan gezamenlijke momenten, de ene herinnering nog mooier dan de andere ...   Een boek om te lezen en te koesteren.

€ 24,99

Het eerste licht

Het gebeurde plots in de langste nacht. De maan had zich verstopt en duizenden sterren lichtten op. We vlogen tussen de bomen door. We stegen tot boven het groen en doken in volle vaart omlaag. We hoorden enkel ons gezoem en gelach.   Eerst viel haar licht uit. Toen vielen haar vleugels stil en dwarrelde ze als een blad naar beneden.   Een bijzonder prentenboek over afscheid nemen en troost vinden. Met woorden van Tom Marien en illustraties van Sassafras De Bruyn. Met een lied van Jonas Winterland. Om samen te lezen en te bekijken vanaf 5 jaar. Om zelf ... lees meer te ontdekken vanaf 8 jaar.

€ 17,99

Pettson en Findus Kerstspelletjes

Maak je eigen kerstkaartjes. Wijs de Kerstman de juiste weg naar Pettson en Findus. En los de raadsels op. Een leuk doeboek voor iedereen die van Pettson en Findus en Kerstmis houdt!

€ 9,99

Pettson en Findus leren klokkijken

Laat jij de haan op het juiste tijdstip kraaien? Zorg je ervoor dat Pettson het kippenhok tijdig sluit voor de vos kan toeslaan? En weet je tot hoe laat Findus’ verjaardagsfeestje zal duren? Met dit zalige spelletjesboek van Pettson & Findus leer je in een mum van tijd klokkijken.

€ 9,99

Interstellar Ella: 100 vragen over de ruimte

Ben jij net als Interstellar Ella nieuwsgierig? En heb je heel wat vragen over de ruimte? Kom dan met haar mee op ruimteavontuur in dit boek. Ze beantwoordt 100 vragen over de ruimte. Zo leer je heel wat bij over het zonnestelsel, zwarte gaten, manen, planeten en nog zoveel meer!

€ 16,99

Bedtijd voor babyberen

Kijk onder de zachte dekens in dit onweerstaanbare boekje en je vindt vier ondeugende beertjes die niet echt klaar zijn om te gaan slapen! Op elke bladzijde kan een zacht flapje opgetild worden, waaronder een verrassing zit: stoute beren die ingestopt moeten worden.   Met schattige, grappige illustraties.   Perfect verhaaltje voor het slapengaan, voor baby's en peuters.

€ 9,99

Waren dat jouw billen, dinosaurus?

Druk op de knoppen in dit geluidsboekje en je hoort hoeveel lawaai de billen van een dinosaurus kunnen maken! Hilarisch boekje dat baby's en peuters aan het lachen maakt.   Levendige illustraties van Ana Martin Larrañaga.   Rijmende tekst die goed past bij het ondeugende boekje.

€ 11,99

In de winter

Kleintjes drukken op de bladzijden en horen kerstliedjes, zingende roodborstjes, een knapperend vuur en nog veel meer. Een nieuw, magisch geluidsboek dat je in een feeststemming brengt!   Dit boek is een voelervaring voor kleine kinderen, met voel-met-je-vinger sporen en gaatjes.   Lief cadeauboekje dat kleintjes samen met hun ouders kunnen lezen.

€ 15,99

Concert in het bos

Een perfecte kennismaking met verschillende muziekinstrumenten. Kinderen horen hoe ze klinken - solo en met andere instrumenten samen.   Met zes knoppen die de muziek laten horen die de vijf dieren maken. Luister en lees over dit magische concert in het bos.   De muziek is speciaal gecomponeerd door Anthony Marks.

€ 15,99

Seizoenen

Een prachtige pop-upbladzijde voor elk seizoen brengt de jaargetijden tot leven met een nestje kuikentjes, een zomerse wei, dwarrelende herfstbladeren en een besneeuwd bos.   De illustraties van Alexandra Badiu maken hier meteen een favoriet boek van.   De tekst spoort lezers aan de tekeningen goed te bekijken.

€ 12,99

Recepten uit de hele wereld

Kookboek dat een unieke verzameling recepten bevat die afkomstig zijn van families uit de hele wereld. Elk recept wordt geïntroduceerd door de families en wordt stap voor stap uitgelegd in beeld en tekst. Met interessante feiten over regionale tradities, keukenspullen en ingrediënten.   Duidelijke recepten die door Chaaya Prabhat geïllustreerd zijn in een heldere stijl, waardoor je precies weet wat je moet doen om de authentieke internationale smaken op tafel te krijgen.   Eenvoudige, geteste recepten die gemaakt worden met goed verkrijgbare ingrediënten, zodat iedereen ze kan proberen. Alle recepten zijn vegetarisch en bevatten tips voor hoe je ze vegan, ... lees meer zonder noten, zuivel, eieren of gluten kunt maken - of een combinatie daarvan.

