Nog maar een paar dagen en de meest romantische feestdag van het jaar staat voor de deur. Of je nu van plan bent om het uitgebreid te vieren of helemaal niet, Valentijn is een mooi moment om die special someone te verwennen met een cadeautje. Of maak van de gelegenheid gebruik om jezelf eens lekker te verwennen!

 

Voor het perfecte Valentijnsdiner
Liefde gaat door de maag. En laten we eerlijk zijn. Wat is een Valentijnsdiner zonder een zelfgemaakt romantisch dessert? Wij bieden je alvast bakken inspiratie met Dubbel zo lekker , het bakboek van Julie Van den Driesschen en Denise Kuppens – winnares van en deelneemster aan Bake Off-Vlaanderen 2018. Het boek bevat zowel klassieke als vegan desserten. Laat het smaken!

Voor iedereen met een relatie 
Als het aan psycholoogrelatietherapeute Nynke Nijman ligt, moeten we onze relatie zien als iets wat continu onderhoud nodig heeft, want zo blijf je relationele problemen voor. In De Relatie APK komt elk thema in een relatie aan bod: seks, communicatie, kinderen, schoonfamilie. Je krijgt daarbij concrete tips, voorbeelden en manieren om naar elkaar te luisteren, elkaar te begrijpen én elkaar lief te hebben.

Voor sterkere en liefdevolle relaties
Begrijp me dan toch! biedt je een handleiding om meer inzicht te krijgen in jezelf, je partner en je kinderen. Heb jij een dominant sociaal, seksueel of zelfbehoudend instinct? Inzicht krijgen in je eigen instinct en dat van de mensen om je heen, is de sleutel tot sterkere en liefdevolle relaties. Heb je nog geen idee welk cadeau je wil kopen? Lees dan hier welk cadeau je best koopt volgens Sandra De Clercq in Begrijp me dan toch!

Voor wie extra spanning (in de slaapkamer) zoekt
Een vaste relatie geeft zekerheid, maar hoe houd je het spannend? De belangrijkste waarden die we nastreven in een relatie zijn tegenwoordig gelijkwaardigheid, vertrouwen en eerlijkheid. Alleen zijn zij net dodelijk voor een opwindend seksleven. Esther Perel neemt ons in Erotische intelligentie mee in deze paradox tussen liefde en lust en toont aan dat intimiteit en erotiek goed samen kunnen gaan.

Voor hoogsensitieve personen
Word je makkelijk verliefd, maar ben je tegelijkertijd bang voor intimiteit? Word je moe van al die opmerkingen dat je ‘te gevoelig’ bent? Heb je moeite om respect op te brengen voor je meer rationele partner? Of heb je al besloten dat liefde voor jou als HSP niet is weggelegd? Lees dan eens Hoogsensitieve personen in de liefde van Elaine Aron, een betrouwbare gids voor elke HSP die op zoek is naar echte liefde.

Voor wie worstelt met gevoelens na een relatiebreuk
Daan Borrel maakt één jaar na haar relatiebreuk de balans op: is ze ondertussen echt geheeld? Op de goede dagen van haar menstruatiecyclus denkt ze van wel, maar tijdens die andere dagen niet. Komt dit verschil in gemoedstoestand voort uit hormonen of uit verhalen? Jaar van het nieuwe verhaal is een kwetsbaar en krachtig boek waarin Daan Borrel over vrouwelijkheid, tijd en verbinding afbreekt en opnieuw opbouwt.

Voor wie zich graag verliest in een puur liefdesverhaal
Tom Hope verwacht geen wonderen. Hij doet wat hij kan op zijn boerderij – melkt de koeien, oogst de appels, zorgt voor de schapen. Maar sinds zijn vrouw Trudy hem verliet, is Tom eenzaam.

Dan komt Hannah Babel in beeld. Boekverkoopster en een wervelwind van een vrouw. En hij durft te geloven dat ze elkaar gelukkig zouden kunnen maken. Maar het is 1968: vierentwintig jaar nadat Hannah met haar zoontje in Auschwitz arriveerde. Tom Hope gaat de strijd aan met een verdriet dat hij zich nauwelijks kan voorstellen in De boekwinkel voor gebroken harten.

Voor wie humor de beste saus is
In Tinderstruck! schrijft en tekent Kim Duchateau zijn visie op liefde en seks bij elkaar in het geestigste boek over relaties en versieren dat je al ooit in handen kreeg. Ergens tussen een absurdistische sociologische studie, surrealistisch zelfhulpboek en bijtende satire in. Geen betere manier om iets van de liefde te begrijpen dan door er eens goed mee te lachen!

Voor wie jong van hart is
Op liefde staat geen leeftijd en dus mogen ook de jongsten onder ons verliefd worden. Bijvoorbeeld op deze liefdevolle kinderboeken: FGO! Luf joe 4 ever, Ik ben heel veel liefde, Rik is verliefd, De sprookjeshuwelijken 1: Buffalo Bill en de kleine zeemeermin, Ik val op jou, Kikker is verliefd. In dat laatste boek kan je zelfs een liefdevolle boodschap inspreken voor je lieftallige lezertjes. Of val voor de allerschattigste Jacominus in Middag, een boek dat terecht als papierkunst werd omschreven.

