In het nieuwe boek Doden spreken niet tegen van gerechtsjournalist Gust Verwerft komt een nieuwe serie spraakmakende dossiers aan bod die in het Hof van Assisen werden voorgelegd aan een volksjury.

Een volksjury laat zich niet bedriegen

Nooit werden meer moorden gepleegd dan nu, bijna perfecte moorden. Maar de forensische wetenschap staat niet stil en geeft de slachtoffers steeds vaker hun stem terug.

In Doden spreken niet tegen herbeleven we acht processen waarin de daders lange tijd dachten dat ze straffeloos zouden blijven. Tot de speurders hun dat ene, beslissende detail voorlegden en de leden van de volksjury tijdens het assisenproces de leugens van de daders doorprikten.

Seriemoordenaar Stephaan Du Lion verloor met dertig jaar vertraging de strijd tegen de forensische medische wetenschap en moest terechtstaan voor vier lustmoorden. Dennis Peeters stichtte brand om zijn kinderen te laten geloven dat hij niets te maken had met de dood van hun moeder. En in het West-Vlaamse Moere richtte bodybuilder Alexander Dean een bloedbad aan nadat zijn liefje Maïlys hem afwees.

Gust Verwerft maakte al deze spraakmakende processen vanaf de eerste rij mee. Hij neemt de lezer als bevoorrechte getuige mee in de rechtszaal en slaagt erin de menselijke emoties van zowel daders, nabestaanden als zichzelf heel navoelbaar weer te geven.