recept

[Recept van de week]: Gevulde aardappelen met spek, cheddar en zure room

Deze druilerige novemberdagen vragen om twee dingen: waterdichte jassen en gerechten die je van top tot teen verwarmen. Het gerecht van deze week is gemakkelijk te maken, budgetvriendelijk en vooral lekker!

Aardappelen zijn niet weg te denken uit de Belgische keuken. We eten ze op alle mogelijk manieren en met alle denkbare combinaties. Het gerecht van deze week, gevulde aardappelen met spek, cheddar en zure room, is eenvoudig en lekker. Ideaal dus om op een doordeweekse dag klaar te maken.

De budgetvriendelijke keuken van Sophie Matthys toont dat lekker en gezond eten niet duur hoeft te zijn. Het kookboek staat vol budgetvriendelijke recepten met zowel vertrouwde als verrassende ingrediënten.

Ingrediënten

Voor 4 personen

8 grote aardappelen
4 lente-uitjes
250 g zure room
100 g geraspte cheddar
250 g ontbijtspek
1 el worcestershiresaus
peper en zout

 

Bereiding

  • Warm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de lente-uitjes fijn. Prik met een vork gaatjes in elke aardappel en wikkel ze in aluminiumfolie. Bak ze in ongeveer een uur in de oven gaar.
  • Verlaag de temperatuur naar 180 °C. Leg de reepjes ontbijtspek naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal en bak ze tot ze krokant zijn.
  • Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Kruimel ze met je handen tot kleine stukjes.
  • Haal de aardappelen uit de oven en snijd ze in de lengte doormidden. Schep ze met een lepel leeg en doe deze aardappelpuree in een kom.
  • Voeg de zure room, worcestershiresaus, lente-uitjes (houd een beetje apart voor de afwerking), de helft van de stukjes spek en de helft van de cheddar bij de puree.
  • Kruid goed met peper en zout.
  • Vul de lege aardappelen met dit mengsel, strooi er de andere helft van de cheddar over en zet ze nog 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Werk af met de andere helft van de stukjes spek en de lente-uitjes en dien op.

Lekker met een frisse groene salade!

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief