Van donderdag 23 tot zondag 26 maart vindt in Brussel het Passa Porta Festival plaats, een van de grootste internationale literatuurfestivals in Europa.

Ook onze auteurs zijn van de partij. Hieronder vind je een overzichtje van wie je kan ontmoeten op het festival! 

Het volledige programma vind je hier.

Donderdag 23 maart

De spits wordt afgebeten door niemand minder dan Mohsin Hamid, auteur van onder andere De laatste witte man. Hij geeft een lezing met als thema REFUGE.

Zaterdag 25 maart

Op zaterdag kan je Nikki Dekker en Maaike Neuville ontmoeten. Beide debuterende auteurs zullen aanwezig zijn op het debutantenbal, en er zijn leesclubs gepland voor zowel Diepdiepblauw van Nikki Dekker als Zij van Maaike Neuville, waaraan ook de auteurs zelf zullen deelnemen.

Zondag 26 maart

Op de laatste dag van het Passa Porta Festival kan je Tash Aw, Claudia Durastanti en Max Porter ontmoeten.

Tash Aw, auteur van Vreemdelingen op een kade, zal in gesprek gaan met Claudia Durastanti, auteur van De vreemdelinge. Hoewel hun romans heel verschillend zijn, vertellen ze allebei een uniek verhaal over de ervaring van de immigrant.

Max Porter, auteur van onder andere Verdriet is het ding met veren, stelt zijn nieuwe roman Shy voor.

 

Mohsin Hamid

Mohsin Hamid groeide op in Lahore, Pakistan. Hij studeerde aan Harvard en Princeton University, waar hij les kreeg van onder meer Toni Morrison. Hij debuteerde in 2001 met de bejubelde roman Moth Smoke, die werd genomineerd voor de PEN/Hemingway Award en bekroond met de Betty Trask Award voor het beste debuut. Zijn tweede roman, De val van een fundamentalist stond op de shortlist van de Man Booker Prize en werd verfilmd. Ook zijn laatste roman, Hoe word je stinkend rijk in het nieuwe Azië, werd juichend onthaald. Mohsin Hamid schrijft onder andere voor TimeThe New York Times en The Guardian en woont en werkt in Lahore.

Nikki Dekker

Nikki Dekker (1989) is schrijver en radiomaker. Ze publiceerde onder meer in TiradeDe Gids en De Revisor, en trad op tijdens Lowlands en Dichters in de Prinsentuin. In 2018 verscheen bij Wintertuin een voorwerp dat nog leeft, een bundeling essays en gedichten op het snijvlak van het persoonlijke en het politieke. Met haar radiodocumentaire De oppas en ik werd Dekker genomineerd voor de Prix Europa. diepdiepblauw is haar debuutroman. Auteursfoto (c) Keke Keukelaar

Maaike Neuville

Maaike Neuville (1983) is schrijver, film- en theatermaker en speelt in films en series in België en Nederland. Zo had ze onder andere een hoofdrol in de populaire serie Red Light. Ze schrijft en maakt theaterstukken over de schier eindeloze variaties aan mogelijkheden en onmogelijkheden in de liefde. In 2013 studeerde ze af als filmmaker, sindsdien maakt ze korte fictiefilms en filmgedichten. Ze is op haar best wanneer ze op het kruispunt staat van al deze disciplines. Zij. is haar debuutroman.

Tash Aw

Tash Aw groeide op in Kuala Lumpur en woont tegenwoordig in Parijs. Hij schreef drie romans, waarvan twee werden genomineerd voor de Man Booker Prize, en hij won de Whitbread First Novel Award.

Claudia Durastanti

Claudia Durastanti (New York, 1984) is schrijver, literair vertaler en journalist voor  La Repubblica. Haar werk is bekroond met diverse prijzen en  De vreemdelinge stond op de shortlist voor de Premio Strega. Het boek zal bij diverse toonaangevende uitgeverijen verschijnen. Durastantie woont in Londen. Auteursfoto (c) Sara Lucas Agutoli

Max Porter

Max Porter is de auteur van de internationale bestseller Verdriet is het ding met veren. Dit boek verscheen in 29 landen en werd bekroond met de Europese Literatuurprijs. Dit boek verscheen in 29 landen en werd bekroond met de Europese Literatuurprijs, The International Dylan Thomas Prize en The Sunday Times/PFD Young Writer of the Year Award. Porter woont in Bath met zijn gezin. Lanny verscheen in maart 2019. Auteursfoto (c) Lucy Dickens