Een echte hype: WIL overschrijdt de kaap van de 200.000 bezoekers

In Kinepolis Antwerpen werd de 200.000ste bezoeker van WIL in de bloemetjes gezet. Hoofdrolspelers Matteo Simoni en Annelore Crollet, vergezeld door auteur Jeroen Olyslaegers, bezorgden Wilfried en Kristin een avond om niet snel te vergeten! En op de koop toe kregen ze nog een gesigneerd exemplaar van het boek en een boeket bloemen mee naar huis. 

Nog steeds weten heel wat Vlamingen de weg te vinden naar Tim Mielants’ verfilming van WIL, de gelijknamige bestseller van de hand van Jeroen Olyslaegers. Zo gingen er inmiddels méér dan 200.000 kaartjes over de toonbank, waarmee WIL het Vlaamse filmnajaar domineert. De glansprestaties van Stef Aerts, Matteo Simoni en Annelore Crollet blijven overtuigen en mobiliseren filmkijkend Vlaanderen om dit spannende oorlogsdrama op groot scherm te gaan ontdekken. 

Ook het boek blijft het heel goed doen: sinds de release werden maar liefst 12.500 exemplaren van de filmeditie verkocht. In totaal ging het boek zo al 90.000 keer over de toonbank sinds het verhaal uitkwam in 2016.

Wil

Het is oorlog. Antwerpen wordt bezet door geweld en wantrouwen. Wilfried Wils acht zichzelf een dichter in wording, maar moet zich tegelijk zien te redden als hulpagent. De mooie Yvette wordt verliefd op hem, haar broer Lode is een waaghals die zijn nek uitsteekt voor joden. Wilfrieds artistieke mentor, Nijdig Baardje, wil juist alle joden vernietigen. Onbehaaglijk laverend tussen twee werelden probeert Wilfried te overleven, terwijl de jacht op de joden onverminderd verdergaat. Jaren later vertelt hij zijn verhaal aan een van zijn nakomelingen.
WIL is een brutale, ambitieuze en veelzijdige roman waarin niemand de dans ontspringt. Olyslaegers betwist de ... lees meer breed aangenomen grenzen tussen goed en kwaad en laat het boek ingenieus resoneren met de eenentwintigste eeuw. Hij bewees zijn meesterschap al eerder, maar WIL zal iedereen volstrekt verrassen.

€ 15,00

Jeroen Olyslaegers

Jeroen Olyslaegers is de auteur van een bijzonder en veelbekroond oeuvre. Na de romans WIJ (2009) en WINST (2012) zette hij met WIL (2016) de kroon op zijn trilogie over onze ontspoorde tijd en over de positie van het individu tegenover de gemeenschap. De roman betekende zijn doorbraak, en werd bekroond met de Fintro Literatuurprijs (vakjury en lezersjury), de Confituur Boekhandelsprijs, de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Proza, de F. Bordewijk-prijs, en bereikte de shortlist van de Libris Literatuur Prijs en de Inkt-aap. In 2020 verscheen het alom geprezen Wildevrouw, waarvan inmiddels al ruim 45.000 exemplaren verkocht zijn.
Auteursfoto (c) Stephan Vanfleteren

Boek als spreker

Jeroen Olyslaegers is te boeken als spreker via Bee Speakers. Voor meer informatie, klik hier.

Copyright © 2024 Standaard Uitgeverij