€ 12,99

Reis naar de kern van de aarde

Dit boek neemt je mee op een fascinerende reis naar de kern van de aarde. Van de harde, bewegende platen aan het aardoppervlak tot de kern, die heter is dan de zon. Kijk onder de flapjes en ontdek onze fantastische planeet.   Geschreven in overleg met emeritus professor Dr Roger Trend van de universiteit van Oxford.   Met op elke bladzijde veel flapjes die jonge lezers kunnen openen.

€ 13,50

Vanaf 4 oktober verkrijgbaar:

Ik leer Engels met Tiny

Leer meer dan 400 woorden in het Engels met Tiny! Met meer dan 21 alledaagse en herkenbare thema's, zoals de seizoenen, familie, kleding, het menselijk lichaam, speelgoed, op school, in de dierentuin ...

€ 9,99

Tiny op school (glittercover)

Vandaag is er een nieuwe leerling in de klas. Tiny geeft haar een rondleiding en heeft er een nieuwe vriendin bij! Een van de mooiste en meest populaire Tinyverhalen is nu ook te verkrijgen in een luxe-editie! Het grote formaat, het dikke papier en de prachtige folie op de cover zorgen voor nog meer leesplezier.

€ 9,99

Tiny en de lieve pony (glittercover)

Tiny en haar broers staat een verrassing te wachten: pony’s! Die blijken niet zo gemakkelijk te temmen… Het wordt een onvergetelijke kennismaking voor Tiny! Een van de mooiste en meest populaire Tiny-verhalen is nu ook te verkrijgen in een luxe-editie! Het grote formaat, het dikke papier en de prachtige folie op de cover zorgen voor nog meer leesplezier.

€ 9,99

Tiny viert Kerstmis (2023) (glittercover)

Het is winter. Meren en rivieren zijn bevroren, dikke sneeuwvlokken dwarrelen neer. Tiny kijkt uit naar een wondermooi kerstfeest! Een van de mooiste en meest populaire Tiny-verhalen is nu ook te verkrijgen in een luxe-editie! Het grote formaat, het dikke papier en de prachtige folie op de cover zorgen voor nog meer leesplezier.

€ 9,99

Junior kleurblok nieuwe stijl: Woordjes

De bloem, de appel, de maan … De allerkleinsten leren hun eerste woordjes in 24 leuke kleurplaten. De tekeningen hebben dikke, gekleurde lijnen om makkelijk in te kleuren met kleurpotloden, viltstiften, waskrijtjes en waterverf. Om je kind te helpen, staat er op elke pagina een kleurvoorbeeld. Veel kleurplezier!

€ 4,99

Junior kleurblok nieuwe stijl: Boerderij

Het schaap, de tractor, de kruiwagen … De allerkleinsten leren over de boerderij in 24 leuke kleurplaten. De tekeningen hebben dikke, gekleurde lijnen om makkelijk in te kleuren met kleurpotloden, viltstiften, waskrijtjes en waterverf. Om je kind te helpen, staat er op elke pagina een kleurvoorbeeld. Veel kleurplezier!

€ 4,99

Dinosauri√ęrs (Foliestickerboek)

Zet je schrap, want in dit boek zit een horde gevaarlijke dino’s die met je willen spelen. Dit stickerboek zit boordevol spelletjes en kleurplaten. Versier jij de pagina’s met de fonkelende foliestickers? Pret verzekerd voor kinderen vanaf 4 jaar.

€ 5,99

Eenhoorns (Foliestickerboek)

Kom je mee naar een sprookjeswereld vol eenhoorns en magie? Dit foliestickerboek zit boordevol spelletjes en kleurplaten. Versier jij de pagina’s met de fonkelende foliestickers?   Pret verzekerd voor kinderen vanaf 4 jaar.

€ 5,99

Ik geloof in mezelf

Vandaag gaat het niet zo goed met Viktor: hij twijfelt aan zichzelf. Zijn regenboogmanen hebben hun kleur verloren. Ontdek hoe Viktor zijn zelfvertrouwen weer kan opkrikken. Viktor is een kleine eenhoorn. Hij lijkt op alle andere eenhoorns. Of toch niet helemaal… Zijn regenboogmanen veranderen van kleur bij alles wat hij voelt.  'Wat Viktor voelt' is een reeks boekjes speciaal ontworpen om kinderen te helpen met het benoemen en beheersen van hun gevoelens.

€ 8,99

Stickerkoffertjes: Plak en kleur Prinsessen 2+

Kleine kleuters van 2 jaar dragen dit stickerboek vol prinsessen met plezier overal mee naartoe. Op elke pagina kunnen ze stickers plakken en zo heel wat woorden bijleren. En met hun kleurpotloden kunnen ze de scènes mooi inkleuren. Plakken, kleuren en leren in één dus!

€ 4,99

Stickerkoffertjes: Plak en kleur Piraten 3+

Kleine kleuters van 3 jaar dragen dit stickerboek vol piraten met plezier overal mee naartoe. Op elke pagina kunnen ze stickers plakken en zo heel wat woorden bijleren. En met hun kleurpotloden kunnen ze de scènes mooi inkleuren. Plakken, kleuren en leren in één dus!

€ 4,99

Pop-up boek Eenhoorns

Heel lang geleden woonden twee onafscheidelijke eenhoorns in sprookjesland. De tweeling Fay en Fenna waren zo mooi dat een stoute heks jaloers werd en hen van elkaar scheidde. Zullen ze elkaar ooit terugvinden? Een verhaal met pop-ups en zoekopdrachten voor kleine eenhoornfans!

€ 12,99

Pop-up boek Dinosauri√ęrs

Anki de kleine ankylosaurus en Topsy de kleine triceratops zijn dikke vrienden. Vandaag spelen ze verstoppertje bij de waterpoel wanneer Anki iets in de struiken ziet. ‘Hé, wat is dat?’ vraagt hij. Ze nemen een kijkje van dichterbij. Het is een groot wit ei. En het is helemaal alleen. Een verhaal met pop-ups en zoekopdrachten voor kleine dinofans!

€ 12,99

Mijn pop-up boek: Dag Sinterklaasje

De Sint heeft ook dit jaar weer heel wat brieven gekregen. Gelukkig zijn de Pieten er om hem te helpen. Samen trekken ze op pad om alle kinderen een fantastisch sinterklaasfeest te bezorgen. Dit vrolijk sinterklaasverhaal komt tot leven met de verrassende pop-ups. Op elke pagina zijn er ook een paar zoekelementen. Het ideale boek om toe te leven naar de komst van de Sint.

€ 12,99

Mijn allereerste kleurblok met stickers: Sinterklaas

Vier de komst van Sinterklaas met dit kleurblok met stickers, speciaal voor de allerkleinsten! De eenvoudige kleurplaten met dikke lijnstijl zijn ideaal om in te kleuren. De schaduwen geven aan waar je kind de stickers moet plakken. Ga aan de slag met kleurpotloden, stiften, waskrijt of waterverf.

€ 4,99

Mijn foliestickerboek Sinterklaas

Kun jij de Pieten helpen om de leuke spelletjes in dit boek tot een goed einde te brengen? Zoek de juiste stickers op het stickervel en maak de puzzel af, wijs Piet de weg naar de pakjes en zoek de verschillen tussen de tekeningen. Wie weet beloont Sinterklaas jou wel met een pakje? Met extra foliestickers voor nog meer stickerpret!

€ 4,99

Mijn eerste Boerderijdoeboek

De kleurrijke viltstiften, de gevarieerde opdrachten en de vrolijke boerderijdieren zorgen ervoor dat leren leuk wordt! Verbind de schapen met de juiste stal, breng de hond naar het hondenhok, maak een kuikentjesvingerpop, en nog veel meer.

€ 10,99

Mijn eerste Dinodoeboek

De kleurrijke viltstiften, de gevarieerde opdrachten en de stoere dino’s zorgen ervoor dat leren leuk wordt! Verbind de dino’s met hun schaduwen, tel de gigantische pootafdrukken, maak een dinomasker, en nog veel meer.

€ 10,99

Pieter Konijn: Slaap lekker Pieter!

Pieter Konijn en zijn zusjes hebben een leuke dag gehad in het bos. Maar na vele potjes tikkertje en verstoppertje, is het toch écht tijd om naar bed te gaan. Terwijl iedereen zich klaarmaakt om te slapen, ontdekt Pieter iets ergs: zijn knuffel Haasje is kwijt! Omdat hij zonder Haasje niet kan slapen, doorzoekt hij het hele konijnenhol om zijn lievelingsknuffel terug te vinden. Zal Pieter Konijn erin slagen Haasje op tijd op te sporen? Een lief en avontuurlijk verhaal met flapjes waarachter telkens weer leuke verrassingen verschijnen. Een knus verhaal voor het slapengaan.

€ 15,99

Dit is mijn journal! – De regels van Floor

Leer Floor n√≥g beter kennen met dit eigenwijze journal waar je zelf mee aan de slag kunt. Bijvoorbeeld als je even niet op je telefoon mag, je een rotdag had op school of zin hebt in het weekend. In dit journal vind je onder andere tips om je weekend te plannen, ruimte voor foto‚Äôs en ervaringen, uitleg van je dromen, idee√ęn voor een slaapkamer make-over, quizjes om jezelf beter te leren kennen en Valentijnsdag-hacks. En natuurlijk ook regels van Floor, en grappige illustraties van Georgien Overwater.

€ 14,99

Mijn grote voertuigenboek

Op de bouwplaats, bij het ziekenhuis of op de snelweg ‚Äď overal zijn voertuigen onderweg. Ze vervoeren mensen, dieren en spullen. En ze maken het werk een stuk gemakkelijker. Wie rijdt er in de tractor? Wat zit er achter de luiken van de brandweerwagen? En wie zit er in de ambulance? Kijk achter alle flapjes en ontdek jouw lievelingsvoertuig! ¬† Het leukste boek voor kleine liefhebbers van heel veel soorten voertuigen, zoals tractor, brandweerauto, ambulance, vuilniswagen, camper, trein, kiepwagen, vrachtwagen, paardentrailer en bus.

€ 14,99

Meester Kikker

'Soms ben ik een kikker. Dat is mijn supergeheim. Niemand mag het weten, behalve jullie.'

Sita, Wouter en de andere kinderen in de klas lachen. Leuke grap van de meester. Totdat hij op een dag de klas in komt met kroos in zijn haar. Zijn kleren zijn nat en gescheurd. De meester is aangevallen door een ooievaar, zegt hij...

€ 15,99

Herfst met Muis

Duizend blaadjes vliegen rond, van de bomen op de grond. Beer, ik heb een superplan. We maken er een bergje van!

Hoera, de herfst is begonnen! Muis en Beer gaan met hun laarzen aan naar buiten, zoeken paddenstoelen en maken een grote berg van blaadjes. Oeps, waar is Beer gebleven? Zes korte verhaaltjes met een knus herfstgevoel. 

€ 14,99

Het geheim van het verdwenen huis

Livia en haar zus Mia gaan op vakantie in een heel modern, bolvormig huisje, diep verborgen in de bossen. Als ze aankomen begint de lucht te trillen en verdwijnt het huisje. Livia gelooft haar ogen niet. Even later plopt het huisje weer tevoorschijn. Dit is het begin van een spannend avontuur met bijzondere wezens, zoals vliegende paarden, schildpadden met twee hoofden en aap-achtige druktemakers.

€ 13,99

Vanaf 6 oktober verkrijgbaar:

De rampzalige ruimtereis

Zilver en Lennon kunnen het niet geloven: ze mogen met een raket naar de ruimte! Samen met een paar miljonairs, wetenschappers en met een bekende vlogger die verslag doet van de ruimtereis. Het ruimteschip is te gek, al gebeuren er ook vreemde dingen aan boord…
Plotseling verandert hun avontuur in een nachtmerrie: er blijkt iets mis met het ruimteschip en de bemanning is spoorloos verdwenen. Zilver en Lennon moeten alles op alles zetten om deze levensgevaarlijke reis te overleven en veilig terug te kunnen keren naar de aarde...

€ 15,99

Vanaf 10 oktober verkrijgbaar:

De Buurtpolitie Raadselboek

Waarom gooit meneer pastoor zijn kat in de lucht? En waarom neemt Stafke hooi mee naar bed? Je zult je gegarandeerd even in de haren krabben bij het lezen van de raadsels in dit boek, maar de oplossing vinden is des te leuker! Dankzij het handige formaat neem je het overal mee naartoe om je beste vrienden, allerliefste familieleden en misschien zelfs doodgewone voorbijgangers op straat te trakteren op enkele leuke hersenkrakers. Wedden dat je je lach niet zal kunnen inhouden?

€ 12,99

Alle kleuren van de regenboog

Sinds kleine wasbeer een regenboog gezien heeft, is hij verdrietig. Hij wil net zo’n mooi gekleurde vacht als zijn vriendjes ...   In dit kleurrijke boek ontdekken baby’s spelenderwijs de kleuren. Met de puzzelstukken op elke pagina ontwikkelen ze hun fijne motoriek, tastzin en visuele waarneming.

€ 16,99

Tik Tak pop-upboek: Kijk en leer

Dit leuke boek met vijf pop-ups laat je peuter helemaal opgaan in de wereld van Tik Tak. Van het huisje met de schaapjes tot het drinkmannetje en de boomhut, de favoriete rubriek van jouw kleintje zit er vast en zeker ook bij. Op elke dubbele pagina vind je een zoekopdracht en een educatieve opdracht rond dieren, kleuren, vormen of eerste begrippen. Tik Tak, Tik Tak… Zo leert je kind al spelend heel wat bij.

€ 14,99

Wat ik je nog wilde zeggen

Een ontroerend, poëtisch verhaal over de complexe emoties die we voelen als we iemand verliezen die ons dierbaar is.   Afscheid nemen kan moeilijk zijn. Want wat zeg je tegen iemand die snel sterven zal? De jonge vos in Wat ik je nog wilde zeggen... zoekt naar de juiste woorden, maar kan ze niet vinden. Oma is zo anders nu ze ziek is. Alles is anders.   Vos trekt naar het bos en de leuke herinneringen aan zijn oma komen terug. Ze geven hem de woorden waarnaar hij zo erg op zoek was.

€ 16,99

Het grote boek van Panda en Eekhoorn

Een onverwoestbare vriendschap. Is er iets mooiers? Samen spelen, samen nadenken of plezier maken, of avonturen beleven. Ja, soms ook ruziën of elkaar willen overtroeven... Maar hoe je ook verschilt van karakter of wensen, de vriendschap breekt niet. Geweldig toch? Ga in deze verhalenbundel op pad met Panda en Eekhoorn, twee boezemvrienden door dik en dun. Achttien warme verhalen vol humor, emoties en vleugjes wijsheid op kindermaat. Ideaal om voor te lezen bij het slapengaan.

€ 27,50

Oceanorama

Onder de golven van de oceaan ontvouwt zich een buitengewone wereld van verrassende dieren, zoals eenhoornhaaien, chocolate chip zeesterren en zeedraken. Ontdek indrukwekkende oude en hedendaagse zeedieren, van atletische supersterren en vangtandvissen tot vleugelslakken en vissen zo groot als auto’s of bussen.   Neem je magische kijkglas erbij en ga op avontuur in de oceaan. Hoeveel zeedieren vind jij terug?

€ 25,99

Wat ons nog rest

Uit heel wat ramen
hangen witte lakens
te rafelen aan gebroken glas. Twee oude vrouwen
hebben op straat
een vuur gemaakt
van Hitlerportretten
en nazivlaggen.
De woede van de Russen
hoeft niet aangewakkerd. Ik klauter de andere richting uit.
Over het puin van
andermans leven. Berlijn, april 1945. Alle hoop lijkt verloren. De Russen staan op het punt om de Duitse hoofdstad binnen te vallen. In de ruïnes van de stad probeert een zeventienjarig meisje te overleven, samen met haar moeder, haar jongere broer en de buren die zich met hen in de kelder verschanst hebben. De gevechten komen elke dag dichterbij. Tot het front over hun wijk rolt en ... lees meer de Russen heer en meester worden. ALINE SAX schreef met deze verse novel een beklemmende ode aan de kracht en de moed van vrouwen tijdens de allesverwoestende laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog. Al snel zit je in het verhaal en kruipt de poëtische taal onder je huid.

€ 16,99

Een kleine prins en de sterren

‘Als je op reis bent, wijzen de sterren je de weg.’ Vertrek op een magische reis tussen hemel en aarde in het mooie verhaal van De Kleine Prins, nu ook voor de allerkleinsten.   Met fragmenten uit De Kleine Prins en de originele tekeningen van Antoine de Saint-Exupéry.

€ 15,99

Vanaf 11 oktober verkrijgbaar:

6 Weerwolvenfeest

Er is een weerwolvenfeest op school, wrow!
Timmie draagt een wolvenmasker van papier.
Dolfje en Noura niet. Het is volle maan.
Zij hebben geen masker nodig.
Het feest is vol dansende vampieren en weerwolven.
DJ Leo draait plaatjes.
En volgens meester Frankula gaan Dolfje en Noura de wedstrijd winnen.
Maar dan gaat het mis. Alle maskers moeten af...

Paul van Loon: al 10 boeken bekroond door de Nederlandse Kinderjury.

€ 10,00

Vanaf 16 oktober verkrijgbaar:

kijk, die puk en loe

Grappig dierenverhaal over kat Loe. Hij heeft een heerlijk leventje totdat er opeens een nieuwe huisgenoot komt: een pup met de naam Puk. Loe laat Puk niet zomaar in zijn leven toe. Voor beginnende lezers op AVI Start.loe is een kat.puk is een pup.dit is mijn huis! zegt loe.puk woont er ook, zegt de baas.wen er maar aan!

€ 9,99

een dier voor moos en mies

Moos en Mies zijn bijna jarig en willen allebei een dier voor hun verjaardag. Maar dat wil mama echt niet cadeau geven! Dan staat hun oom voor de deur met een mooi cadeau, en er komt nog meer bezoek met mooie cadeaus … Een verjaardag vol verrassingen! Heerlijk verhaal voor beginnende lezers op AVI Start.moos wil een dier.zijn zus mies wil dat ook.maar mam wil geen dier in huis.moos weet daar wel wat op.hij belt oom moes en dan …

€ 9,99

aan de kant!

Een paar kinderen laten hun hond uit, maar de hondenriemen raken helemaal in de knoop. Wat een ramp! De knoop met honden rent het plein op, de school in. Pas op, aan de kant! Supergrappig verhaal voor beginnende lezers op AVI M3.sef laat sam uit.maan laat moos uit.ze gaan in de knoop.dat is heel leuk.tot ze een poes zien.wat doet de knoop?aan de kant!

€ 9,99

kijk wat ik kan!

Kik laat zien wat hij kan en klimt de boom in. Boet, pap en mam laten op hun beurt zien wat zij kunnen. Zelfs de kat lijkt mee te doen. Gaat er ook iets mis? Lees maar! Boeiend beginnend lezers verhaal op AVI M3.kijk wat ik kan, zegt kik.kijk wat ik kan, zegt boet.kijk wat ik kan, zegt mam.dat gaat mis! roept pap uit.dat gaat vast mis!

€ 9,99

sint zoekt pien

Aansprekend verhaal op AVI M3 over Pien die Sint helpt. Als ze nog even snel een plas gaat doen, blijkt de deur niet meer open te gaan. Help! Pien roept en roept, maar niemand hoort haar. En Sint wacht en wacht … waar blijft Pien toch? Speciaal voor beginnende lezers is dit leuke Sinterklaasverhaal om zelf te lezen.pien mag met sint het dak op.ze moet nog wel een plas.ik schiet op, hoor, zegt ze.maar het duurt heel lang!de zak staat nog op de stoep.dus pien is niet op het dak.pien, waar ben je? roept sint.

€ 9,99

Een leeuw op het plein?

Als het schoolplein wordt opgeknapt, bedenkt iedereen iets leuks. Een leeuw op het plein, een zwembad of een kermis? Wat zal het worden? Een heerlijk verhaal over school voor beginnende lezers op AVI M4.Het schoolplein is oud en alles is er kapot.De kinderen van groep 4 vinden het saai.Ze mogen een nieuw plein bedenken,maar ze vinden niet allemaal hetzelfde leuk.Een zwembad, een dierentuin, een kermis …Wat zal het worden?

€ 9,99

Trein in de nacht

Spannend verhaal over een nachtelijke treinreis naar Spanje. Roel en zijn nicht Sam mogen met opa en oma mee naar Spanje, met de trein, én in de nacht. Leuk! Maar dan staat de trein opeens stil. Waarom doen die meneer en mevrouw Sol zo geheimzinnig? Voor beginnende lezers op AVI M4.Opa en oma gaan met de slaaptrein naar Spanje.Roel mag met hen mee.En zijn nicht Sam ook.Er stappen ook twee vreemde mensen in.Het zijn meneer en mevrouw Sol.In de nacht staat de trein opeens stil.Wat vreemd!Wat is er aan de hand?

€ 9,99

Vanaf 17 oktober verkrijgbaar:

Fien & Teun – op de kar, teun!

Vrolijk verhaal over Fien & Teun voor kleuters die zelf al willen lezen. De linkerpagina’s zijn voorleespagina’s voor een ervaren lezer. De rechterpagina’s zijn woordpagina’s die de kleuter zelf kan lezen. Zo lees je om de beurt een stukje en geniet je samen van het verhaal.o nee! roept papa.er komt een bui aan.het hooi moet vlug naar de schuur.fien en teun, helpen jullie mee?

€ 8,99

Ik droom

In dit zwart-wit boek dat oplicht in het donker reist je kleuter door de nacht. Wat zie je overdag en hoe ziet diezelfde situatie eruit in het donker?   Een poëtisch boek vol verrassingen.

€ 16,99

Zoekboek Rik verhuist

Mama en papa hebben groot nieuws voor Rik: ze hebben een nieuw huis gekocht. Binnenkort gaan ze verhuizen! Het is een huis met een grote tuin en veel plaats voor dieren. Voor ze kunnen verhuizen, moet er nog veel gebeuren. Ze moeten nog opruimen, schilderen, inpakken… Tussendoor neemt Rik ook nog afscheid van zijn klasgenootjes, want hij zal naar een nieuwe school gaan! Ook Sam de poes is er weer bij. Waar heeft ze zich verstopt? Ga dan op zoek naar een groene bal met stippen en een rood autootje. Vind jij ook Riks blauwe olifant?

€ 13,99

13 De Vijf op de geheimzinnige heide

De Vijf kunnen niet wachten om de griezelige en vreemd klinkende geheimzinnige heide te gaan verkennen. Maar na er een nachtje gekampeerd te hebben, beseffen ze dat niet alleen het verleden van de heide in geheimen gehuld is. Zou er achter de verraderlijke mist een gloednieuw mysterie verstopt zitten?

€ 15,99

Wereld voetbalrecordboek 2024

Het Wereld Voetbal Recordboek is terug! Helemaal herzien en vernieuwd. Boordevol met weetjes, verhalen en records. Alle grote toernooien en de grootste voetbalsterren komen voorbij. Met prachtige actiefoto’s van jouw favoriete spelers. Dit boek móét je hebben als je een echte voetbalfan bent!

€ 24,99

Sherlock Holmes – Een studie in rood

Maak in het gezelschap van Dr. Watson kennis met de beroemde detective met een fantastisch gevoel voor observatie en deductie.   Een grote klassieker uit de literatuur uitgegeven in een prachtig geïllustreerde versie.   Met illustraties in pen en waterverf brengt Vincent Mallié de avonturen van de beroemde detective opnieuw tot leven. Het boek zelf is een pareltje, gedrukt in een groot formaat met vergulding, zwarte band, hoogwaardig papier, ...   Sir Arthur Conan Doyle toverde het personage al in 1887 uit zijn pen. Maar het personage is nog steeds wereldberoemd en duikt geregeld op in nieuwe boeken en films.

€ 25,00

Vanaf 18 oktober verkrijgbaar:

Het geheime heelal

€ 16,99

Supercoole LEGO idee√ęn uit de ruimte

Gebruik je LEGO steentjes voor de leukste ruimtebouwsels. Maak eindeloze, ongelooflijke sterrenstelsels, ruimtevaartschepen en raketten. Geef je creaties een eigen draai: voeg nieuwe motoren toe aan je snelle spaceshuttle of raket, verzorg een make-over voor je aliens en verander de kleuren van de maanwagen.  Bij elk LEGO project vind je een handige onderdelenlijst, duidelijke afbeeldingen en een uitleg in stappen. Zo kun je thuis meteen aan de slag met de steentjes die je hebt. Duik met je nieuwe ontwerpen in de magische en wondere wereld van het universum! Het vierde boek in de LEGO serie van de succesvolle auteur Sarah ... lees meer Dees.

€ 18,99

Je allereerste verhalen van Muis

Heerlijk voorlezen aan je peuter of kleuter met dit dikke voorleesboek van Muis met drie vrolijke, herkenbare verhalen, over Muis' lievelingsknuffel, over dieren en over je verjaardag vieren. Muis en haar vriendjes hebben altijd pret! Voorlezen is een feest met Muis! Inhoud:
Muis en haar Panda 
Muis houdt van dieren 
Muis is jarig 

€ 16,99

Doolhof Game

Doolhof Game opent zijn deuren! Wie durft? Morris geeft zich samen met zijn vrienden op voor Doolhof Game. In dit spel probeer je te ontsnappen uit een enorme doolhof en voer je onderweg opdrachten uit. Maar dan verdwijnt Lune plotseling. Ze moeten haar terugvinden! Hoort dit bij het spel? Of loopt Lune écht gevaar? En vinden ze de weg ooit terug? Spannende thriller voor 10+.

€ 15,99

Mevrouw Sinterklaas

Luusje heeft veel zin in Sinterklaas, en ze vindt het geweldig om bij de intocht te zijn. Wat zou ze graag zelf Sinterklaas willen worden! Op een avond vertelt haar moeder het wonderlijke verhaal van Sintele-Zij, de oude vrouw die vroeger op haar ezel bij de huizen langsging om te zien of de sinterklaascadeautjes goed waren aangekomen. Maar is Sintele-Zij nog steeds actief? Is zij echt de vrouw van Sinterklaas? En wat heeft haar oma daarmee te maken? Samen met haar oudere broer Nick gaat Luusje op onderzoek in het huis van oma. En daar komen ze steeds meer verrassingen ... lees meer tegen... 'Mevrouw Sinterklaas' van Thedo Keizer is een heerlijk voorleesverhaal, met mooie kleurenillustraties van Nynke Talsma.

€ 18,99

Vanaf 24 oktober verkrijgbaar:

2 Kleine Sherlock 2: Een spook op de kermis?

Kleine Sherlock is 7 jaar en zijn papa is de grote Sherlock Holmes. Mysteries oplossen zit hem dus in het bloed. 
En zoals elke goede detective, komt hij natuurlijk nooit buiten zonder zijn vergrootglas. Kleine Sherlock hoort zijn papa een opdracht weigeren aan de telefoon: 'Een spook op de kermis? Ik geloof niet in spoken.'
Nieuwsgierig gaat Kleine Sherlock een kijkje nemen met zijn vrienden. Er wacht hen een griezelig onderzoek... Samen met zijn vrienden en zijn hond lost Kleine Sherlock in elk boek een mysterie op. Hij neemt jou, als lezer, mee op sleeptouw. 
Elk verhaal bevat zeven raadsels die je samen ... lees meer met de hoofdpersonages mag ontcijferen. Slagen jullie erin om de schuldige te vinden?

€ 10,99

Superklas!

De eerste schooldag is dit jaar wel erg spannend. Voortaan gaan Ellen, Yelien, Eline, Emma en Kato naar een nieuwe school aan de rand van het park. Een nieuw gebouw, nieuwe leerkrachten en ook veel nieuwe leerlingen. Wordt het ooit nog leuk? Jazeker, het wordt leuker dan ooit. Al op de eerste dag maakt Raf een verpletterende indruk op Ellen. Met piepende banden scheurt hij – te laat – in zijn rolstoel de klas binnen. Ellen valt als een blok voor hem, maar ziet hij ook wat in haar? Marley haalt op zń≥n skateboard de meest onmogelijke trucs uit. Die ... lees meer wil Kato wel van hem leren, en Layla leert de klas het handalfabet. Tń≥dens de muziekles van meneer Malek blń≥ken Orhan en layn echte rappers te zń≥n. Dat belooft wat.  

€ 14,99

5 Mirabelle en de ondeugende vleermuiskatjes

Mirabelle is speciaal omdat ze anders is. Haar mama is een heks, haar papa is een fee, en ze is dol op magische streken uithalen! De aandachtige lezer van de Isabella Maan-boekjes herkent haar vast en zeker. Mirabelle is het ondeugende nichtje van Isabella Maan, en heeft al een paar keer een gastrol gespeeld in de reeks. Mirabelle gaat op schoolreis naar een reservaat vol magische wezens. Ze heeft er erg naar uitgekeken. Het kan haar zelfs niet schelen dat ze in de groep zit met Lavinia, het meest plichtsbewuste meisje van de klas. Maar als de meisjes per ongeluk ... lees meer een vleermuiskatje laten ontsnappen, wordt het ingewikkeld. Kan Lavinia ervoor zorgen dat Mirabelle niet in de problemen komt? Of kan Mirabelle Lavinia overtuigen dat sommige dingen het waard zijn om ervoor in de problemen te komen?    

€ 13,99

17 Isabella en het nieuwe meisje

Ava is nieuw in Isabella's klas. Isabella wil graag vriendschap sluiten, maar Ava lijkt helemaal niet geïnteresseerd in de andere kinderen. Al gauw haken Isabella's klasgenootjes af, maar Isabella laat Ava niet vallen. Er is vast een reden voor haar onvriendelijke en gemene gedrag. Kan Isabella ontdekken wat er mis is en Ava helpen om zich thuis te voelen in haar nieuwe school?
Een herkenbaar verhaal over pesten en vriendschap.

