De boeken van Pieter Aspe liggen sinds een tijdje onder de merknaam Aspe NV in de winkelrekken. Zijn eigen uitgeverij, die naast het op de markt brengen van boeken, ook een digitale ontmoetingsplaats wilt creëren. 

Pieter Aspe houdt van papier, laat daar geen twijfel over bestaan. Maar tegelijk is hij niet vies van wat experiment. Een televisiereeks gebaseerd op zijn boeken was er al, en nieuwe publicaties kondigt hij tegenwoordig met heuse filmtrailers aan.

Aspe NV is een uitgeverij onder de Manteau-vlag en zet elk jaar een aantal nieuwe titels in de markt. De nieuwe titels uit de Van In-reeks blijven de belangrijkste releases, maar met Aspe NV creëert de auteur extra ruimte voor nieuwe initiatieven.  Van zijn eigen hand. Of van jonge talenten of buitenlandse auteurs die hun werk nog niet naar het Nederlands vertaald zagen.

Aspe NV zet ook sterk in op het digitale luik. aspenv.be heeft als doel een echte ontmoetingsplaats voor de fans te zijn. De site geeft een inkijk in leven en werk van de auteur. Een blik op de boeken op zijn nachtkastje, nieuws, foto’s maar ook exclusieve kortverhalen, of zo nu en dan een zin die hij die dag zelf schreef.

Het volledige interview in De Morgen leest u hier.

Naar aanleiding van de lancering van een nieuwe Van In, engageerde vliegende reporter Luc Haekens zich op vraag van Aspe NV om te onderzoeken hoe de man in de straat nu werkelijk denkt over de verhalen van Vlaanderens bekendste commissaris. Het resultaat ziet u in onderstaande video.

Uitgaven Bekijk alles >