“Als je wilt dat je kinderen intelligent zijn, lees ze dan sprookjes voor. Wil je dat ze briljant zijn, lees ze meer sprookjes voor.” – Albert Einstein

Deze wijze uitspraak van Einstein heeft Xavier Deneux goed begrepen. In zijn sprookjesreeks giet Deneux klassieke sprookjes in een speelse en verrassende vormgeving. De kartonboekjes met reliëf zijn ideaal om voor te lezen aan je oogappel(s) als verhaaltje voor het slapengaan.

Omdat een beeld vaak meer zegt dan een omschrijving, hebben we het kind in onszelf nog eens losgelaten. Het resultaat zijn enkele handige video’s.

Net als de zeven wagentjes ‘s ochtends in de vroegte, zetten we de zeven sprookjesboeken van Xavier Deneux netjes op een rij. Zo kan jij ze (her)ontdekken en koesteren.

Klein Duimpje

Klein Duimpje zoekt zijn weg in het bos zoals kinderen hun weg zoeken in hun eerste boekjes. Kruimel voor kruimel, beeld voor beeld.   Xavier Deneux giet het klassieke sprookje van Klein Duimpje in een speelse en verrassende vormgeving. Om te (her)ontdekken en te koesteren.

€ 9,99

Goudlokje

Er waren eens drie beren die in een mooi huisje woonden aan de rand van het bos. Op een zonnige morgen maakte mama Beer een heerlijk soepje klaar. Maar de soep was veel te heet. De beren besloten om een wandeling te maken, dan kon de soep ondertussen lekker afkoelen. Xavier Deneux giet het klassieke sprookje van Goudlokje in een speelse en verrassende vormgeving. Om te (her)ontdekken en te koesteren.

€ 9,99

Neem een kijkje in het boek:

 • Sneeuwwitje

  Lang geleden werd er een prinses geboren. Haar velletje was zo wit als sneeuw. Daarom kreeg ze de naam Sneeuwwitje. Xavier Deneux giet het klassieke sprookje van Sneeuwwitje in een speelse en verrassende vormgeving. Om te (her)ontdekken en te koesteren.

  € 9,99 €5,00

  Neem een kijkje in het boek:

 • Hansje en Grietje

  Lang, lang geleden leefden er in het bos een arme houthakker,zijn vrouw en hun twee kinderen: Hansje en Grietje. Ze waren erg arm. Hun huisje was bouwvallig, hun kleren versleten en op een dag hadden ze ook geen eten meer. De houthakker en zijn vrouw zagen geen andere mogelijkheid dan hun kinderen ... lees meer achter te laten…

  Xavier Deneux giet het klassieke sprookje van Hansje en Grietje. in een speelse en verrassende vormgeving.
  Om te (her)ontdekken en te koesteren.

  € 9,99

  Neem een kijkje in het boek:

 • De Gelaarsde kat

  Er was eens een arme man. Het enige wat hij bezat, was een kat. Op een dag zuchtte de arme man zo van ellende, dat de kat hem beloofde: “Meester, ik zal van jou een rijke man maken.” Xavier Deneux giet het klassieke sprookje van de gelaarsde kat in een speelse en verrassende vormgeving. Om te (her)ontdekken en te koesteren.

  € 9,99

  Neem een kijkje in het boek:

 • Roodkapje en de boze wolf

  Er was eens een meisje dat voor haar verjaardag een rood jasje met een kap kreeg. Ze vond het jasje zo mooi dat ze het altijd droeg. Sinds die dag noemde iedereen haar Roodkapje. Xavier Deneux giet het klassieke sprookje van Roodkapje in een speelse en verrassende vormgeving. Om te (her)ontdekken en te koesteren.

  € 14,99

  Neem een kijkje in het boek:

 • De drie biggetjes

  Er waren eens drie roze, ronde biggetjes. Op een dag vonden ze zichzelf oud genoeg om alleen te gaan wonen. De biggetjes verlieten het huis van hun ouders. De drie broertjes kwamen bij een open plek in het bos. Ze besloten daar te blijven wonen. Xavier Deneux giet het klassieke sprookje van de drie biggetjes in een speelse en verrassende vormgeving. Om te (her)ontdekken en te koesteren.

  € 14,99

  Neem een kijkje in het boek:

 • Sprookjes voor het slapengaan

  Neem een kijkje in het boek:

 • En ze lazen nog lang en gelukkig…