Conrad Detrez tussen God en guerrilla, samba en saudade. Een wervelende reis door het leven van een vergeten Belgische avonturier, revolutionair en cultschrijver.

Slagerszoon, missionaris, journalist, Vlaming, Waal, genaturaliseerde Fransman, revolutionair, diplomaat en schrijver: Conrad Detrez (1937-1985) leidde een leven om wel tien boeken mee te vullen.

‘Met zijn trieste cynisme past romanschrijver Conrad Detrez in het rijtje van Boris Pasternak en Carlos Fuentes.’ – The New York Times

In 1962 trok hij de deur van het Leuvense priesterseminarie achter zich dicht en vertrok naar Brazilië. Daar ontdekte hij het hedonisme en gooide zich met vuur en overtuiging in de strijd tegen de dictatuur. In Parijs publiceerde hij een verboden handboek voor de stadsguerrilla. Later zou hij naar Algerije, Portugal en Nicaragua uitwijken.

Zijn hoogtepunt beleefde hij in 1978 toen hij met de Prix Renaudot een van de grootste literaire prijzen van Frankrijk won. Niet slecht voor een Limburgse jongen uit Rukkelingen-aan-de-Jeker.

Revolutie in Rio is een wervelende ontdekkingsreis door een verdwenen wereld, die een spraakmakende, door zijn eigen land uitgespuwde schrijver en avonturier uit de vergetelheid rukt. Detrezs boeken, waaronder het bekroonde L’Herbe à brûler (Dor gras), genoten cultstatus en werden in het Engels vertaald door Lydia Davis.

‘Goed gedocumenteerd, evenwichtig en doeltreffend. Ik heb deze mooie biografie met veel genoegen gelezen.’ – Mark Schaevers, auteur van Orgelman

Bestel hier jouw exemplaar:

Revolutie in Rio

Een wervelende reis door het leven van een vergeten Belgische avonturier, revolutionair en cultschrijver.   Slagerszoon, missionaris, journalist, Vlaming, Waal, genaturaliseerde Fransman, revolutionair, diplomaat en schrijver: Conrad Detrez (1937-1985) leidde een leven om wel tien boeken mee te vullen. In 1962 trok hij de deur van het Leuvense seminarie achter zich dicht en vertrok naar Brazilië. Daar ontdekte hij het hedonisme en gooide zich met vuur in de strijd tegen de dictatuur. In Parijs publiceerde hij een verboden handboek voor de stadsguerrilla. Later zou hij naar Algerije, Portugal en Nicaragua uitwijken. Zijn hoogtepunt beleefde hij in 1978, toen hij met ... lees meer de Prix Renaudot een van de grootste literaire prijzen van Frankrijk won. Niet slecht voor een Limburgse jongen uit Rukkelingen-aan-de-Jeker.   Revolutie in Rio is een wervelende ontdekkingsreis door een verdwenen wereld die een spraakmakende, door zijn eigen land uitgespuwde schrijver en avonturier aan de vergetelheid ontrukt. Detrez’ boeken, waaronder het bekroonde L’Herbe à brûler (Dor gras), genoten cultstatus en werden in het Engels vertaald door Lydia Davis.

€ 29,99