leesfragment

Ondanks alles – een liefdesverhaal van achteren naar voren

0

Ondanks alles is een lofzang op de romantiek, want liefde overwint alles, zelfs de tijd. Als tekenaar van Mooie zomers, La mondaine en Lydie verdiende hij al ruimschoots zijn strepen, maar met Ondanks alles, waarvoor hij ook het scenario voor zijn rekening neemt, toont Jordi Lafebre zich bovendien een begenadigd verteller. Maak kennis met Zeno en Ana, op hun oude dag, en reis mee terug in de tijd naar het prille ontstaan van hun – onmogelijke – liefde. Ondanks alles is genieten, van einde tot begin. Jordi Lafebre: ‘Klassieke liefdesverhalen beginnen met de ontmoeting tussen twee personen, maar ik wilde iets anders doen.’

Zowel in de literatuur als de cinema is liefde een van de hoofdthema’s, naast oorlog, love and war. Maar in de stripwereld is het toch vooral de oorlog, dus ik ben voor de liefde gegaan. (lacht) Ik heb me de vraag gesteld ‘wat is romantiek?’ Vaak gaat het dan om externe factoren die de liefde in de weg staan, zoals bij Romeo en Julia, bijvoorbeeld. In veel gevallen overwint de liefde, uiteindelijk. Tegenwoordig zijn zo’n situaties zeldzamer, we zijn verdraagzamer en staan open voor alle verschillende soorten liefde. Ik heb de romantiek in een modern kleedje gestoken, want wat is tegenwoordig vaak het obstakel? Het leven zelf… We zijn slaaf van onszelf en onze keuzes. We staan vaak onszelf in de weg. Ik heb dus een verhaal opgebouwd rond twee personages die stapelverliefd zijn op elkaar, maar tegelijk ook dromen koesteren en keuzes maken die hun liefde in de weg staan, terwijl ze ook voor elkaar zouden kunnen kiezen. ‘Ondanks alles’ is dus ook een beetje ‘ondanks onszelf’. ► Lees hier de rest van het interview.

Jordi Lafebre – Auteur Ondanks alles

Ondanks alles is zo’n strip waar je jezelf in kan verliezen, een verhaal waarmee je de tijd even kan stilzetten of zelfs achteruit kan laten lopen. Als je niet begrijpt wat ik bedoel, ontdek dan vooral zelf dit verhaal van Jordi Lafebre. Gewapend met niets dan een potlood presenteert hij een album boordevol liefde. ► Lees hier het eerste hoofdstuk van Ondanks alles.

Kim Sanders – Uitgeefster strips Standaad Uitgeverij

♥ Valentijnskaart

♥ Valentijnswedstrijd

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief