nieuws

Peter Van Camp kijkt achter de schermen van een legendarische jeugdserie in ‘Merlina en de parafix’

0

Op 8 januari 1983 werd de eerste aflevering van Merlina uitgezonden, een serie die vijf jaar lang duizenden kinderen in Vlaanderen én Nederland aan het scherm gekluisterd zou houden. Naar aanleiding van 40 jaar Merlina brengt Peter Van Camp bij Davidsfonds Uitgeverij het boek Merlina en de parafix uit.

Merlina haalde net geen 100 afleveringen. Elke week moesten advocate Merlina, haar nichtje An, de klungelende Pol en de geniale uitvinder Napoleon in het fictieve dorp Ravenburg een mysterie oplossen, vaak gedwarsboomd door hun eeuwige vijand Sardonis. Dat allemaal onder het motto ‘Effciënt en discreet wordt de waarheid compleet. Want al is ’t mysterie nog zo groot, Merlina legt de waarheid bloot.’

Merlina leek nog het meest op de verfilming van een stripverhaal. De personages waren kleurrijk, de verhaallijnen makkelijk door kinderen te volgen en de humor vrij braaf. Na net geen 100 afleveringen werd toch een punt achter de reeks gezet omdat Jan Reusens, die Napoleon speelde, ermee wilde kappen.

In Merlina en de parafix zoomt Peter Van Camp in op het fenomeen Merlina en andere series die zich later in Ravenburg zouden afspelen, zoals Postbus X en Interflix. Hij praat met hoofdrolspelers Lea Couzin, Mieke Bouve en Paul Ricour, neemt de uitvindingen van Napoleon onder de loep, onthult de echte identiteit van Sardonis en onderzoekt waarom sommige veertigers nog altijd nachtmerries krijgen van de aflevering ‘De Vampieren van Ravenburg’. 

Een stuk tv-geschiedenis vol nostalgie, met zeldzame foto’s van toen.

De legendarische tv-serie Merlina wordt 40 jaar, en dat vieren we! Na Kinderen van Zeppos stelt Peter Van Camp op zaterdag 26 november zijn nieuwste boek Merlina en de parafix voor, in aanwezigheid van hoofdrolspelers Lea Couzin, Paul Ricour en Mieke Bouve. In Merlina en de parafix brengt Peter het verhaal achter de schermen van de jeugdreeks, met ook veel weetjes over Postbus X, Mik, Mak en Mon en Interflix. Efficiënt en discreet legt hij de waarheid achter Merlina bloot! 

Meer info vind je hier.

Meer info?

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief