Het tweede jeugdboek van Yuval Noah Harari, bekend van onder andere Sapiens, is een feit: Waarom de wereld niet eerlijk is.

In Waarom de wereld niet eerlijk is legt Harari uit waar maatschappelijke ongelijkheid vandaan komt, vanuit de geschiedenis van de agrarische revolutie. Met behulp van dialogen, illustraties en voorbeelden die aansluiten bij de leefwereld van kinderen, maakt hij dit onderwerp toegankelijk voor jongeren vanaf 9 jaar.

Neem hier een kijkje in het boek!

2 Waarom de wereld niet eerlijk is

Waarom is de een arm en de ander rijk? En hoe komt het dat sommige mensen macht hebben over andere mensen? Tot tienduizend jaar geleden waren alle mensen min of meer gelijk. De een kon goed jagen en de ander was goed in werktuigen maken, maar ze wáren meestal gelijk. In dit boek ontdek je dat er daarna iets gebeurde wat alles veranderde: sommige mensen werden boeren. Je ontdekt waarom we nu brood eten en melk drinken, waarom niet iedereen van rekenen houdt en hoe er enorme koninkrijken konden ontstaan doordat we leerden schrijven. Door de landbouw werden sommige mensen niet alleen de baas over planten en dieren, ... lees meer maar ook over andere mensen. Ongelijkheid bestaat nog steeds. Maar gelukkig kunnen we daar wat aan doen, jij ook! Yuval Noah Harari werd wereldwijd bekend met zijn boek Sapiens. Volgens veel mensen het belangrijkste boek
dat ze ooit lazen.
Met kleurenillustraties van Ricard Zaplana Ruiz.  Uit dezelfde serie als Harari's bestseller voor kinderen: Hoe wij het machtigste dier op aarde werden. 

€ 19,99

Ontdek ook het eerste deel:

1 Hoe wij het machtigste dier op aarde werden

Ooit was de mens een doodgewone diersoort waar de andere dieren zich niets van aantrokken. Nu is de mens de baas over de wereld… Hoe kan dat?
In dit boek ontdek je welke superkracht ons zo machtig heeft gemaakt. En je ontdekt nog veel meer: bijvoorbeeld hoe het komt dat veel kinderen bang zijn voor monsters onder hun bed en waarom je snoep zo lekker vindt. Maar je komt er ook achter waarom de mammoeten zijn uitgestorven en waarom er nog maar één mensensoort bestaat.
Door onze grote macht zijn er grote problemen gekomen. Maar als je die macht ... lees meer goed gebruikt, kun je er ook heel mooie dingen mee doen. Jij ook!

Yuval Noah Harari werd wereldwijd bekend met zijn boek Sapiens. Volgens veel mensen het belangrijkste boek dat ze ooit gelezen hebben.

Met tekeningen in kleur van de Spaanse illustrator Ricard Zaplana Ruiz.

€ 19,99

Yuval Noah Harari

Yuval Noah Harari doceert geschiedenis aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Sapiens, zijn kleine geschiedenis van de mensheid, werd in veertig landen vertaald. Wereldwijd werden er meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Homo Deus is het meesterlijke vervolg.In 2022 verscheen Yuval Noah Harari's eerste jeugdboek, Hoe wij het machtigste dier op aarde werden.