Ongelooflijk! Zelfs Kid Paddle is al dertig jaar! Gelukkig gaat het dan over de stripserie en niet over de gamer zelf. Kid Paddle blijft eeuwig jong en energiek zoals altijd. Slecht nieuws voor de Blorks dus, maar goed nieuws voor alle lezers. Want er is een nieuw album op de markt: Love, Death and RoBlorks. Het ideale moment om Midam op te zoeken.

Kid Paddle droomt  ervan dat zijn vader een huurmoordenaar is!

Dertig jaar!

Kid Paddle, dertig jaar! Midam, als je terugkijkt op deze periode, wat is dan het moment waarop je het meest trots bent?

Midam: In 2005 stond ik op nummer een in de boekenverkoop van alle genres, dat moet wel de ultieme droom van elke auteur zijn. Momenteel is mijn grootste bron van trots het feit dat mijn strips door verschillende generaties worden gelezen. Het is niet ongebruikelijk dat ik boeken signeer voor grootvader, moeder, zoon en kleindochter.

Een nieuw album van Kid Paddle, altijd het hoogtepunt van het jaar. Wat mogen we verwachten van Love, Death and RoBlorks?

Niets meer of minder dan wat je de afgelopen dertig jaar in mijn albums hebt gevonden. Er is geen specifiek thema voor elk album. Het is een serie met dezelfde personages en dezelfde locaties, dus is het elke keer weer een huzarenstukje om nieuwe gags te bedenken met dezelfde ingrediënten. In mijn ogen zou het trouwens een zwaktebod zijn om personages of plaatsen toe te voegen om eens te veranderen. Dat zou het begin van het einde zijn.

Zus en papa Paddle

Kid Paddles zus Carol speelt weer een rol in dit album. Kan je ons iets meer over haar vertellen?

Carol is duidelijk een drijvende kracht achter de grappen omdat ze qua ‘smaak en kleur’ het tegenovergestelde is van Kid. Ze is een bijna verplicht personage, tenminste toen ik in 1993 met de serie begon, maar ze is niet mijn favoriete personage.

En wat met hun vader, is hij een goede ouder ;-)?

Ja, hij temporiseert en probeert Kid binnen de lijntjes te houden. Hij is de archetypische goede vader die het niet kan helpen te dromen dat zijn zoon een goed mens zal worden, terwijl Kid het niet kan helpen te dromen dat zijn vader een gevaarlijk personage is, een huurmoordenaar bijvoorbeeld, een kungfumeester of nog iemand anders.

Influencers

Je hebt zelf veel jonge mensen beïnvloed, maar wie zijn de vijf mensen die jouw leven en je werk hebben beïnvloed?

De analytische geest van Sherlock  Holmes en zijn manier van leven inspireerden me enorm toen ik voor het eerst verhalen begon te lezen.

Steven Spielberg maakte dertig jaar geleden ook veel indruk op me, haha!

Bill Watterson, de Amerikaanse cartoonist en stripauteur (n.v.d.r. van de serie Calvin en Hobbes), heeft er zeker voor gezorgd dat ik van strips tekenen mijn beroep wilde maken, een volwaardig beroep ook.

Ik zit echt op dezelfde golflengte als Ricky Gervais, schrijver van de televisieserie The Office, dat zijn eigen charme heeft, zowel in de Britse als in de Amerikaanse versie van de serie.

Ik hou ook van mensen die in de schaduw van de mainstream werken, zoals Diane Warren, die niemand kent. Maar iedereen heeft de afgelopen veertig jaar wel een van haar liedjes gefloten.

19 Love, Death and RoBlorks

Kid Paddle is terug op zijn jaarlijkse afspraak! Kid Paddle zou eigenlijk "King Paddle" moeten heten, omdat hij zo goed is in videospelletjes (vooral die waarin je op Blorks moet schieten). Maar Kid heet Kid, omdat hij net als ieder ander kind is, behalve dat hij een zwak heeft voor alles wat bloederig, slijmerig en walgelijk is... Dat geeft hem duizenden ideeën voor moppen die hij je in zijn gloednieuwe album zal vertellen! Zijn zus, hopeloos verstandig en de beste van haar klas, zal waarschijnlijk nog wat te verduren krijgen, net als zijn vader, ’n ambtenaar die even goed gekleed ... lees meer als flegmatiek is!

€ 8,50