Over Standaard Uitgeverij

Standaard Uitgeverij is een onafhankelijk uitgeefhuis. Haar verschillende uitgeverijen en andere activiteiten vormen samen de grootste Vlaamse uitgeefgroep.

 

Standaard Uitgeverij
Strips voor lezers van 7 tot 77. Standaard Uitgeverij is al decennia leidinggevend met haar familiestrips. Wie is er niet opgegroeid met Suske en Wiske of De Kiekeboes? Iconen van ons moderne erfgoed en nog steeds springlevend.
Angèle
Mag het iets meer zijn? Angèle heeft de meest spraakmakende auteurs in huis. Of ze nu thrillers schrijven of romans, boeken maken over hooligans of over kopstukken van onze maatschappij. Boeken met een persoonlijkheid.
Manteau
A Better Life. Manteau maakt boeken die mensen gelukkig maken. Gezondheid. Geluk. Geld. Goed eten. Met deze boeken tank je levensvreugde.
Davidsfonds Uitgeverij
Met boeken van Davidsfonds Uitgeverij leer je de wereld kennen. Davidsfonds Uitgeverij is eigendom van Standaard Uitgeverij en loopt in samenwerking met het cultuurnetwerk Davidsfonds.
Davidsfonds Infodok
Infodok is een vooraanstaande jeugduitgeverij met boeken voor vele leeftijden. Van fictie voor kinderen die net beginnen lezen tot en met romans voor young adults.
Oogappel
Lezen begint op schoot, niet op school. De boeken van Oogappel zorgen voor een onvergetelijke eerste boekenbeleving. Ze stimuleren de verbeelding en creëren interactie tussen ouder en kind.
Standaard Uitgeverij Import
Standaard Uitgeverij vertegenwoordigt exclusief verschillende Nederlandse uitgevers, waaronder de gerenommeerde fondsen van onze partner WPG zoals De Bezige Bij en AW Bruna. Voor deze boeken verzorgen we dus alle commerciële activiteiten in België.
Comics Station Antwerp
Het grootste pretpark rond strips van de hele Benelux. Op een droomlocatie: vier verdiepingen in het Centraal Station in Antwerpen. Hier stap je van de trein in attracties met De Kiekeboes, Urbanus en Suske en Wiske. Comics Station Antwerp is een partnership van Standaard Uitgeverij met Zoefff/PMV en Vermec.
Yieha
Yieha is een samenwerking van Standaard Uitgeverij en Ballon Media. De twee grootste uitgevers van strips in Vlaanderen bundelen de krachten om van Yieha dé digitale winkel voor e-strips te maken. Via de website of de Yieha-apps.
Magritte Art Stories
Art Stories, een divisie binnen Standaard Uitgeverij, biedt gerenommeerde binnen- en buitenlandse kunstenaars een platform voor de wereldwijde ontwikkeling van publicaties, merchandising en licenties.
Momenteel behartigt Art Stories de belangen voor René Magritte en Guillaume Corneille.