Vier seizoenen lang wandelt, kruipt en sluipt Dieter Coppens door ‘zijn’ Zoerselbos, alleen of met experts. Gewapend met zijn telelens en een hoofd vol natuurweetjes is Dieter jouw enthousiaste, persoonlijke natuurgids. Hij laat je zien dat het bos niet zomaar een decor is om in te wandelen, maar een aaneenschakeling van radertjes die allemaal hun functie hebben in dat grote, verbazingwekkende geheel.

Boslof is een boeiende mix van persoonlijke mijmeringen en observaties, diepgravende gesprekken met experts, wonderbaarlijke natuurweetjes en prachtig beeldmateriaal.

‘Kijk dan toch! drukt mijn moeder ons altijd op het hart. En dat is exact wat ik samen met jou in dit boek wil doen: dieper en verder kijken in het bos.

Dieter Coppens

1 jaar in het bos, 4 seizoenen verwondering

Als kind voelde ik al hoe mooi een boom is, hoe prachtig een bos kan zijn. Het is de plek waar ik het liefst ben. En het fijne is dat de verwondering nooit slijt. Van álles gaat de glans af, maar breng me naar een bos en ik ben weer een gelukkig kind. In Boslof herken ik hetzelfde geluksgevoel.

Wim Lybaert