WIL: een positieve ontvangst voor boek én film

De verfilming van Jeroen Olyslaegers‘ Wil door Tim Mielants is een feit! De film werd meteen lovend onthaald in de pers.

Het Nieuwsblad gaf de film vier sterren en omschreef het verhaal als ‘het andere verhaal van Vlaanderen’.

‘Na het bekijken van Wil dringt zich, net zoals na het lezen, maar één gedachte op. Dit nooit meer, alsjeblieft. Nooit mogen we dit verhaal vergeten.‘ – Het Nieuwsblad

Ook Knack gaf de ‘krachtige en stijlvolle oorlogsfilm’ vier sterren. ‘Een gedurfde en gespierde oorlogsthriller met hart en hersens.’

Het Belang van Limburg noemde het ‘nu al de meest spraakmakende film van het seizoen‘.

Gebaseerd op de positief gerecenseerde roman van Jeroen Olyslaegers

Het boek Wil kreeg in zowel Knack als De Morgen vier sterren.

Wil brengt een originele, nieuwe kijk op een periode die kapotgeschreven lijkt.’ – Knack

‘Een pageturner.’ – De Morgen

Ook auteurs Stefan Hertmans en Bart Van Loo zijn fan.

Wil is een magistraal boek, een noodzakelijk en schitterend geschreven, pakkend epos.’ – Stefan Hertmans

Wil is een ferme pets tegen uw fel kloppend lezershart. Roep het rond: lees Jeroen Olyslaegers.’ – Bart Van Loo

Bestel jouw exemplaar:

Wil

Het is oorlog. Antwerpen wordt bezet door geweld en wantrouwen. Wilfried Wils acht zichzelf een dichter in wording, maar moet zich tegelijk zien te redden als hulpagent. De mooie Yvette wordt verliefd op hem, haar broer Lode is een waaghals die zijn nek uitsteekt voor joden. Wilfrieds artistieke mentor, Nijdig Baardje, wil juist alle joden vernietigen. Onbehaaglijk laverend tussen twee werelden probeert Wilfried te overleven, terwijl de jacht op de joden onverminderd verdergaat. Jaren later vertelt hij zijn verhaal aan een van zijn nakomelingen.
WIL is een brutale, ambitieuze en veelzijdige roman waarin niemand de dans ontspringt. Olyslaegers betwist de ... lees meer breed aangenomen grenzen tussen goed en kwaad en laat het boek ingenieus resoneren met de eenentwintigste eeuw. Hij bewees zijn meesterschap al eerder, maar WIL zal iedereen volstrekt verrassen.

€ 15,00

Jeroen Olyslaegers

Jeroen Olyslaegers is de auteur van een bijzonder en veelbekroond oeuvre. Na de romans WIJ (2009) en WINST (2012) zette hij met WIL (2016) de kroon op zijn trilogie over onze ontspoorde tijd en over de positie van het individu tegenover de gemeenschap. De roman betekende zijn doorbraak, en werd bekroond met de Fintro Literatuurprijs (vakjury en lezersjury), de Confituur Boekhandelsprijs, de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Proza, de F. Bordewijk-prijs, en bereikte de shortlist van de Libris Literatuur Prijs en de Inkt-aap. In 2020 verscheen het alom geprezen Wildevrouw, waarvan inmiddels al ruim 45.000 exemplaren verkocht zijn.
Auteursfoto (c) Stephan Vanfleteren

Boek als spreker

Jeroen Olyslaegers is te boeken als spreker via Bee Speakers. Voor meer informatie, klik hier.

Copyright © 2023 Standaard Uitgeverij