Zo, nu weet je ongetwijfeld wat te lezen of te geven voor Valentijn. Maak het een dag om nooit meer te vergeten!

 

Dubbel zo lekker!

Julie Van den Driesschen en Denise Kuppens – winnares van en deelneemster aan Bake O¬ Vlaanderen 2018 – slaan de handen in elkaar voor hun eerste bakboek, Dubbel zo lekker. Julie is een klassieke bakster en blij trouw aan haar geliefde eieren, boter en melk. Denise is een vegan bakwonder dat een lekker vegan alternatief presenteert. Ontbijt, brunch, cakes, koekjes, taarten... of heb je inspiratie nodig voor kerst of Halloween? Julie en Denise brengen hun favoriete recepten. Klassiek of vegan? Ze kunnen allebei smaken!

€ 25,99

De relatie-apk

Geef je relatie het onderhoud, de liefde en aandacht die ze nodig heeft, met deze inzicht gevende en toepasbare relatie-apk. In De relatie-apk helpt psycholoog/relatietherapeut drs. Nynke Nijman je het noodzakelijke onderhoud aan je relatie te plegen. De meeste mensen die zij in de praktijk ziet, zijn ermee opgehouden om met elkaar in gesprek te gaan. Ze denken betrokken te zijn bij de relatie, maar zijn elkaar al lang uit het oog verloren. In therapie gaan is dan voor veel mensen een laatste redmiddel. Nynke vindt dat we onze relatie moeten zien als iets wat continu ... lees meer onderhoud en bewuste aandacht nodig heeft, zodat we veel complexere relationele problemen voor kunnen blijven. Elk thema in een relatie – seks, communicatie, kinderen, schoonfamilie – komt aan bod en je krijgt concrete tips, praktijkvoorbeelden en vooral manieren mee om weer naar elkaar te leren luisteren, elkaar te begrijpen én elkaar lief te hebben.

€ 23,99

Viva Valentijn! (Ja, ook voor singles)

Erotische intelligentie

Een vaste relatie geeft zekerheid, maar hoe houd je het spannend?

De meeste mensen zoeken zekerheid in hun relatie. Ze willen een betrouwbare, monogame partner die ze door en door kennen. Maar een intieme en gelijkwaardige relatie leidt niet noodzakelijk tot een goed seksleven. En juist het ontbreken van erotiek kan een relatie onder druk zetten.

In onze huidige maatschappij zijn de belangrijkste waarden die we nastreven in een relatie: gelijkwaardigheid, vertrouwen en eerlijkheid. Deze waarden zijn echter dodelijk voor een opwindend seksleven, dat juist gebaat is bij machtspelletjes, oneerlijke voordelen en verleidelijke manipulaties. Perel neemt ons mee in deze ... lees meer paradox tussen liefde en lust en toont aan dat intimiteit en erotiek goed samen kunnen gaan in een sterke relatie. Als psychotherapeut heeft ze veel stellen met deze problematiek behandeld. In dit heldere, soms provocerende boek, dat werelijk oplossingen biedt voor een probleem waar veel mensen tegenaan lopen, put ze uit de rijke ervaring die ze in haar praktijk heeft opgedaan.

€ 22,99

Hoogsensitieve personen in de liefde

Word je makkelijk verliefd, maar ben je tegelijkertijd bang voor intimiteit? Word je moe van al die opmerkingen dat je 'te gevoelig' bent? Heb je moeite om respect op te brengen voor je meer rationele partner? Of heb je al besloten dat liefde voor jou als HSP niet is weggelegd?
Met Hoogsensitieve personen in de liefde heeft Elaine N. Aron een praktisch zelfhulpboek geschreven voor HSP's die op zoek zijn naar een gelukkige, gezonde en romantische relatie, met of zonder een HSP als partner. Aangevuld met verhelderende zelftesten en resultaten uit de baanbrekende onderzoeken die Aron heeft gedaan op ... lees meer het gebied van intimiteit en persoonlijkheidsontwikkeling is Hoogsensitieve personen in de liefde een betrouwbare gids voor elke HSP die op zoek is naar echte liefde.

€ 21,99

Jaar van het nieuwe verhaal

Een vrouw maakt één jaar na haar relatiebreuk de balans op: is ze ondertussen echt geheeld? Heeft ze die ene soort liefde gevonden waarvoor ze die andere soort liefde achterliet? Op de goede dagen van haar menstruatiecyclus denkt ze van wel: dan voelt ze zich onafhankelijk, opgewekt en wild. Maar tijdens die andere dagen niet. Dan is haar buik één bonk laaiende spanning, voelt ze zich vervreemd van zichzelf en verlangt ze driftig naar een kind van haar beste vriend. Komt dit verschil in gemoedstoestand voort uit hormonen of uit verhalen?
Jaar van het nieuwe verhaal is een radicaal kwetsbaar ... lees meer doch krachtig boek waarin Daan Borrel de verhalen over vrouwelijkheid, tijd en verbinding afbreekt en opnieuw opbouwt.

€ 22,99

Viva Valentijn! (Ja, ook voor singles)

Tinderstruck

Als het gaat om liefde, seks en relaties tussen mannen en vrouwen is er de voorbije jaren veel veranderd in onze gedigitaliseerde wereld. En toch ook weer niet. In Tinderstruck! schrijft en tekent Kim Duchateau, bekend als cartoonist voor tal van bladen en kranten én als geestelijke vader van stripbabe Esther Verkest, zijn visie op liefde en seks bij elkaar in het geestigste boek over relaties en versieren dat u al ooit in handen kreeg. Ergens tussen een absurdistische sociologische studie, surrealistisch zelfhulpboek en bijtende satire in. Geen betere manier om iets van de liefde te begrijpen dan door er ... lees meer eens goed mee te lachen – ook in tijden van #metoo is dat nog altijd waar. Uit de weg Rika Ponnet, Goedele Liekens en Kaat Bollen, hier is Kim Duchateau!

€ 19,99

Luf Joe 4 ever

Eline drukt haar neus bijna plat tegen de ruit. Papa krijgt nieuwe buren. Zouden ze dat zijn, daar beneden op straat? Daar staan twee meisjes en een jongen. Wow! Dat is meteen de knapste jongen van de hele wereld. Eline is op slag verliefd.

En niet alleen zij. Ook mama is verliefd, ze zweeft op vleugeltjes door het huis. En papa? Eline weet zeker dat hij verliefd is, ook al zegt papa dat het niet zo is. Als ze de bladwijzer in zijn boek ziet, weet ze het zeker. Op de achterkant staat geschreven: ‘M, tanto amore! P’ Met ... lees meer nog drie kusjes erbij. Wie is toch die geheimzinnige P?

€ 14,99

Ik ben heel veel liefde

Luna is een kind van mama. En papa. Die twee houden erg veel van elkaar. Als ze naar elkaar kijken, glimlachen ze met hun ogen. Een jaar voor Luna kwam, begonnen ze te kussen. Aan tafel. In het bos. In bed. Uit al die liefde werd Luna geboren. Luna vraagt zich heel wat af. Samen met mama en papa filosofeert ze over liefde, familie en hoe zij daar haar wortels heeft. De hartverwarmende tekst van Wally De Doncker ademt liefde. De poëtische illustraties van Fatinha Ramos geven de warme dialoog tussen ouders en kind een bijzondere, ontroerende kracht. Ik ben ... lees meer heel veel liefde is een ontwapenend mooi boek dat ons eraan herinnert hoe rijk een mens die liefheeft is. Het is een boek dat je wilt koesteren en delen met de mensen die je het liefst zijn.

€ 17,99

Viva Valentijn! (Ja, ook voor singles)

De Sprookjeshuwelijken 1

Wat krijg je als je twee sprookjesfiguren neemt en ze keihard tegen elkaar laat botsen? Juist ja, een sprookjeshuwelijk!
Zoals dit bijzondere verhaal over de wondermooie zeemeermin Stix (zoals in vissticks) en Buffalo Bill, bijgenaamd Bizon Kid. Als Stix voor de eerste keer naar de mensenwereld mag gaan kijken, is Bill de eerste mens die ze ziet. En al meteen spectaculair: Bill wordt door een woeste bizon afgeworpen, vliegt molenwiekend door de lucht en belandt – PLONS – in zee. Stoere Stix redt hem van de verdrinkingsdood en – je voelt nu al nattigheid – valt als een blok voor deze ... lees meer knappe, lonesome cowboy. Maar hoe doe je dat als je een staart hebt? Hoe rijd je daar paard mee? Zeker als dat paard ook nog eens belachelijk bang is voor eh… water. Je leest en hoort het hier, in dit eerste verhaal uit de reeks De Sprookjeshuwelijken. Veel droge humor, dat spreekt voor zich!

€ 20,00

Ik val op jou!

Ernest valt op Salomé. Tenminste, dat beweert mama. Maar trekt hij daarom aan haar haren? En pakt hij daarom haar muts af? Salomé snapt er niets van. Ze probeert erachter te komen wat ‘op iemand vallen’ eigenlijk is. Zelf is ze al vaak van haar fiets gevallen. Maar nog nooit op iemand. Nog nooit! Samen met haar schoolvrienden trekt Salomé op onderzoek uit. Want op iemand vallen blijkt niet zo makkelijk te zijn… Word je er ziek van? Ga je ervan blozen? Krijg je vleugels? Ben je dan in de wolken? En is het voor grote mensen of ook voor ... lees meer kleine? Iedereen weet wel een antwoord te geven, maar of Salomé er uiteindelijk uitkomt? Rébecca Dautremer schreef en illustreerde dit prachtige prentenboek. De kleurrijke, beweeglijke illustraties vertederen meteen. Een boek zo mooi om verliefd op te worden. Een ideaal cadeau voor iemand op wie je valt…

€ 15,99

Viva Valentijn! (Ja, ook voor singles)

Viva Valentijn! (Ja, ook voor singles)