Vorige week was Johan de Boose te gast bij het Nederlandse radioprogramma Nooit meer slapen. Hij sprak er over zijn nieuwste roman Het vloekhout.

Heb je het fragment bij Nooit meer slapen gemist? Geen probleem, je luistert het interview hier terug.

Het vloekhout
Een stuk hout, afkomstig van een boom in Palestina, wordt gebruikt voor de kruisiging van de profeet Jesjoea. Het hout blijkt over magische krachten te beschikken: het kan praten, en het wekt een bijzondere lust op bij wie het aanraakt. Wanneer een toneelmeester die op zoek is naar een stut voor zijn decor het hout meeneemt, is dit het begin van een spectaculaire reis. Het stuk hout komt terecht bij de Romeinse keizer, orthodoxe monniken, de Russische tsaar, mohammedaanse geleerden, uitvinders, de paus, fascisten, communisten, schilders, wetenschappers en terroristen. Het maakt onderweg kennis met beroemde teennagels, lijkwaden en voorhuiden. De reis duurt meer dan tweeduizend jaar.
Johan de Boose neemt, via het hout als ooggetuige, de lezer mee langs de markantste gebeurtenissen van de Europese geschiedenis. Dat het hout bij alles zo zijn bedenkingen heeft, zorgt voor een aangenaam ironische toets.

‘Het vloekhout’ van Johan de Boose

In Het vloekhout neemt Johan de Boose ons mee langs de markantste gebeurtenissen van tweeduizendjaar Europese geschiedenis. De lezer maakt deze gebeurtenissen mee met een stuk hout, het vloekhout, als ooggetuige. Dat het hout bij alles zo zijn bedenkingen heeft, zorgt voor een aangenaam ironische toets. Lees mee met de eerste pagina's! Het vloekhout Een stuk hout, afkomstig van een…

Belgian Cats Van het EK 2005 tot de Olympische Spelen 2024

€ 24,99

Johan de Boose

Johan de Boose (1962) schrijft romans, non-fictie, gedichten en toneel. Zijn roman Het vloekhout (2018) - over het stuk hout waaraan Jezus werd genageld - bereikte de shortlist van de Libris Literatuurprijs en won de Prijs voor Spirituele Boek 2019. Daarnaast verschenen van zijn hand onder andere de roman Bloedgetuigen, over de Tweede Wereldoorlog en de gruwelen van de twintigste eeuw, en De poppenspeler en de duivelin, non-fictie over de oorlog in Joegoslavië. De Boose is slavist en reist veelvuldig naar landen in Oost-Europa. foto (c) Michiel Hendryckx