€ 13,99

Vanaf 25 oktober verkrijgbaar:

Het vliegende eenhoornvarkentje

Kun je een geheim bewaren? Ik ben een heks! Er gebeuren wel vaker vreemde dingen in Maanstad, maar nu regent het glitterpoep! Anna Kadabra en haar heksenvrienden van de Club van de Volle Maan ontdekken dat er een eenhoornvarkentje is
ontsnapt. Ze moeten hem vinden voordat hun aartsvijand Olivier Donker en zijn gemene Heksenjagervrienden dat doen, die alles wat magisch is uit de weg willen ruimen… Alleen bij de eerste druk: een betoverende glitterpen!

€ 14,99

1 Schaduw

De dertienjarige Pete Valo is wanhopig, want zijn allerbeste vriendin Sara is heel erg ziek. Hij hoopt op een wonder. Dan wordt Pete midden in de nacht wakker van een vreemde geur. Op zijn bed zit een mysterieuze elf die hem een voorstel doet: Sara kan weer beter worden, maar in ruil daarvoor moet Pete zijn schaduw opgeven. Pete aarzelt, maar gaat akkoord. Het duurt niet lang voordat hij zijn schaduw gruwelijk gaat missen… Dit bloedstollende avontuur voert je door sneeuw en ijs, naar Lapland en het noorderlicht en langs gevaarlijke wezens die zich in het duister verschuilen. Het eerste ... lees meer deel in een nieuwe serie van Timo Parvela, met geweldige tekeningen van Pasi Pitkänen.

€ 16,99

Geheugengames voor kids

Daag je geheugen uit met ruim zeventig spelletjes! Doe opdrachten, kleur en schrijf op de pagina's, en kijk daarna of je alles goed hebt onthouden. Weet jij nog de juiste route op de plattegrond, of dat moeilijke wachtwoord? De spelletjes beginnen simpel, maar worden steeds moeilijker. Het boek is op die manier leuk voor elke speler. Verder leer je niet alleen je geheugen te trainer, maar soms ook nog wat over de wereld om je heen. Heel veel succes... en denk goed na!

€ 9,99

De dikste billen van het hele land

Liedjes zingen, we doen het allemaal, op de fiets, onder de douche of gewoon omdat je wakker wordt met een wijsje in je hoofd. En het allerleukst is samen zingen! In deze prachtige verzamelbundel vind je de meest gezongen kinderliedjes van nu, van klassiekers als Hansje Pansje Kevertje en Klap eens in je handjes tot eigentijdse liedjes als Baby Shark en Ze kunnen zeggen wat ze willen maar de olifant heeft de dikste billen van het hele land.
Annemarie van Haeringen maakte bij bijna 200 liedteksten schitterende tekeningen in alle kleuren van de regenboog.  Met qr-code naar de liedjes

€ 29,99

Prijskinderen

De vader van Robbie en An is trots op zijn¬†kinderen. Erg trots. H√©√©l erg trots. Voor¬†alles wat ze doen, geeft hij ze een prijs.¬†Bord leeggegeten, tekening gemaakt,¬†legokasteel gebouwd: alles is een trofee¬†waard. Robbie en An hebben hun buik vol¬†van al die trofee√ęn, en ze besluiten om wat¬†minder lief te worden, misschien dat dat
helpt…
Een grappig prentenboek dat laat zien hoe beloningen niks meer waard zijn wanneer je iemand er compleet mee overstelpt.

€ 15,99

17 Isabella en het nieuwe meisje

Ava is nieuw in Isabella's klas. Isabella wil graag vriendschap sluiten, maar Ava lijkt helemaal niet geïnteresseerd in de andere kinderen. Al gauw haken Isabella's klasgenootjes af, maar Isabella laat Ava niet vallen. Er is vast een reden voor haar onvriendelijke en gemene gedrag. Kan Isabella ontdekken wat er mis is en Ava helpen om zich thuis te voelen in haar nieuwe school?
Een herkenbaar verhaal over pesten en vriendschap.

€ 13,99

Vanaf 25 oktober verkrijgbaar:

Interstellar Ella: Welkom in de ruimte! (AVI E4)

Kom je mee met Ella op avontuur in de ruimte? In dit boek vind je twee spannende verhalen die op AVI-niveau E4 zijn geschreven. Bij elk verhaal hoort ook een kleine quiz en geeft Maggie de ster nog wat extra informatie. Zo leer je ook nog eens heel wat bij over de ruimte.   In Missie Maanman dreigt de gelukspop van Slippy te verdwijnen in een zwart gat. Hoe zullen onze vrienden Maanman kunnen redden?   In De Manen van Jupiter is het schip van Slippy stuk en zit hij vast op een onbekende en gevaarlijke maan. Zal Ella op ... lees meer tijd kunnen achterhalen welke maan dat is?

€ 15,99