De Bezige Bij heeft een podcast! Auteur en redacteur gaan in gesprek over werk, leven, kunst en literatuur. Volg de podcast op Spotify of op je podcast-app naar keuze om bij te blijven wanneer er nieuwe afleveringen verschijnen.

In de meest recente aflevering was Nikki Dekker te gast. Eerder dit jaar debuteerde zij met de roman Diepdiepblauw. In deze aflevering vertelt ze hoe ze te werk ging bij het schrijven van haar eerste roman, legt ze linken tussen zeedieren en menselijke seksualiteit en stelt ze de gangbare ideeën over categorieën als fictie en non-fictie in vraag. Beluister de aflevering hieronder, op Spotify, of een andere podcast-app!

 

 

Ook Ari Deelder was te gast. Zij is de dochter en biograaf van Jules Deelder en vertelt over haar vader en het proces van het schrijven van een biografie. 

 

Eerder was Peter Verhelst te gast bij De Bezige Bij Podcast. Hij heeft het over de kracht van beelden, over het verschil tussen romans en poëzie, het belang van redactie en nog veel meer. 

Ook Delphine Lecompte was te gast bij De Bezige Bij Podcast. Ze gaat met haar redacteur in gesprek over haar schrijverschap. Hoe kwam zij tot de literatuur? Hoe ging ze om met haar grote bekendheid na haar optredens in De Slimste Mens ter Wereld? En wat doe je als schrijver als je plots bedreigd wordt?

In de podcastaflevering met Jo Nesbø krijg je een live interview met de auteur te horen en een fragment voorgelezen uit zijn nieuwste boek, Rateiland