nieuws

Dimitri Leue schrijft verhaal bij de heropening van het KMSK in Antwerpen: ‘Manja of de zeven lagen der ziltheid’

0

Op 22 september heropent het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen de deuren. Dimitri Leue en Eline Van Eerdenbrugh maakten samen een bijpassend boek. Maak kennis met Manja of de zeven lagen der ziltheid.

Na tien jaar wordt de vaste collectie van het KMSKA opnieuw tentoongesteld. Veel van die werken werden de afgelopen jaren gerestaureerd, en dat vormde de inspiratiebron voor dit ontroerend verhaal van artist in residence Dimitri Leue, met indringende tekeningen van elineveer ofte Eline Van Eerdenbrugh.

Manja vertelt het verhaal vanuit het perspectief van een restaurateur. Tijdens een minutieuze restauratie legt ze de authentieke kleuren van een vrouwenportret bloot en ontvouwt hierbij ook een stukje van zichzelf. 

Daardoor ziet ze zich tijdens het herstellen van de schilderijen gedwongen ook haar eigen leven te herstellen. Ze raapt al haar moed bijeen, verwijdert laag na laag en houdt vol, ondanks de vele tegenslagen en momenten van diepe wanhoop. Het resultaat is een boeiend verhaal rond het thema gender.

 

Meer info?

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief