A.W. Bruna Uitgevers geeft al meer dan 145 jaar boeken uit, die gretig aftrek vinden bij de consument in Nederland en Vlaanderen, tegenwoordig uiteraard ook als e-Book en audioboek.

Veel grote auteurs van A.W. Bruna zijn inmiddels bekende merken geworden. Denk bijvoorbeeld aan David Baldacci, Elizabeth George, John Grisham, Stieg Larsson, Suzanne Vermeer en Carlos Ruiz Zafón. A.W. Bruna Uitgevers bestaat –naast A.W. Bruna– uit uitgeverij Signatuur en uit het non-fictie fonds Lev.

De uitgeverijen

Bij Signatuur verschijnen boeken van literaire (bestseller)auteurs, zoals Jonas Jonasson, Charles Lewinsky, Hilary Mantel, David Lagercrantz, Almudena Grandes, Richard Russo en Juan Gabriel Vásquez. Met de boeken van deze geweldige verhalenvertellers brengt Signatuur de wereld dichterbij.

De non-fictie uitgeverij bestaat naast het hoofdfonds Lev. uit VIP en Gloriae. Populaire auteurs die Lev. uitgeeft zijn onder andere Brené Brown, Berthold Gunster, Mari Kondo en Tijn Touber. Bij VIP verschijnen (auto)biografieën van bekende personen, zoals Andre Agassi, Rafaël Nadal, Keith Richards en Amy Winehouse. De imprint Gloriae is een samenwerking met The Fame Game, al ruim tien jaar de vertegenwoordiger van creatieve talenten in de wereld van tv, theater en film. Onder andere verschenen het (Wie is de) Molboekje, Buskruit met muisjes en Het Inzicht van yogaleraar Johan Noorloos.

A.W. Bruna richt zich van oudsher op spannende boeken. Bekende namen zijn Terry Hayes, Paula Hawkins, Deon Meyer, Tom Clancy en Jens Lapidus. Daarnaast geven we romans uit van onder anderen Liane Moriarty, en Amanda Hodgkinson. Inspirerende verhalen met een sterke plot en veel aandacht voor karakterontwikkeling.

Geschiedenis

A.W. Bruna Uitgevers B.V. is in 1868 opgericht door de toen vierentwintigjarige Albert Willem Bruna. Hij nam een boek-, papier- en muziekhandel in Haarlem over, en begon daarnaast ook een uitgeverij. In 1909 werd de zaak gesplitst in uitgeverij A.W. Bruna & Zoon en De Spoorwegboekhandel, onder leiding van respectievelijk de oudste en jongste zoon van oprichter Albert Willem. Tegenwoordig zijn uitgeverij A.W. Bruna en de Bruna winkelketen twee aparte organisaties. Overigens is Dick Bruna een achterkleinzoon van de oprichter van A.W. Bruna Uitgevers. Hij was vele jaren verantwoordelijk voor de karakteristieke omslagen van veel Bruna titels. In 2010 is A.W. Bruna Uitgevers door WPG Uitgevers overgenomen van de Persgroep Nederland (voorheen PCM Uitgevers). Sinds 1 juli 2014 is A.W. Bruna Uitgevers gevestigd in Amsterdam.