Over Standaard Uitgeverij

Standaard Uitgeverij is een onafhankelijk uitgeefhuis. Haar verschillende uitgeverijen en andere activiteiten vormen samen de grootste Vlaamse uitgeefgroep.

Standaard Uitgeverij Strips
Strips voor lezers van 7 tot 77. Een rijk en ruim aanbod van familiestrips, avonturenstrips en graphic novels. Standaard Uitgeverij is al decennia leidinggevend met haar familiestrips. Wie is er niet opgegroeid met Suske en Wiske, Jommeke of de Kiekeboes? Iconen van ons moderne erfgoed, aangevuld met een uitgelezen selectie voor liefhebbers van de negende kunst.

Standaard Uitgeverij Kinderboeken
De kinderboeken van Standaard Uitgeverij zijn zalig! Van prachtige, interactieve doe-, kijk- en zoekboeken die jonge kinderen prikkelen om op ontdekking te gaan tot kwalitatieve, sterk geïllustreerde fictie en non-fictie die het leesplezier én de leesbeleving voor alle leeftijden van 2 tot 12 jaar aanscherpen. Standaard Uitgeverij Kinderboeken staat voor toegankelijke kinderboeken die draaien rond leesplezier, beleving, ontspanning en spelend leren met bekende merken als Tik Tak, For Girls Only! en populaire figuren als Rik, Wally, Isabella Maan en Jommeke.

Manteau
A better life. Manteau maakt boeken die mensen gelukkig maken. Met spraakmakende auteurs die thrillers, romans, lifestyletitels en culinaire boeken maken. Boeken met een persoonlijkheid waarmee je levensvreugde tankt.

Davidsfonds Uitgeverij
Met boeken van Davidsfonds Uitgeverij leer je de wereld kennen. Davidsfonds Uitgeverij is eigendom van Standaard Uitgeverij en loopt in samenwerking met het cultuurnetwerk Davidsfonds.

 Davidsfonds Infodok
Infodok is een vooraanstaande jeugduitgeverij met boeken voor vele leeftijden. Van fictie voor kinderen die net beginnen lezen tot en met romans voor young adults.

Ballon
We mikken met de Ballon-uitgaven op peuters, kleuters en kinderen van 0-7 jaar en willen hen, en hun ouders, stimuleren en ondersteunen bij elke stap van hun ontwikkeling. Of het nu om motorische of cognitieve vaardigheden gaat, het spelenderwijs ontdekken van de wereld en hun eigen creativiteit, of het creëren van mooie eerste boekherinneringen door de interactie met de (groot)ouders tijdens het lezen en spelen. Ballon geeft de kinderjaren (letterlijk) mee kleur.

Oogappel
Lezen begint op schoot, niet op school. De boeken van Oogappel zorgen voor een onvergetelijke eerste boekenbeleving. Ze stimuleren de verbeelding en creëren interactie tussen ouder en kind.

Standaard Uitgeverij Import
Standaard Uitgeverij vertegenwoordigt exclusief verschillende Nederlandse uitgevers, waaronder de gerenommeerde fondsen van onze partner WPG zoals De Bezige Bij, AW Bruna en WPG Kindermedia. Voor deze boeken verzorgen we dus alle commerciële activiteiten in België.

Standaard Uitgeverij Import Strips
Het allerbeste van wat de negende kunst te bieden heeft. Standaard Uitgeverij is uitgever van de Nederlandstalige strips van Dupuis, Dargaud, Le Lombard, Glénat en Casterman. Van topreeksen, tot parels van one-shots, beklijvende graphic novels en honderden toptitels die je gelezen moet hebben.

Magritte

Art Stories
Art Stories, een divisie binnen Standaard Uitgeverij, biedt gerenommeerde binnen- en buitenlandse kunstenaars een platform voor de wereldwijde ontwikkeling van publicaties, merchandising en licenties.
Momenteel behartigt Art Stories de belangen voor René Magritte en Guillaume Corneille.

Copyright © 2023 Standaard Uitgeverij