lijst

Viva Valentijn! (Ja, ook voor singles)

Nog maar een paar dagen en de meest romantische feestdag van het jaar staat voor de deur. Of je nu van plan bent om het uitgebreid te vieren of helemaal niet, Valentijn is een mooi moment om die special someone te verwennen met een cadeautje. Of maak van de gelegenheid gebruik om jezelf eens lekker te verwennen!

 

Voor het perfecte Valentijnsdiner
Liefde gaat door de maag. En laten we eerlijk zijn. Wat is een Valentijnsdiner zonder een zelfgemaakt romantisch dessert? Wij bieden je alvast bakken inspiratie met Dubbel zo lekker , het bakboek van Julie Van den Driesschen en Denise Kuppens – winnares van en deelneemster aan Bake Off-Vlaanderen 2018. Het boek bevat zowel klassieke als vegan desserten. Laat het smaken!

Voor iedereen met een relatie 
Als het aan psycholoogrelatietherapeute Nynke Nijman ligt, moeten we onze relatie zien als iets wat continu onderhoud nodig heeft, want zo blijf je relationele problemen voor. In De Relatie APK komt elk thema in een relatie aan bod: seks, communicatie, kinderen, schoonfamilie. Je krijgt daarbij concrete tips, voorbeelden en manieren om naar elkaar te luisteren, elkaar te begrijpen én elkaar lief te hebben.

Voor sterkere en liefdevolle relaties
Begrijp me dan toch! biedt je een handleiding om meer inzicht te krijgen in jezelf, je partner en je kinderen. Heb jij een dominant sociaal, seksueel of zelfbehoudend instinct? Inzicht krijgen in je eigen instinct en dat van de mensen om je heen, is de sleutel tot sterkere en liefdevolle relaties. Heb je nog geen idee welk cadeau je wil kopen? Lees dan hier welk cadeau je best koopt volgens Sandra De Clercq in Begrijp me dan toch!

Voor wie extra spanning (in de slaapkamer) zoekt
Een vaste relatie geeft zekerheid, maar hoe houd je het spannend? De belangrijkste waarden die we nastreven in een relatie zijn tegenwoordig gelijkwaardigheid, vertrouwen en eerlijkheid. Alleen zijn zij net dodelijk voor een opwindend seksleven. Esther Perel neemt ons in Erotische intelligentie mee in deze paradox tussen liefde en lust en toont aan dat intimiteit en erotiek goed samen kunnen gaan.

Voor hoogsensitieve personen
Word je makkelijk verliefd, maar ben je tegelijkertijd bang voor intimiteit? Word je moe van al die opmerkingen dat je ‘te gevoelig’ bent? Heb je moeite om respect op te brengen voor je meer rationele partner? Of heb je al besloten dat liefde voor jou als HSP niet is weggelegd? Lees dan eens Hoogsensitieve personen in de liefde van Elaine Aron, een betrouwbare gids voor elke HSP die op zoek is naar echte liefde.

Voor wie worstelt met gevoelens na een relatiebreuk
Daan Borrel maakt één jaar na haar relatiebreuk de balans op: is ze ondertussen echt geheeld? Op de goede dagen van haar menstruatiecyclus denkt ze van wel, maar tijdens die andere dagen niet. Komt dit verschil in gemoedstoestand voort uit hormonen of uit verhalen? Jaar van het nieuwe verhaal is een kwetsbaar en krachtig boek waarin Daan Borrel over vrouwelijkheid, tijd en verbinding afbreekt en opnieuw opbouwt.

Voor wie zich graag verliest in een puur liefdesverhaal
Tom Hope verwacht geen wonderen. Hij doet wat hij kan op zijn boerderij – melkt de koeien, oogst de appels, zorgt voor de schapen. Maar sinds zijn vrouw Trudy hem verliet, is Tom eenzaam.

Dan komt Hannah Babel in beeld. Boekverkoopster en een wervelwind van een vrouw. En hij durft te geloven dat ze elkaar gelukkig zouden kunnen maken. Maar het is 1968: vierentwintig jaar nadat Hannah met haar zoontje in Auschwitz arriveerde. Tom Hope gaat de strijd aan met een verdriet dat hij zich nauwelijks kan voorstellen in De boekwinkel voor gebroken harten.

Voor wie humor de beste saus is
In Tinderstruck! schrijft en tekent Kim Duchateau zijn visie op liefde en seks bij elkaar in het geestigste boek over relaties en versieren dat je al ooit in handen kreeg. Ergens tussen een absurdistische sociologische studie, surrealistisch zelfhulpboek en bijtende satire in. Geen betere manier om iets van de liefde te begrijpen dan door er eens goed mee te lachen!

Voor wie jong van hart is
Op liefde staat geen leeftijd en dus mogen ook de jongsten onder ons verliefd worden. Bijvoorbeeld op deze liefdevolle kinderboeken: FGO! Luf joe 4 ever, Ik ben heel veel liefde, Rik is verliefd, De sprookjeshuwelijken 1: Buffalo Bill en de kleine zeemeermin, Ik val op jou, Kikker is verliefd. In dat laatste boek kan je zelfs een liefdevolle boodschap inspreken voor je lieftallige lezertjes. Of val voor de allerschattigste Jacominus in Middag, een boek dat terecht als papierkunst werd omschreven.

Zo, nu weet je ongetwijfeld wat te lezen of te geven voor Valentijn. Maak het een dag om nooit meer te vergeten!

 

Overzicht

Sandra De Clercq

Begrijp me dan toch!

Verrassende antwoorden op (relatie)vragen die je je wellicht al heel lang stelt. Hoe vul jij de liefdestank van je partner? Kook je, creëer je een romantische bubbel voor twee of trek je hem of haar mee in je vriendenkring? Deze drie uiteenlopende voorbeelden sluiten aan bij de drie liefdestalen of instincten: zelfbehoudend, seksueel en sociaal. Elke taal vult op een heel andere manier in hoe jij in je intieme relaties staat, wat je verlangens zijn en wat conflicten kan uitlokken. Een andere liefdestaal spreken dan je partner en je kinderen zorgt vaak voor onbegrip precies omdat de gevoeligheden en verwachtingen zo sterk van elkaar verschillen. Maar ook dezelfde liefdestaal spreken kan voor problemen zorgen. Inzicht krijgen in je eigen instinct en dat van je partner en je kinderen is de sleutel tot sterkere en liefdevolle relaties. Welke dynamiek ontstaat in de verschillende combinaties van instincten? Wat zijn de valkuilen? Wat zijn de troeven en de leerkansen? Dit boek biedt je een handleiding om meer inzicht te krijgen in jezelf, je partner en je kinderen. Het bevat talloze getuigenissen uit de praktijk. In het laatste hoofdstuk vind je een uniek traject met praktische tips om je instincten meer in evenwicht te brengen en meer wederzijds begrip in je gezin te laten groeien. Begrijp me dan toch! is gebaseerd op het Enneagram, een eeuwenoud persoonlijkheidsmodel met negen basistypes en drie instincten. Het sluit aan bij het boek De kracht van het Enneagram, maar kan ook volledig los ervan worden gelezen. Er is geen voorkennis vereist.

Lees méér.

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief